Kiitos

Suuri kiitos kaikille edelliseen kommentoineille! Olen aivan hämmentynyt lukijoiden ja kommenttien määrästä enkä voi sanoin kuvailla miten hienoa se on kaiken ikävän kokemuksen jälkeen. Kun vihdoin sain kertoa uutiset ja ne otettiin näin hyvin vastaan. Varmasti kaikki lukija- ja kommenttiennätykset pamahti mulla tässä blogissa rikki tämän teksti myötä. Sain myös todella ihania, liikuttavia, surullisia sekä onnellisia tarinoita lukea teidän lapsistanne tai lapsettomuudesta. Kannatti siis uskaltaa juttu julkaista, vaikka jännitti ihan hirveästi!
Jokaiselle en nyt erikseen vastannut vaikka kaikki kommentit tarkkaan luin. Muutamaan kysymykseen ajattelin vastata vielä näin yleisesti tässä postauksessa.

Multa kysyttiin toki sitä että miten meidän vastaanottoperhe- ja sijaisperhe-juttujen nyt käy. Meidänhän oli tarkoitus ottaa tässä nyt seuraavaksi pitkäaikainen sijoitettu lapsi. Se meni nyt totaalisen jäihin toistaiseksi, kun tämä meidän biologinen pikkuinen ilmoitti tulostaan kurssin viime hetkillä. Me emme voi ottaa sijoitettua samaan aikaan vaikka haluttaisiin, ja täytyy myöntää että ihan hyvä niin. Aika ottaa hiukan etäisyyttä näihin juttuihin. Myös vastaanottoperhe-työstä jään normaalisti äitiyslomalle. Helsingissä toive on että oma lapsi olisi 2-vuotias ennen kuin hommia jatketaan. Sekin on ihan hyvä, Miki saa rauhassa aloittaa eskarit ja koulut ja sitten mietitään uudestaan että mitä halutaan tehdä. Jatketaanko näin parin vuoden päästä vai mitä, sen näkee sitten. Ainakin sitä itsekin jaksaa taas paljon paremmin tauon jälkeen, niin hirmuista tahtia tässä on vedetty viimeiset neljä vuotta ja todella montaa lasta autettu. Työ on toki antoisaa, mutta hirveän raskasta henkisesti, varsinkin kun siitä ei juuri taukoja ole nyt ollut. Uskon silti että jotenkin sitä vielä jatketaan, sitten joskus, ihan varmasti!

Homeopatiasta myös kyseltiin. Mä olen tosi iloinen että kyseltiin, koska se oli suurin syy miksi tämän jutun halusin julkaista. Mulla homeopatia oli selvästi se ratkaisevin tekijä tässä että lapsi on nyt tulossa. Olen tosiaan kokeillut erilaisia hormonilääkkeitä, mutta ne vain pahensi asiaa. Lääkäreillä juoksut ja tilanteen seurailut tulivat maksamaan todella paljon, seuraavaksi olisi ryhdytty pistoshoitoihin ja hinnat olisi vain noussut. Homeopatiakäynti oli 90€ ja siihen kuului pitkä vastaanottoaika, lääkkeet ja sähköposti-konsultaatio. Jatkokäynnit olivat vielä edullisempia, mutta niitähän ei montaa enää tarvittu. Homeopatiasta olen saanut moneen muuhunkin avun, ja nyt se toimii raskauteni tukena. Se helpotti raskausoireita, paniikkikohtauksia jne. Olen kuullut myös monen muun vaihtoehtohoidon auttavan raskautumaan. Vaihtoehtohoidot eivät myöskään tee mitään haittaa, joten niitä voi kokeilla rohkeasti! Itse kuulun Facebookin ”Paranna itsesi luonnollisesti”-ryhmään, josta viime syksynä hain neuvoja raskautumiseen ja hyvät neuvot sainkin. Siitä ryhmästä löytyy mahtavia vinkkejä luonnonlääketieteeseen. Olen saanut sieltä neuvoja mm. päänsärkyyn, flunssaan, ihottumaan, siis ihan kaikkea löytyy.
Niin ja vielä sen verran, että mä en pysty luettelemaan että mitkä homeopaattiset lääkkeet mulla auttoi, koska ne todella määrätään jokaiselle erilailla. Se mikä toimii mulle, ei ehkä toimi sulle. Ne määrätään jotenkin ihmisten luonteen mukaan ja homeopaatti kyseleekin jopa vähän hassunkuuloisia kysymyksiä, kuten että tykkäätkö juustoista! Se siis kertoo siitä että ne tosiaan määrätään jokaiselle erilailla, siksi en halua suositella niitä mitä mulle määrättiin vaan suosittelen menemään homeopaatin vastaanotolle suoraan, jos asiasta kiinnostuit. Yhteen vaivaan voi myös olla monia lääkkeitä, ja usein onkin. Niistä valitaan se itselle paras.

Multa myös kyseltiin jatkanko blogia. No tottakai jatkan!! Nyt vasta jatkankin kun elämä hymyilee taas uudella tavalla ja pahin raskausväsymys on ohitse! Äitiyslomalla mulla on myös varmasti enemmän aikaa kuin tällä hetkellä. Vauva rinnalla näpytän konetta vaikka.

Mä en vielä tiedä tuleeko tänne juurikaan odotus-ja vauvajuttuja. Jotain toki, onhan se iso osa meidän elämää nyt tulevaisuudessa. Muutenkin olen niitä lapsijuttuja luvannut lisää tänne laittaa, niin miksei myös vauvoista, varsinkin jos sitä toivotte. Ainakin vauvanhuoneen sisustamista ym… Tämän hetken hoitolasten huoneesta tulee siis vauvanhuone sitten syksyllä. Varmaan enempi vauvaostoksia ym näkyy sitten Instagramissa. Myös Pinterestissä voin vihdoin raskaus– ja vauvakansiot laittaa julkiseksi. Sielä voi siis käydä kurkkimassa mm. mammapukeutumista. Veikkaan myös että viimeistään syksyllä mulle iskee taas hirveä pesänrakennusvietti ja sisustamisen lisäksi kudon ja askartelen kaikkia vauvanjuttuja. Pari ideaa jo päässä muhiikin…

Loppuun olisi vielä kiva kuulla moniko blogini lukija odottaa mun kanssa samaan aikaan. Pari kertoikin jo raskaudestaan, mutta jos jaksat, olisi kiva vielä tietää onko täällä kukaan odottaja jolla on myös ajankohtaisia nämä jutut, tai onko kotona pieniä vauvoja. Vai onko suurinosa sitä mieltä että ei-sitten-vois-vähempää-kiinnostaa-vauva-jutut….

Iso kiitos vielä kaikille, ihanaa kun tämä juttu otettiin näin hyvin vastaan!

Ens kerralla toivottavasti muuta kuin vauvajuttuja! Kyllä mä pystyn muutakin ajattelemaan. Just ja just, heh!

-Henna-

Kommentit (32)
  1. Vauvajutut kiinnostaa aina 🙂 erityisesti nyt kun meille on tulossa kesävauva, hartaasti toivottu ja odotettu iltatähti. Kovasti ilahduin sinunkin uutisestasi 🙂 Onnea!

  2. Toivon kyllä ehdottomasti vauvajuttuja jatkossakin. Minähän "odotan" koko ajan sillä eihän koskaan voi tietää milloin joku vauva tulee. Ja nyt minusta on tullut varamummo pienille kaksospojille joten vauvajutut ovat kyllä kovin aiheellsia.

    Liisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *