Blogit
Koti asemalla

Kollaasi käsityö-ja askarteluhuoneesta

Mä ajattelin jälleen, pitkälti omaksi iloksenikin, tehdä taas tällaisen kuvakollaasin mun käsityöhuoneesta eli ateljeesta.
Remppa on täysin kesken vieläkin, mutta nyt on levyt melkein kaikki pois lattiasta, aloittelin lattian rapsutusta ja mies aloitti katon rapsutuksen. Vanhat tapetitkin on melkein pois revitty.
Huoneeseenhan tulee tuota kielo-tapettia, harmaata ja pieneen erilliseen tilaan mustaa kieloa. Siihen pieneen tilaan tulee myös ruskeita avohyllyjä lattiasta kattoon, ja hyllyille maalipurkkeja, värikkäitä laatikoita, pensselit, kynät, tarvikkeet, ehkä mun korkkareitakin tms. Kaikkea mitä mahtuu.

Lisäksi huoneeseen tulee pitkä työpöytä, valkoinen, sekä joku vitriinilipasto, paljon tauluja ja hyllyjä. Kaikkea mihin saa säilöön askartelu,maali- ja käsityötarvikkeita.
Näistä oonkin kertonut ennenkin.

Mietinnässä on eniten ollut huoneeseen tuleva vuodesohva sekä lattian väri. Mähän olen jo jonkin aikaa metsästänyt huoneeseen ruskeaa vanhaa puusohvaa, mikä olisi tosi ihana. Koska sohvan täytyy oikeasti toimia myös vierassohvana, jouduin luopumaan ideasta. Ei sellaiseen vanhaan sohvaan mahdu, ne on niin kapeita. Sekä epämukavia, vaikka mulla olikin tarkoitus hankkia pino ”prinsessa ja herne”-tyyliin värikkäitä patjoja. No, sen idean voitti järki ja piti keksiä muuta.
Vanhaa rautasänkyäkin mietin, mutta lopulta mä alan olemaan ton Ikean mustan levitettävän rautasohvan kannalla. Helpoin, ihan kivan näköinen ja varmaan kestävä.
Mä haluaisin hirveästi huoneeseen jonkun vanhankin huonekalun, mutta esim sitä vitriiniä voisi metsästää vanhana. Tai sitten joku ovellinen kaappi. Sellaisia ei vaan kauheasti voi etukäteen miettiä, se tulee mikä joskus löytyy.

Lattian väri taas, harmaa vai valkoinen?? Mä olen kyllä tykännyt valkoisista lattioista mutta kun tähän muutettiin, totesin että meille ei valkoisia lattioita. Lasten ja eläinten takia, ja ajattelin että josko tämä valkoinen on vain joku ohimenevä muotivillitys johon kyllästyn. Silloin niitä meinaan alkoi paljon näkymään lehdissä.
 
Nyt mun kuitenkin tekisi hirveästi mieli valkoista ja raikasta lattiaa mulle. Tonnehan se kävisi, huone kun tulee olemaan vain MUN aluetta, ei juurikaan lapsille eikä edes koiralle! Eikä varsinkaan miehelle, heh! Kissat korkeintaan. Mullakin täytyy olla joku oma tila kun sitä omaa aikaa ja hiljaisuutta ei ole koskaan.
Mä olen pohjimmiltani ihminen joka rakastan rauhaa ja hiljaisuutta, (ja silti mulla on tällainen työ, heh!) joten todella kaipaan tota omaa tilaa. Ääniä ei pääse karkuun, mutta koirankarvoja, muiden rojuja ja sotkuja, vilskettä ja vilinää pääsee hetkittäin tuonne pakoon. Sinne siis sopisi valkoinen lattia. Ehkä kiiltävä valkoinen….

Tavoite olisi saada huone syksyllä valmiiksi. Keväällä ehtii vielä vähän tehdä mutta pikkuhiljaa tässä siirtyy remppahommat ulos, joten keväällä ei millään ehditä.
Syksyllä on aikaa, Mikilläkin alkaa esikoulu ja mulla yksi lapsi vähemmän aamupäivisin helmoissa pyörimässä.
Remppatahti meillä hidastuu koko ajan, mutta se on nyt vain hyväksyttävä. Asiat kuitenkin etenee, ei junnaa täysin paikoillaan vaikka tätä elämää tässä on muutenkin tarpeeksi.

Ihan kökkö päivä ollut mulla tänään, siksi oli kiva vähän fiilistellä sisustusjuttuja! Kohta lähdetään ulos aurinkoon.

-Henna-

Kuvalinkit pääosin täällä

Kommentit (3)

 1. Irmastiina Ruusukummusta

  Tuollainen rautasohva on kaunis…huoneesta tulee varmasti ihana!

 2. Ode

  Tuon Ikean rautasohvan patjan laatu on jotain itkettävän ja naurettavan väliltä. Jos haluat, että kukaan koskaan nukkuu siinä hyvin, osta heti kättelyssä kunnollinen patja erikseen.

 3. JohannaV

  Tulee varmasti ihana oma soppi sinulle! Ja valkoinen lautalattia on kyllä kiva – meillekin tulee todennäköisesti kesällä lisää sellaista (kamalan kellastuneen parketin tilalle, hyh!). Minulla oli myös haaveissa vanha puusohva, kunnes totesin myös että ei se toimi oikeasti vierassohvana, on ne tosiaan niin pieniä! Meille tuli sitten Ikeasta sellainen (hemnes?) valkoinen puusohva. Tuo musta rautasohva sopii kyllä tuohon suunnittelemaasi huoneeseen ihan mainiosti.
  Aurinkoisia kevätpäiviä sinne! Ja vähemmän kökköjä.:) t.Johanna / http://www.pullaajapaivanpaistetta.blogspot.fi

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *