Kesäjuhlat

Meillä oli pienet kesäjuhlat eilen. Juhlittiin sitä että meidän hoitotyttö on ollut meillä nyt vuoden, sekä erästä virstaspylvästä hänen elämässään. Oltiin tätä virstanpylvästä jo isommin juhlittu aiemmin hänen perheensä kanssa. Nyt kuitenkin pidettiin vielä pienet juhlat täällä meillä mun lähipiirille.

Pavlova-kakkuja oli juhannuksena Instagram-pullollaan, joten päätin vihdoin itsekin kokeilla tuota suosittua herkkua. Tai tyttö tämänkin pääosin teki, hän on meillä ollut se kakkumestari tämän vuoden. Vähän kyllä pohdittiin että onko tämä tosiaan hyvää vai liian makeaa. Kaveriksi kakulle tehtiin hedelmäpaloja, valmiita minidonitseja S-marketin pakkasesta, salaatti ja patonkia. Mun piti leipoa myös focacciaa mutta meni uni vähän liian pitkäksi aamulla, niin en ehtinyt sitä enää kauppareissun jälkeen kohottaa.

Kyllähän se Pavlova olikin sitten menestys. Ensinnäkin tuo on suht helppo tehdä, ja ihan älyttömän kaunis. Naiset kuorossa huokailtiin miten upea se on, ja kamerat räpsyi. Eikä makukaan ollut pettymys, päinvastoin. Ei yhtään liian makeaa vaan suussasulavaa ja ihanaa, oikein kesäleivos.

Oman reseptini nappasin ikisuosikista leivontakirjastani Leila Lindholm: Pala kakkua-ja paljon muuta. Muutaman vuoden vanha kirja, joka on edelleen tosi upea ja josta olen leiponut paljoa kaikkea, mm. ne focacciat. Täällä näyttää olevan kirja tosi edullisesti saatavilla. Eiköhän myös google löydä monta ohjetta Pavlovaan.

Aina kun leivon tai tyttö leipoo, mietin että miksi en tee tätä useammin. Lopulta se on niin helppoa ja kivaa puuhaa. Isoin työhän siinä on se, että ennen kauppaa miettii että mitä leipoo ja ostaa ainekset. Minä ennen ennen lapsia päätin että musta tulee pullantuoksuinen äiti, niin kuin oma äitini oli. Kummasti vain leipomiset ym on jäänyt ja yrittäjyys vienyt senkin ajan. Mukamas. Eikä syksyn töihin meno ainakaan auta asiaa.

Niin tai näin, kiva että edes joskus tulee leivottua, ja tätä ainakin teemme myös toiste.

Tänään mulla alkaakin taas loman jälkeen työt, mutta ihan kivasti sain juhannuksena levättyä. Päätin myös pitää kunnolla kaksi viikkoa putkeen lomaa tämän viikon jälkeen. Vielä kun siihen on mahdollisuus.

Kivaa viikonjatkoa,

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *