Kuulumisia ja asiaa lattialankuista

Tänään on ollut niin tehokas päivä, että teki mieli tulla tännekin vielä jotain höpisemään. Mulla kyllä puolet postauksista onkin tällaisia hetken mielijohteesta kirjoitettuja. Vähän kuin päiväkirjaa kirjoittaisi.

Me ollaan tosiaan nyt hiihtolomalla, ja ainakaan ei voi sanoa etteikö oltaisi hyötykäytetty lomaa oikein kunnolla. Eilen tultiin kylpylästä, pojat nautti uinnista ja minä eniten siitä että sai mennä valmiiseen pöytään. Illalla mulla oli vielä kampaaja (ja nyt ihana uusi tukka!).

Tänään ollaan juostu asioilla, luonnonhelmassa grillaamassa ja illalla vielä hikoilin salilla. Että oikein kiva! Rentoilua, ja vähän myös niitä hyötyjuttuja!

 

Hyötyjutuista sen verran, että käytiin tilaamassa aulan lattiaan lattialautaa. Mua oikeasti hämmentää se, että vaikka vanhojen talojen remppaaminen on muotia, on tarvikkeiden hankkiminen edelleen hankalaa. Tällä kertaa etsittiin paksua lankkua lattiaan, mutta sitähän ei ole hyllyssä missään. Helsingin erikoishöyläyksesta sitä nyt sitten tilattiin, mutta heilläkään se ei ole hyllytavaraa, vaan höyläävät meille sen mitä halutaan. Toki esim. Metsänkylän navetasta saa lattialankkua uutena ja vanhana. Nyt kun haluttiin kuitenkin sitä läheltä, täytyi se erikseen näin tilata.

Joten ONNEKSI me ei olla tuota lattiaa paljoa jouduttu uusimaan, nytkin vaan pieni parin neliön kulma. Siinä kulmassa on tehty paikka jollain halvalla ohuella ponttilaudalla, ja me haluamme sen siistiä. Toki harkitsimme muitakin vaihtoehtoja, tarviiko sitä nyt aina olla niiiiin justiinsa. Koska kuitenkin aulaan haluan lattiaan maalata ruudukon, en kyllä kelpuuta sinne mitä vaan. Lattia on muutenkin tosi vino, ja keskellä lattiaa on kynnys, joten saa nähdä miten saamme sitä suoristettua ja kynnyksen pois. Nyt joka tapauksessa jonkin aikaa odotetaan että meidän hienot paksut lankut valmistuu. Kyllä siis todellakin arvostan lattioitamme taas vähän enemmän.

Postauksen kuvat taas liittyy tuohon valaisimeen. Mä sain toissajouluna lahjaksi tuon Block-valaisimen, josta olin haaveillut jo jonkin aikaa. Haaveilusta huolimatta sille ei oikein löytynyt paikkaa. Nyt laitoin sen olohuoneen ikkunalaudalle. Jotain pientä valoa sinne kaipasin. Illat kun on vielä niin pimeitä, mutta joulutähdet ym on riisuttu pois, niin jotain piti tilalle saada. Tuosta tulee tosi kiva pieni valo. Oli vaan ihan mahdoton sitä kuvata, väritön lasi ikkunavaloa vasten, en onnistunut niin kuin olisin halunnut. Kiva se on silti, ja lapsistakin kovin mielenkiintoinen.

Tällaista tänään. Huomenna taas pulkkamäkeen, niin kuin hiihtolomalla kuuluukin. Toivottavasti se ihana luvattu aurinkokin paistaa.

-Henna-

Kommentit (2)
 1. Pionimetsän Tiina
  25.2.2016, 17:50

  Tuo on kyllä tosissaan aika erikoista, koska vanhojen talojen kunnostusbuumi on vallinnut jo vuosia. Luulisi, että olisi jo pikku hiljaa herätty sen asian tiimoilta… Kaupat ovat täynnä kaikenmaailman mdf-shittiä, joita en laittaisi edes uuteen taloon. Esimerkiksi vanhojen mallien mukaan sahatut lattia- ja kattolistat ois musta hyvä bisnesidea, johon yritykset voisivat hanakammin tarttua ja markkinoida tuotteita.

  1. hennaasemalta
   27.2.2016, 19:47

   No niinpä! Samaa miettinyt… Kyllä uudessakin talossa olisi upeita vanhan malliset koristeelliset puulistat. Tai just paksut lankkulattiat! Kyllähän niitä vanhoja lattioita ihaillaan niin paljon, niin miksi niitä ei tehtäis myös uusiin taloihin? Vai pitääkö uudet talot vetää niin tiiviiksi ettei vanhan tyyliset lankut käy sinne? En tiedä, mutta tosiaan meitä vanhojen talojen rakastajia on myös paljon joten luulisi tätä tavaraa olevan enemmän myynnissä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *