Kesän puutarhajuhlien suunnittelua

Meille on tulossa ensi kesänä isot juhlat. Heinäkuussa ollaan oltu mun miehen kanssa 10 vuotta naimisissa. Vaikka välillä on hetkiä että hitto ton miehen kanssa menee hermo, niin silti tässä porskutellaan. Ylä-ja alamäkiä kulkien. En väittäisi että meillä on mikään suurin rakkaustarina ikinä, jossa arki on aina ruusuja ja rakkautta. Ei läheskään, romanttisuus on aika kaukana meidän arjesta. Silti ollaan tässä nyt 10 vuotta oltu, hirveästi koettu, hyviä ja huonoja hetkiä. Toisen on oppinut tuntemaan jo niin hyvin, että melkein tietää mitä se meinaa sanoa ennen kuin avaa edes suutaan. On oppinut milloin riita on siinä pisteessä, että parempi sulkea suunsa. On kuullut toisen vitsit 1000 kertaa, osaa toisen henkilötunnukset ym ulkoa, ja riidanaiheetkin on sen tuhannen kerran ihan tasan samat.

Toisaalta 10 vuoden jälkeenkin juteltavaa riittää aina ja vitsit naurattaa edelleen. 10 vuoden jälkeen kun sitä on kasvanut nuoresta naisesta aikuiseksi, synnyttänyt kaksi lasta, kroppa rupsahtanut ja sektioarpinen, naamassa enemmän ryppyä, ja silti toinen jaksaa kehua ihanaksi. Sitäpaitsi, silloin tosi tosi harvoin kun ollaan kahdestaan, vaikka festareilla, meillä on ihan superkivaa yhdessä. Se vaan tapahtuu aika harvoin… Ihan liian harvoin. Itseasiassa talossa on tällä hetkellä 8 lasta. Omat, sijoitetut ja lasten kaverit. Kummasti siinä se parisuhde jää vähän taakse.

Syytä juhlia

Ei se elämä ole siis ruusuista aina yhdessä, mutta kuitenkin sujuu ja yhdessä ollaan vieläkin. Moni olisi saattanut jo luovuttaa. Sitäpaitsi, kaiken ketutuksen jälkeenkin, haaveilen siitä, että saatais aina asiat selvitettyä, tulisi parempia aikoja, ja kuinka siistiä olisi olla yhdessä vielä mummona ja paappana. Olla niitä pariskuntia, jotka voi sanoa että hei, me ollaan vielä 50 vuodenkin jälkeen yhdessä. En todellakaan tiedä käykö niin, mutta vaikka ero tulisi ensi jouluna (ei tosin tule) niin juhlitaan silti näitä menneitä 10 vuotta. Turha stressata huomista, kun voi juhlia saavutettuja asioita ja tätä hetkeä nyt. Kerätä läheiset yhteen ja taputtaa meitä selkään, että hei, tässä me ollaan vieläkin!

Meillä on paljon asioita jotka olisi jossain vaiheessa hyvä ihan oikeasti ammattilaisen kanssa käydä läpi. Oikeasti paneutua siihen että ollaan jälleen kiinteämmin me. Kummallakin on mörköjä elämästä, ja muutama asia hiertää suhdetta, ja ne samat asiat toistuu aina riidoissa. Riidellä pitää ja kaikkia tunteita kokea, mutta joskus ne isommat solmut pitää avata. Mutta nyt, tässä lasten ja arjen keskellä, riittää että tiedostaa sen. Kaikkea kun ei vaan pysty tekemään kerralla, ja nyt arkeen ei mahdu sellainen prosessi. Tai ehkä mä annan meille häälahjaksi 10 kerran kortin parisuhdeterapeutille. Eikö olisi muuten aika osuva lahjaidea 10 vuotispäivänä? 😀

Juhlan suunnittelua

Mutta siis nyt takaisin niihin juhliin. Meillä on tosiaan heinäkuussa juhlat, ja ne sijoittuu tottakai meille puutarhaan. Mitä sitä turhaan maksaa juhlatilasta, kun oma koti on niin ihana, ja tilaa on. Mä en ole vielä ihan tarkkaan miettinyt kaikkea, pitäisikin alkaa vähän listaamaan ideoita. Listaaminen auttaa siinäkin, että jotain voisi jo alkaa toteuttamaan, ettei tule taas kiire.

Haaveena on kuitenkin rennot kesäjuhlat lähipiirin kanssa. Koska säähän ei voi ikinä luottaa, isoin työ tulee olemaan säähän varautuminen. Jos on super kylmä ja vettä tulee kaatamalla, on pakko olla sisällä. Mutta muutoin tarkoitus olisi järjestää jotain katoksia ja lämmittimiä ulos, vilttejä, ja ehkä jopa varastorakennus valjastaa juhlatilaksi. Pitkä pöytä, vanhoja esineitä koristeeksi, vanhoja astioita, pellavaliinoja, luonnonkukkia… Yöpalana tapaksia, sangriaa, viiniä, boolia… Valokuvaaja, rennot kesävaatteet, kukkamekot, pellavahousut, kesähatut… Kaunista, rentoa, naurua, hyvää musiikkia…

Juhlavaatteet

Pojille mä itseasiassa ostin jo vaatteet. Meillä oli viime viikolla puodilla PompDeLux lastenvaate-esittely. Pompin vaatteethan on just kuin tehty tämän tyylisiin juhliin, ja varsinkin tytöillä on niin ihastuttavia vaatteita, ettei tosikaan. Joten minä päätin hoitaa yhden asian pois alta, ja tilasin jo pojille vaatteet. Mikille sinisävyiset pellavashorsit ja -paita, josta saa hihat kivasti käärittyä. Nestorille sitten ruskeat shortsit ja kiva t-paita, jonka uskon saavani tuon pikku jäärän päälle paremmin kuin mitään ”hienompia” vaatteita. Kauniit, kohtuuhintaiset ja laadukkaat vaatteet jotka tulee muutenkin käyttöön kuin vaan juhliin. Koska tottakai on parasta jos juhlavaate on käytössä muulloinkin kuin vaan kerran. Mikin vaatteet myös säilyy vielä Nestorille, ja tulevina vuosina on tulossa parit häät ainakin, joten voipi olla että ainakin osa näistä mahtuu vielä silloinkin päälle.

Itselleni olen miettinyt erästä pellavamekkoa. Sellainen vanhanhenkinen tilausmekko, joka käy myös arkeen. Siinä on lyhyet hihat, napitus edessä, pieni kaulus, ja helma säärien puoliväliin. Alle tulee pellavainen alusmekko. Kerron tästä lisää sitten kun päätän valitsenko sen. Väri voisi olla oliivinvihreä, metsänvihreä tai vanha roosa. Vanhanajan kesäkengät, hiukset kampaajalla niskaan kiinni ja kynsissä ranskalainen manikyyri. Olisi aika ihana. Tosin mun täytyy vielä miettiä siihen päälle joku lämmin vaate, jos suomen sää on mitä on, eli kylmä ja sateinen… Ehkä neulon itse jonkun villatakin/boleron.

Samille sitten kenties samaa sävymaailmaa pellavahousut, rusetti, pellavaliivit, pellavapaita, ruskeat pikkukengät, parta siistiksi parturissa ja hiukset tyylikkäällä nutturalla.

Kierrätettyä ja luontoa

Tosiaan myös tällä kertaa se oikea valokuvaaja. Harmittaa ihan hirveästi että meidän pienen budjetin häissä aikoinaan ei ollut kuvaajaa, ja kuvat on huonoja, eikä niitä ole paljoa… Joten nyt korjaan tämän asian. Jos sulla on ehdottaa hyvää valokuvaajaa pääkaupunkiseudulla, olisin kiitollinen!

Muutoin ei ole tarkoitus aivan hillittömästi törsätä. Pienellä budjetilla mahdollisimman pitkälle, mutta panostus kuvaajaan ja kenties joku hoitamaan keittiötä, jotta oma perhe saa kerrankin vaan nauttia illasta eikä ravata keittiössä siivoamassa ja kokkaamassa. Koska tällaisia juhlia ei vaan ole kovin usein, eikä ihan hetkeen ole tulossa meidän perheessä isoja juhlia. Lisäksi tarkoitus on panostaa kierrätykseen ja luontoon, ei osteta mielellään mitään vain yhden päivän käyttöä varten. Ainakaan mitään uutta.

Valmisteluista tulen varmasti kirjoittamaan lisää tässä kevään aikana, mutta tässä nyt ensihaaveita, ja ensimmäinen ostos. To do-listasta voi siis jotain jo vetää yli!

Kivaa lauantai-iltaa!

-Henna-

Kommentit (4)
 1. Valokuvaajaksi voisin suositella Nani Annettea https://naniannette.fi/. Rakastan hänen ottamiaan kuvia, ei perinteisiä pönötyskuvia vaan enemmän semmosia rentoja ja kivoja. 🙂

  1. hennaasemalta
   8.3.2020, 19:09

   Kiitos vinkistä! 🙂

  1. hennaasemalta
   8.3.2020, 19:09

   Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *