Kevään kaipuu

Edellisinä vuosina olen aina tässä heti alkuvuonna hehkuttanut miten kevät tulee, ihanaa. Tänä vuonna sitä fiilistä ei ole kuitenkaan tullut, kiitos viime vuoden surkeiden säiden. En jotenkin ole uskaltanut alkaa intoilemaan keväästä kun pelkään ettei se tule kunnolla taaskaan. Että lunta ja räntää sataa vielä juhannuksena.

Tänä vuonna kun meillä on etelässäkin ollut ihan kunnon kiva talvi tässä muutaman viikon, uskallan ehkä jo hiukan toivoa hyvää kevättä myös. Kaipaan jo kuivia katuja, kevyitä lenkkareita, t-paitoja ja kevyttä nahkatakkiani.

Kaipaan myös sitä että pääsen laittamaan pihaa kuntoon, istuttamaan kukkia ja kaivamaan multaa. Kun ensimmäiset viime vuonna istutetut kasvit alkaa nousemaan maasta. Pikkuhiljaa aionkin aloittaa suunnittelun, että mitä tänä vuonna voisikaan tehdä pihalla. Kasvihuonehan meillä jäi aivan kesken viime vuonna. Samoin pihan hiekoitus. Niistä pitää aloittaa. Hommaa tosin riittää muutenkin ihan hirveästi pihatöissä.

Yritän kovasti malttaa vielä mieleni ja odotella kiltisti. Nyt eletään kuitenkin hiihtolomaviikkoa, ja pitäisi nauttia tästä aurinkoisesta talvesta. Toissapäivänä oltiin vain Fazerin tehtailla kahvilla, ja tänään muu perhe on pulkkamäessä. (Itse teen töitä.) Loppuviikko on vielä vähän auki, mennään sitten fiiliksen ja sään mukaan. Puoti mulla on kuitenkin illat auki normaalisti, ettei nyt mitään ihmeempiä reissuja olla tekemässä. Onneksi sitä tekemistä kuitenkin riittää täällä pääkaupunkiseudullakin.

Samalla tässä koitan myös pikkuhiljaa tehdä kotona suursiivousta. Meillä nimittäin kuvataan ensi viikolla taas. Jotain ihan uutta tiedossa, mutta siitä en voi vielä enempää kertoa. Joka tapauksessa, koko talo tulee näkymään projektissa ja koko talo pitää siis saada myös siistiksi. Ei siinä muuta mutta tiedättekö sen tunteen kun joka paikkaan kertyy pyykkipinoja, lelukasoja, epämääräistä sälää jne. No niitä on kertynyt, paljon. Tekemistä siis riittää. Jonkinverran olen jo saanut raivausta tehtyä, mutta kyllä tämä vähän päättymättömältä projektilta tuntuu. Varsinkin kun tätä sotkevaa perhettä ei saa jaloista pois.

Tarkoitus on hakea myös vähän lisää viherkasveja kotiin, sitä keväistä vihreää tuomaan. Jotain roikkuvaa makuuhuoneen hyllyn päälle, lastenhuoneeseen lipastojen päälle uutta jne. Viherkasvithan ovat tällä hetkellä muutenkin todella trendikkäitä. Niitä tekisikin mieli laittaa runsaasti koko asuntoon. Jos olisi varaa ja taitoa pitää ne hengissä siis. Joten ihan maltilla kuitenkin ajattelin tämän asian hoitaa. Makuuhuoneessahan on järjestys vaihtunut jokin aika sitten. Laitan lisää kuvia kun saan paikat kuntoon. Punainen vanha täkki sängyllä on ollut niin ihanan lämmin. Kaipaisin sinne kuitenkin jotain uutta, keväistä. Sinistä luultavasti.

Näistä lisää myöhemmin. Ihana päästä kuvaamaan kotia kun saa koko kodin vihdoin oikeasti siistiksi! Ainakin vähäksi aikaa…

-Henna-

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *