Blogit
Koti asemalla

Laatikkokasvimaahan neuvoja oteta vastaan

Mun tekisi kovasti mieli kasvattaa tänä kesänä pieni kasvimaa, laatikkokasvimaa.
Olenhan kertonut etten ole yhtään viherpeukalo, ja vaikka innostukseni puutarhanhoitoon on tämän kodin myötä alkanut, olen todella epävarma kaiken puutarhanhoidon suhteen.
Kovasti haluaisin tänne kasvamaan kaikkea hyötykasvia ja puuta, mutta osaanko. Ennenvanhaan asemien asuinkasarmien pihoihin kuuluikin kasvimaa ja hyötykasvit ja itseäni innostaa kovasti ajatus siitä että voisin itse kasvattaa omaa ruokaa. Mikä parasta, voisin opettaa lapsille, että mistä sitä ruokaa tulee ja miten voisivat sitä itse kasvattaa.

Pihalla on valmiiksi jo yksi punaviinimarjapensas, omenapuu istutettiin juuri ja huomenna saan sukulaiselta mm. luumupuun. Tarkoitus olisi myös joskus tulevaisuudessa laittaa varaston taakse pieni kasvimaa-alue, kunhan saadaan tila kunnolla aidattua ja teinit sieltä häädettyä lopullisesti.

Nyt en kuitenkaan malta odottaa sitä, vaan muistin että mullakin on pari vastaavaa puulaatikkoa kuin kuvassa, joten voisin jotain niihin laittaa.

Olisko ideoita miten? Ajattelin laatikkoa säästääkseni vuorata sen muovilla, pohjalle sorasta salaojitus, multaa ja jotain, mitä? Mitkä on helppoja ja nopeita hyötykasveja? Mielellään muutakin kuin yrttejä? Aurinkoinen paikka kuistilla vai ihan taivasalla? Vieläkö ehtii, kannattaako laittaa ihan siemenistä vai kaupan taimia? Mua kiehtoisi esim chili, onko mahdollinen?

Ostin myös Ikeasta pienen ja matalan ”kasvihuoneen” johon heitin toistaiseksi pari ruukkua yrttejä, miten sitä pitäisi käyttää vai onko tuollainen ihan hyödytön ja lähinnä koriste? Eihän siihen paljoa mahdukaan, mutta haluaisin sitä hyödyntää.

Nyt siis viherpeukalot, apua! Olisin todella kiitollinen vinkeistä!:) (Älkääkä sanoko että googleta, se on välillä niin tylsää….)

Näyttää siltä että mun rakkaus ja ”voisin viettää täällä tuntikausia”/”olo kuin karkkikaupassa”- paikat lisääntyy kirjastoista, kirjakaupoista, lankakaupoista, kangaskaupoista, sisustuskaupoista jne myös puutarhaliikkeisiin!:)

-Henna-

Ps. Mä sitten lannistun heti ja luovutan jos onnistun tappamaan jotain/kasvatan vain miniminiporkkanoita tms…Eli helppoja kasveja kiitos, hih!

Kuva Pinterest/täältä.

Kommentit (16)

  1. Töölön tyllerö

    Hei, katsopa osoitteesta http://kaupunkiviljely.fi. Sieltä löytyy mm. mainio pihaviljelyopas (osiossa "missä viljellä"). Samoin osio "miten viljellä" sisältää tosi hyviä ohjeita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *