Kevätkukkia

Tämä aika vuodesta on niin masentavaa pihan puolesta, kun on lunta, kuraa, kuihtuneet talvikukat jäätyneenä ruukuissaan ja kauheasti haluaisi jo laittaa kukkia ja päästä haravoimaan.
Minä olin silti itsepäinen ja vedin ruukut ja multasäkin aurinkoon sulamaan ja laitoin narsisseja ja helmililjoja kuistia piristämään.

Kyllä se kummasti piristikin! Vähän väriä ankeuden keskelle. Kiva löytö oli valkoiset narsissit ja valkoiset helmililjat joita en aiemmin ole laittanutkaan. Mä yleensä puutarhassa tykkään selkeistä, perinteisistä istutuksista. Kaikki tietää keltaiset narsissit ja niissä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta just sellaiset peruskukat onkin parhaita. Varsinkin kun nämä voi sitten myöhemmin heittää maahan. Saa nähdä tuleeko kaikki edellisvuosien narsissini tänä keväänä ylös maasta, tätä tahtia mulla on parin vuoden päästä joka kevät narsissimeri täällä!

Puhuttiin myös äidin kanssa että miten turhauttavaa on kun ulkona on ihana sää, lämmin ja aurinkoinen mutta pihalla ei pysty tekemään vielä mitään lumien takia. Lumen alla odottaisi metrien mittainen lista tekemistä, joista ekana olisi lehtien ja eläinten kakkojen haravointi… No, auringosta voi silti nauttia ja täytyy toivoa että sää suosii vielä siinäkin kohtaa kun lumet on sulaneet.

Ostin myös sisätilojen viherkasveille multaa ja lannoitetta, pitäisi vaihtaa isompiin ruukkuihin, katsotaan saanko aikaiseksi. Myös nuo ylläolevat mehikasvien (??) ruukut täytin koristekivillä, näyttävät suloisilta.

Sain myös tosi hyvän vinkin. Jos tällaiseen Ikean halpaan lasimaljakkoon laittaa vähän vettä pohjalle ja yrttiruukun sinne niin kyllä pitäisi yrtin kestää pitkään koska itse näkee onko juuret vedessä. Mulla yleensä kuolee kaupan yrtit heti mikä harmittaa, koska yrtithän on kivoja ruoassa ja koristeena. Nyt mulla on kestänyt tuo hyvänä jo muutaman päivän ja veikkaan että vielä jatkossakin kestää. Joten kiitos vinkistä Niina!

-Henna-

Kommentit (9)
 1. Ihana yrttimaljakkovinkki. Kiitos! Pitää kokeilla, kun sama maljakkokin löytyy itseltä.

  1. hennaasemalta
   6.4.2013, 12:06

   Joo pakko oli jakaa kun oli niin hyvä idea, mä kun olen aina tuskaillut noiden kuolevien yrttien kanssa…

 2. Heh, mulla lurpsahti just sekä narsissit että basilikat.. 🙂 Mä luin jostain, että narskujen pitäisi kestää jopa -15 astetta pakkasta mut ei, ei meillä ainakaan. Nuo rappujen kaunistukseksi ajatellut horsmat tuolla on kyllä kaukana kauniista. Täytyy vissiin ostaa uusi satsi. Mutta kiitos muistutuksesta, pitääkin iskeä sipulit maahan vaikka syreenien juurelle, niin jospa niistä olis iloa ensi keväänä! Ellei sitten myyrän pahalaiset popsi niitäkin poskeensa…
  Ihana tuo eteiskuva!

  1. hennaasemalta
   6.4.2013, 12:07

   Meillä on kyllä nuo narsissit kestänyt yöpakkasia, ja piristävät kuistilla joka kerta kun ohi kävelee.:)
   Meillä onneksi kissat tuhoaa aika kiitettävästi myyriä.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *