Kesäretki

Sami on vielä tämän viikon lomalla, joten päätettiin tehdä yksi extempore- reissu. Olin kuullut paljon kehuja Espoon Oittaan Angry birds-puistosta, joka on vielä ilmainen! Pakattiin eväät mukaan ja haettiin Miki koulusta. Samalla mukaan lähti myös Mikin kaveri. Puoli tuntia meiltä ajoa ja perillä oltiin.  Oli kyllä tosi kiva paikka lapsille! Suosittelen lämpimästi. Itse leikkipuisto oli melko iso ja siinä oli tekemistä pienille ja isommille lapsille. Ympärillä oli iso alue nurmikkoa jossa voisi pitää piknikiä ja ottaa aurinkoa. Ihan vieressä oli hiekkaranta, suihkut, kahvila ja pieni venelaituri. Hienosti oli myös liikuntarajoitteiset otettu huomioon. Pyörätuolilla pääsi suihkuun ja laiturilta ramppia suoraan veteen. Itse ihailin mennessä myös ihania peltomaisemia ja vanhoja kauniita taloja.

Myös koripallo-, sähly- ja lentopallokentät löytyi. Miki sanoikin että ensi kerralla otetaan pallo tai mailat mukaan. 

Ainoa miinus oli varjopaikkojen puute. Joku iso purje pienten lasten leikkipuolella olisi iso plussa. Eilen oli oikeasti niin kuuma, että ihan odotettiin pilviä ja niitä sitten onneksi tulikin. Puiden alle vähän leikkipaikasta sivummalle toki pääsi. Nestori tosin sai ihan kivasti viilennystä myös rannalta.

Meillä oli jotenkin tosi mukava päivä siis eilen. Reissu sujui hyvin, Mikin kaverin mukaan lähteminen oli Mikille tietty tosi kivaa. Nestori nautti erityisesti uimarannasta. Meillä tässä lähellä ei hirveästi ole mitään vastaavia paikkoja. Onneksi noita leikkipuistoja sun muita aktiviteettipaikkoja tuntuu tulevan koko ajan joka paikkaan lisää. Varsinkin ilmaiset ja tässä ihan lähellä olevat paikat olisi tervetulleita. Sekä just tollaiset jossa on samalla alueella eri ikäisille toimintaa.

Jos eilen oli kuuma, tänään tuli jo vähän odetettukin pilvinen ja sateinen päivä. Olin jo miettinyt että tulisi sade jotta luonto saa vettä ja malttaisin siivota. Hirveät karvapallot pyöri lattioilla kun ei ole ulkoa viitsinyt tulla sisälle siivoamaan. Tänään olenkin sitten siivonnut ja pyykkikone on laulanut.

Siirsin myös eilen juhannusruusuja pihalla paikasta toiseen, joten on todella hyvä jos ne saa vähän vettä. Tosin aika vähäiseksi tuo sade taisi jäädä… Vähän kyllä jännittää miten nuo ruusut lähtee. Meillä oli makkarin ikkunan alla juhannusruusua jo ennestään, mutta ne oli aika kärsineet maalaistelineiden runnottua niitä. Hain sinne tuolta kallion päältä puskia lisää jotta siihen kasvaisi oikein iso ja ihana pensas! Onhan ruusut kyllä niin vanhan talon kukkia. Juhannusruusut tuntuu olevan myös melko kiitollisia. Osaako joku sanoa mikä vaaleanpunainen ruusulajike olisi toinen kiitollinen ruusu? Sellainen jota minäkin uskaltaisin laittaa ja joka mielellään kukkii pitkään. Sellaista haluaisin johonkin.

Nyt alkaa olla kahvitauko ohi ja täytyy jatkaa siivoushommia.

-Henna-

Kommentit (2)
  1. Juhannusmorsian, Poppius, Aila Korhonen, Hurdal, Ilo, Jens Munk,John Davis, Martin Frobisher, Marzipan, Minette, Nova, Onni, Papula, Neilikkaruusu, Ritausma (tosi kaunis, mutta todella hennon vaaleanpunainen), Tornionlaaksonruusu, Ruskeala, Sointu, Wasagamin..onhan näitä siis..;D ranskanruusuissa myös todella kauniita, mutta ne ehkä hieman enemmän hoitoa vaativia.

    1. hennaasemalta
      28.5.2016, 20:49

      Vau!! Kiitos perusteellisesta vastauksesta! Täytyykin googletella tarkemmin näitä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *