Kissojen ulkotarha

Me saatiin tässä huhtikuussa kissojen Catio, eli ulkotarha valmiiksi. Olin talven pähkäillyt mihin ja miten se rakennetaan, kunnes paras ratkaisu löytyi. Päätimme rakentaa tarhan meidän terassille, niin että kissojen kulkureitti on vessan ikkunasta. Tämä oli tosi hyvä ratkaisu, koska olisi ollut haastavaa saada sopivan kokoinen aukko muihin ikkunoihin. Meillä vielä nuo vanhat ikkunat aukeaa ulospäin, joten olisi ollut vähän kikkailua. Lisäksi nyt kissat ovat sielä missä mekin istuskellaan, ja niitä on helpompi vahtia.

Itse ulkotarha tehtiin helposti Ikean Ivar-varastohyllyistä. Asetimme hyllyt niin, että niitä pääsee hyppimään ylös ja alas. Lisäksi häkki verkotettiin ja lisättiin listat alareunaan. Rakennelma on oveton, mutta irrallinen. Eli jos täytyy häkki vaikka siivota, niin sen kuin siirtää irti seinästä, niin hyllyihin pääsee käsiksi. Lisäksi sen pystyy siirtämään talveksi varastoon.

Me emme nyt käsitelleet puuosia millään, koska se ei pääse kastumaan ja on tosiaan sisällä talven. Mutta toki nuo hyllyt on helppo käsitellä tarvittaessa. Hintaa rakennelmalle tuli noin 150-200€.

Tarkoitus olisi vielä häkkiä koristella viirein ja lisätä pehmeitä sänkyjä, mutta pääasia että saatiin tuo nopeasti käyttöön. Alun jännityksen jälkeen, kissat ovat viihtyneet sielä kivasti. Nukkuvat ilta-auringossa ja tarkkailevat maailmaa raikkaassa ulkoilmassa.

Parasta on se, että ne pääsevät itse sinne koska vain, joten saavat kulkea edes takaisin omaan tahtiin. Pääsevät sisälle varjoon, juomaan ja vessaan. Yöksi laitan kissat sisään ja ikkunan kiinni, jotta eivät yksinään keksi karata jostain raosta.

Meidän nuorimmat kissat, Minni ja Oliver viihtyvät sielä kyllä kivasti. Oliver on vielä vähän varovainen, varsinkin jos kahvila-myymälä on auki ja pihalla kulkee vieraita ihmisiä. Minni vuorostaan nukkuu tuntitolkulla ulkona tyytyväisenä. Vanhempi herra Osku on saanut vapaana ulkoiluluvan, se pysyy pihassa ja pitää hiiret poissa. Minni ja Oliver ovat muutenkin meidän kaksikko jotka viihtyvät hyvin yhdessä. Nykyään nukkuvat yötkin mun sängyn jalkopäässä ihan sylikkäin, niin söpöä!

Tällä kerralla kuvissa kissoista kurkkii vain Minni, mutta laitan uusia kuvia kun saadaan sisustettua terassia ja tarhaa lisää.

-Henna-

Kommentit (4)
 1. aurinkokujalla
  24.4.2019, 18:57

  Kyllä on kissoilla hyvät oltavat ja hyvän paikan keksit tuolle kiipeilytornille.
  Tykkään seurata blogiasi ja olisin liittynyt lukijaksi, mutten löytänyt sellaista kohtaa.
  Tule sinäkin kylään aurinkokujalle ja liity jäseneksi.
  Lämmintä ja aurinkoista viikkoa sulle.

  1. hennaasemalta
   25.4.2019, 13:14

   Kiitos, on niillä kyllä. 🙂
   Niin, täällä ei taida olla sellaista kohtaa mistä voi seurata. Facebookista ja Twitteristä voi kyllä, myös Instgramiin päivitän aina kun uusi postaus tulee. Facebookista löytyy käyttäjänimellä Koti Asemalla, Instagramissa @hennaasemalta.
   Kiitos samoin! 🙂

 2. Minusta nuo ovat ihan liian pienet. Kissojen pitää päästä hyppimään raapimaan, juoksemaan….nuissa ne vain makaa.

  1. hennaasemalta
   27.5.2019, 19:22

   No joo, mutta ne saa kyllä sisällä juosta ja hyppiä. Sekä ovat välillä valjaissa. Tämä oli lähinnä tällainen lintujen bongailu ja viilentymispaikka johon pääsevät aina halutessaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *