Kukkasidonta-kurssilla

Viime viikolla kävin pitkästä aikaa kädentaitoihin liittyvän pikakurssin. Tällaiset pikakurssit on oikeasti tosi mainioita, kun olen itse ainakin melko huono käymään missään säännöllisesti joka viikko. Silti näistä kursseista oppii aina jotain uutta, ja saa inspiraatiota tekemiseensä.

Tutustuin tässä keväällä Outiin, joka omistaa kukkakauppa Sitomon Espoon Isossa Omenassa. Outi kertoi järkkäävänsä kaupassaan säännöllisesti sidontakursseja, ja sellaiseen minunkin piti päästä. Itse rakastan kyllä leikkokukkia, mutta olen tosi huono niiden asettelussa. Yleensä en ostakaan irrallisia leikkokukkia, vaan valmiita nippuja, kuten tulppaaneja. Ne sitten asettelen mielikuvituksettomasti maljakkoon. Lisäksi en ole ikinä tykännyt valmiiksi sidotuista kimpuista. Ne on pääosin tönkköjä palloon sidottuja ja vanhanaikaisia. Jos joskus olen saanut sidotun kimpun, olen avannut sen ja asetellut rennommin maljakkoon. Tosin viime aikoina olen ihaillut rennon ilmavia ja boheemeja kimppuja, joita Instagram ja Pinterest tursuaa. Kaukaisesti haaveillut, että voi kun niitä saisi täältä ”peräkylästäkin”.

Sitomo Isossa Omenassa ei kuitenkaan ole vanhanaikainen, todellakaan. Olen jo tovin ihaillut Sitomon Instassa kimppukuvia, juuri sellaisia runsaita ja rentoja. Kun viime viikolla oltiin paikan päällä, oli kukkavalikoimakin trendikäs ja runsas, ja kukkakauppiaat selvästi todella ammattilaisia. Kurssilla Outi ensin kertoi miten kimppu oikeaoppisesti sidotaan, sekä miten leikkokukkia hoidetaan jotta ne kestää. Seuraavaksi hänen kollegansa (Nimeä en anteeksi nyt muista, erittäin pro-nainen joka oli voittanut palkintojakin jne.) esitteli itse miten kimppu sidotaan. Tuosta noin vaan hän asetteli ison pinon kukkia kimppuun. Ensihetket kimppu näytti ihan hullulta, mutta ”tsadaa!”, yhtäkkiä se olikin täydellinen kimppu jossa jokainen kukka oli asettunut täydellisesti paikoilleen. Näytti niin helpolta, mutta arvatkaa oli niin helppoa kun itse teit perässä? No ei todella…

Ammattilaisen kimppu, upea!

Seuraava vaihe olikin sitten valita omaan kimppuun kukat runsaasta valikoimasta. Sekin oli jo vaikea vaihe, kun olisi halunnut kaikkea. Kukat valittiin, käsiteltiin oikeaoppisesti, ja alettiin sitomaan. Alkuun tuskailin että ei tästä tule yhtään mitään, kaikki vaan törröttää mihin sattuu. Pikkuhiljaa kuitenkin pienellä avustuksella kukat löysivät paikkansa, kimppu sidottiin ja valmista tuli! Kaikenkaikkiaan kurssi kesti noin 2-2,5 tuntia. Niin ja maksupuoli. Itse kurssi ei maksanut mitään, vain kukat joita itse käytti maksoi. Toki leikkokukat kukkakaupassa ovat melko hintavia, mutta palkaksi saa kauniin kimpun ja kivasti ideoita, joten kurssi on sen arvoinen. Tähän aikaan vuodesta onkin sitten helppo alkaa näillä taidoilla rakentamaan ihan ilmaisia kimppuja luonnosta. Varsinkin kun monilla tulossa juhliakin kesällä.

Jos asutte pääkaupunkiseudulla, niin suosittelen Outin sidontakursseja. Sitomon somea seuraavamalla näkee seuraavat kurssit, ja toki voit myös soittaa Sitomoon. (Sitomon Instaan oli ilmestynyt minustakin kuva, se tyyppi jolla on perhosia selässä, olen mä!)

Enkä nyt niin pahasti voi haukkua Korson valikoimaa. Äitienpäivänä marssin Korson kukkakauppa Roseen, ajatuksella etten löydä mitään. Sieläpä olikin äidin toivomia leikkopioneita. Kurssin opit takataskussa ostin pionit, vähän vihreää leikkokukkaa ja valkoisia neilikoita, ja ihana kimppu tuli. Kyllä täältä Korsostakin siis jotain löytyy.

Nyt jos koskaan on kaikin puolin parasta aikaa nauttia kukista, niin sisällä kuin ulkona!

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *