Keittiössä hämäränä aamuna

Aamulla kun tultiin Nestorin kanssa hämärään keittiöön, pistin radion päälle, teen tippumaan ja pari kynttilää palamaan. Oli jotenkin niin koleaa, hämärää ja ankeaa että täytyi heti tehdä asialle jotain. Eipä ollut kauaa ankeaa. Niin pienet asiat vaikuttaa fiilikseen.
Kynttilöiden myötä iski järjestelyvimma keittiössä, jota olen muutenkin vähän laittamassa uusiksi. Pieniä juttuja kyllä vaan, mutta kivaa piristystä.
Mä kuuntelen aina kotona radiota, ennen kuuntelin sitä keittiössä mutta tuo keittiön radio kuuluu niin huonosti. Tänään siirsin sen ikkunalaudalle ja laitoin muutenkin ikkunalaudan järjestystä vähän uusiksi. Samala selvisi syy miksi ei radio kuulu. Olin taivuttanut antennin melkein poikki… Nyt ikkunalaudalla se kuuluu paremmin, mitä nyt ohiajavat junat saa sen pasmat vähän sekaisin välillä.

Samalla tuli pyyhittyä kunnolla pölyt ja teipattua keittiön ikkunat talvea varten. Näiden järjestelyjen hyvä puoli onkin tuo että tulee samalla siivottua paremmin.

Mulla oli tällainen pieni apulainen mukana hommissa. Välillä täytyy antaa pojan kaivella vähän muovikulholaatikkoa, muuten en saa mitään tehtyä. Tuosta olikin pojalle iloa koko mun järjestelyn ajaksi.
On ehkä myös hiukan hulluutta asetella koristeita ikkunalaudalle kun kotona häärää tällainen pikkuinen riiviö. Toisaalta mä olen tullut siihen tulokseen että ihan sama, poika keksii kuitenkin aina jotain tekemistä mitä ei saisi tehdä. Eniten tuo olohuoneessa muutenkin touhottaa eikä keittiössä.

Keittiötä siivotessa tuli tehtyä kalkinpoistokin kahvinkeittimelle. Sarjassamme niitä kodinhoitojuttuja joita ei ikinä muista tehdä. Eikös tuokin operaatio pitäisi tehdä pari kertaa vuodessa? Vaikka keitin ei ole kovinkaan vanha ja ulkoisesti suht puhdas, niin kyllähän sieltä tuli jotain ruskeaa ällöä möhnää ihan kiitettävästi. Jospa kahvi maistuisi taas vähän raikkaammalta ja pysyy paremmin keitinkin ehjänä.

Tämmöistä rauhallista kotioleilua tänään. Ihan kivaa puuhaa näin sateisena päivänä. Illalla täytyy kuitenkin lähteä Mikin vanhempainiltaan ja pojan itse sählyyn.
Mä alan nyt keittämään sitä kahvia, kohta se Mikikin tulee kotiin ja Nestori heräilee unilta.

Keittiöstä on tulossa vielä lisääkin postauksia myöhemmin. Mä olen ihan tehnyt monta postausta teille melkein valmiiksi pitkästä aikaa. Syksyinen ryhtiliike täällä blogissakin siis.

Käykäähän ostamassa kalkinpoistoainetta! 😉

-Henna-

Kommentit (3)
  1. Täällä ihan samat sävelet. Pakko antaa pikkupojan penkoa alalaatikoita ja laittaa niiden järjestys uusiksi että pystyy silläaikaa mm.tiskaamaan 🙂 Muuten jaloissa notkuu syliin pyytävä pieni taapero..

  2. Irmastiina Ruusukummusta
    16.9.2015, 12:24

    On teillä kaunis keittiö! Ja tuo pikku apulainen♥♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *