Blogit
Koti asemalla

Kesä!!!!!

 Juu ei ole minusta kuulunut mitään vähään aikaan. Syynä tietysti tuo ihana lämpö ja aurinko, ne kaverit joita tässä on odotettu koko pitkä talvi ja jotka meitä nyt ihastuttaa koko talven edestä.
Mikin kanssa joka päivä fiilistellään sitä miten ihanaa on olla vain shortseissa ja t-paidassa! Nyt ollaan sitten tosiaan leväytetty pariovet auki ja muutettu pihalle ja sielä voitaisiin olla ympäri vuorokauden. Tuntuu kuin arkikin olisi yhtä juhlaa kun sää on niin ihana.

 Meillä on kotona sisällä sitten pieni kaaos. Kesäisin kun muutamme ulos, sisällä käymme vain kääntymässä, kasaamassa tiskejä, vaatteet ja tavarat jää sinne minne on kädestä laskettu ja mikään ei löydä paikkaansa koska ei malta sisällä siivota. Joka päivä teen kuitenkin pieniä juttuja, keittiöön sain laitettua kesäpöytäliinan ja vaihdettua vähän avohyllyn tavaroiden järjestystä.

 Pihalla taas hommat etenee hitaasti mutta etenee kuitenkin.

Tänään roudasin kuistin tavarat ja korituolin ulos. Kuistin lattia ja raput on viimein maalattu ja vaikka kuisti muutoin onkin vielä kesken niin en malttanut enää odottaa. Niitä voi sitten siirrellä, silloin harvoin kun asiat etenee. 

Mies teki myös tuossa aiemmin kuistin raput uusiksi. Yläkuva on siis aiemmin tänä kesänä otettu. Siinä on ns. ammattilaisen tekemät kaameat raput ja sitä ylemmässä Samin tekemät. Huomaatteko eron? Paneelilaudasta tehdyt laatikot vaihtui jykeviksi oikealla tavalla ladotuiksi rapuiksi. Vielä niistäkin on nuo sivut kesken, mutta kyllä potuttaa vieläkin se meidän viime kesän surkea kirvesmies… (Tyyppi joka heiluu muuten tällä hetkellä telkkarissa eräässä alan ohjelmassa.)

 Täytyy sanoa että jos viime kesä oli sateinen niin tämä kesä on alkanut niin kuumasti että ei tässä jaksa juurikaan touhuta. Mies on selkeästi vielä siitepölyallerginen ja makaa raatona sohvalla. Yritän olla ottamatta stressiä, alkukesähän tässä vasta on ja kuisti edes näyttää jo paremmalta.

Mikillä oli tänään ”en suostu kuvaan”-päivä. Poika myös kaipasi selkeästi äidin omaa aikaa, kiukutti talon toinen asukki, joten illalla lähdettiin Helsinkiin ostoksille kahdestaan. Miki sai lupaamani kesäloma-lelun ja mä sain kunnon aurinkolasit jotka mun on pitänyt ostaa varmaan viimeiset 5-vuotta. Käytiin myös syömässä ja jäätelöllä, vitsi meillä olikin kivaa!

Unton kanssa on ollut vähän ongelmia mutta niihinkin haimme koirakoulusta apua sunnuntaina. Koiralla on niin paha eroahdistus että asialle täytyi tehdä jotain. Saimme hyvät neuvot joita lähdemme kokeilemaan, mutta helpolla tuo koira ei meitä päästä vaikka muutoin ihana onkin.
Kissatkin on saanut mut hyppimään seinillä viime aikoina, varsinkin uusin tulokas. Voi elämä tätä meidän perheen sirkusta… Silti haaveilen kesäkanoista. Ehkä ensi kesänä sitä lajia sitten.

Tässä siis kunnon kuvapläjäys pitkän tauon jälkeen, sitä kun ei tiedä onko seuraava tauko yhtä pitkä, me meinataan jatkaa pihaelämää.

-Henna-

Kommentit (18)

 1. Marika

  Minä huokaillen ihailen tuota ensimmäistä kuvaa. Tuo huonekorkeus ja ruutuikkunat on niiiiiiiin jotain ihanaa!
  Kuistikin on oikein kutsuvan näköinen ja kodikas 🙂 Ihania kesäpäiviä!

  • hennaasemalta

   On ne kyllä, sen ite aina välillä unohtaa kun kaikkeen tottuu, mutta kuvatessa sen muistaa aina itsekin.
   Kiitos samoin.:)

 2. Mirva

  Vähän sama meillä tuon ulkoelämän kanssa… käymme sisällä vain kääntymässä ja kuskaamassa likaisia astioita ja vaatteita. Usein sängyt on petaamatta aamusta iltaan:) onneksi yllätysvieraita tulee harvakseltaan ja heillekin voi kahvit tarjota ulkona. Mukavaa torstaita sinulle:)

  • hennaasemalta

   Mä saan sentään ne sängyt pedattua, jotenkin äidiltä olen sen sentään perinyt että sängyt pedataan aina. Meille kun tulee helpostikin yllätysvieraita. Tässä viime päivinä ollut parikin sellaista joiden kohdalla on pää hetken raksuttanut kun "saanko käydä sisällä katsomassa"-kommentin jälkeen oon miettinyt että kuinkahan kaaos sielä on.:D
   Tänään vietin puoli tuntia illasta siivoamalla kun äiti tulee huomenna kylään, niin ei olisi aina tiskivuori äitiä odottamassa täällä.:D
   Kiitos.:)

 3. simu

  Nyt tulee kysymys aiemasta postauksesta. Missä kävitte koiran kanssa koulussa eroahdistuksen vuoksi? Meidän pitäisi ja mennä meillä on vaan eri ongelma, se jahtaa kaikkia autoja.

  • hennaasemalta

   http://www.heiluvahanta.fi/
   Tuolla.
   Me käytiin tuolla myös Unton kanssa pentukoulu ja eroahdistukseen saatiin yksityistunti jossa saatiin kyllä tosi kattavat ja tarkat neuvot. Suosittelen lämpimästi!
   Mä haluaisin muitakin kursseja tuolla kokeilla, sieltähän löytyy vaikka mitä.:)
   Ja voi ei, jahtaa autoja!!:O

 4. simu

  Kiitos pitääpä tutustua tuohon tarjontaan. Juu meillä on lenkillä todella rentouttavaa, arvaa käydäänkö meidän päälenkkii klo 05.00 aamulla? Lol

 5. Seija

  Hieno kuisti sisääntuloineen. Toisaalta ne raot ulkoportaissa helpottaisivat niinden puhtaanapitoa. Raoista ylimääräinen hiekka tai lumi olisi helpommin "poistaa" eikä ylimääriset kulkeutuisi kuistille.

  Mukavaa kesälomailun odottelua ja tsemppiä koiran kasvatukseen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *