Kokkailuviikonloppu

Mä en sitten saanut tyhjennettyä niitä kaappeja, tai vähennettyä tavaraa tänä viikonloppuna.
Sen sijaan olen sotkenut, siivonnut, ja sotkenut, nimittäin leipoen ja kokkaillen. Ihme kokkailuvimma!
Eilen tein ensimmäistä kertaa pekonipastaa, joka oli muuten tosi hyvää ja helppoa. Lapsetkin jopa tykkäsi! Lisäksi välipalaksi leivoin meidän perheen suosikkia, focaccialeipiä. Tein tomaatti-basilika focaccian sekä punasipuli focaccian. Näihin löytyy paljon hyvin toisensa kaltaisia ohjeita googlettamalla, joten en nyt tähän jaa reseptiä tällä kertaa.

Tänään paistoimme ensimmäisen kerran itse pinaattilettuja ja leivoin korvapuusteja. Saldona siis täysinäinen vatsa, pari hyvää uutta reseptiä ja pullaa pakkaseen. Mä kuulun niihin kokkaajiin jotka pyörittää aina samoja ruokia, niin on kivaa löytää välillä jotain uutta ja helppoa.
Lisäksi olen katsonut taas maratonina Meidän safkaa-ohjelmaa, voi jestas voi ruoat näyttää hyvältä ja helpolta! Kuola vaan valuu, ja taidan vihdoin kokeilla sitä kuuluisaa avocadopastaa.
Mä itse syön avocadoa usein, terveellinen ja täyttävä herkku. Muut ei siitä oikein meidän perheessä välitä, joten täytyy varmaan tehdä tuo pasta vain itselle joskus lounaaksi tai myöhäisillan nälkään.

Mä olen myös jotenkin tosi huono laittamaan kunnon liharuokia, en oikein osaa kaupasta ostaa kunnon lihaa. Pääosin jauhelihalla ja kanasuikaleilla mennään. Olisi kyllä aika kokeilla jotain uutta, esim kunnon lammasta voisin ekaa kertaa tehdä pääsiäisenä. Jos mä selviän joulukinkustakin, niin kai mä nyt yhden lampaankin paistan…

Täytyy uskaltaa vaan kokeilla vaikkei kokkailu oma vahvin alue olekaan.

-Henna-

Ps. Mä pistin jo jarrun pupuille. Kolmessa karvapallossa on jo tarpeeksi, en halua tänne enempää eläinten kakkaa, enkä pupuja jyystämään huonekaluja ja johtoja… Kiitos siis hyvistä ja rehellisistä kommenteista edelliseen tekstiin.

Kommentit (7)
  1. Pilviraitin Marjaana
    16.3.2014, 16:53

    Namskis, näyttääpä herkulta. Mä sain tehtyä avokadopastaa vasta viikko sitten ekaa kertaa. Ihan hyvää oli, vaikka en avokadofani olekaan.

  2. Odotan.taas
    16.3.2014, 16:55

    Nam! Foccaccia tomaatilla ja basilikalla näyttää niin herkulliselta. Mäkin olen Meidän Safkaa-katsellut ja aina innostun siitä mitä siellä kokkaillaan. Avokadopastaa en ole vielä(kään) kokeillut, ehkäpä kohta olisi jo aika 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *