Kirjottu Mandala

Syyskuun Unelmien Talo ja Koti-lehti ilmestyi viime viikolla, ja sielä oli jälleen mun DIY-ohje. Tällä kertaa halusin kirjoa jotakin seinälle. Mähän aina silloin tällöin innostun kirjomisesta ja mulla on jatkuvasti joku kirjontatyö kesken. Ne on toisaalta vähän ikuisuus-projekteja. Etenevät välillä nopeasti, välillä ei ollenkaan. Ne on kuitenkin sellaisia isompia töitä joita teen valmiista mallista ristipistoin. Tämä jonka nyt tein, oli sellainen kiva suht nopeasti valmistuva työ jonka suunnittelin osittain itse.

Koska mandalat ovat nyt myös olleet muotia, tein mandalan ja ohjehan meni näin:

Tarvikkeet: Puuvillakangasta, lyijykynä, kirjontalankoja, neula, kirjontakehykset, sakset

  1. Leikkaa kankaasta hiukan kirjontakehyksiä suurempi pala. Sellainen joka menee muutaman sentin yli reunojen, joten se pysyy hyvin kehyksissä. Silitä kangas.
  2. Sommittele kankaaseen lyijykynällä haluamasi kuvio. Jos teet mandalaa tai muita ympyröitä, voit käyttää apuna lasin tai kulhon pohjaa. Itse käytin erilaisia-ja kokoisia esineitä liimapurkista kulhoihin. Muut kuviot sommittelin vapaalla kädellä. Eli sommittele ympyröihin pisteitä, kukkia, viivoja, mitä vaan.  Toki voit tehdä jotain ihan muutakin kuin mandalan. Vaikka kissan pään tai kukkia.
  3. Pujota kangas nyt kirjontakehykseen ja aloita itse kirjonta. Voit kirjoa kuviot erivärisillä langoilla tikkipistoin. Toki voit käyttää myös pisteisiin solmupistoja, ristikuvioihin ristipistoja jne. Itse löysin näihin pistoihin hyvät ohjeet sivulta punomo.fi.
  4. Päättele langat ja leikkaa ylimääräinen kangas kehysten ympäriltä pois. Niin että kangas pysyy edelleen hyvin kehyksissä mutta kangas ei repsota reunoista rumasti. Työ on valmis ja voit ripustaa sen seinälle.

Tämä oli kiva työ, tosin valkoinen kangas olisi ollut raikkaampi. Itse laitoin roosan pellavakankaan ja se ei ollut lopulta mitenkään paras vaihtoehto. Toki tässä saa käyttää omaa mielikuvitusta ja tyyliä. Yksi hauska idea olisi myös pujotella pieniä helmiä lankoihin mukaan.

Tällaista tällä kertaa. Ensi kerralla olohuoneen uutta syysilmettä.

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *