Blogit
Koti asemalla

Keittiön uudenväriset tuolit

No nyt on keittiön tuolit uudelleen maalattu! Monta iltaa siinä meni, varsinkin kun korjasin, maalasin uudelleen, korjasin, kokeilin…
 Edelleen väriä riittää, mutta vähän hillitympää. Pitkään mä mietin että viitsinkö kajota näihin, meidän värikkäät tuolit kun olen kokenut vähän kotimme tavaramerkiksi. Kaipasin kuitenkin vaihtelua ja tuolit kaipasi uutta maalia.

Mä olin päättänyt että maalaan tuolit jollain kalkkimaalilla mattapintaiseksi. Kesällä Fiskarsin antiikkipäivillä törmäsin maaleihin nimältä Annie Sloan Chalk TM, ja kun pääsin vielä tekemään yhteistyötä* merkin parissa, päätös oli helppo.
Kävin muutama viikko sitten Helsingin Museokadulla Måla & more-liikkeessä, jossa näitä Annie Sloanin Chalk paint-maaleja myydään. Ihastuin niin puodin värimaailmaan ja yksi näiden maalien parhaita ominaisuuksia onkin herkulliset värit, joita voi vielä sekoittaa keskenään, ja luoda lisää ihania värejä. Lopulta olikin todella vaikea valita parhaat värit tuoleihin.

Mä halusin tarkoituksella vähän hillitympää värimaailmaa nyt, siksi joukossa on nyt mm. yksi harmaa tuoli. Aiemmin kun kaikki tuolit olivat todella pirteän värisiä. Nämä ovat kaikki samoja tuoleja kuin ennen, paitsi yksi. Yhden matalan pinnatuolin pistin pois, ja tilalle ostin 5€:lla yhden talonpoikaistyylisen tuolin.
Tosin jotain särmää ryhmä vielä kaipaa. Olen haaveillut myös mustasta Eamesin DSW-tuolista, ja se sopisi nyt tuohon ryhmään. Mullahan on kyseinen tuoli valkoisena mun huoneessa. Jossain vaiheessa se oli keittiössä. Vaikka kyseisiä tuoleja näkyy joka sisustuslehdessä, on ne silti edelleen niin ihania että aion seuraavaksi säästää yhteen mustaan Eamesiin.
Keittiössähän oli muuten aiemmin myös pinkki Tolix-henkinen metallituoli. Se on edelleen keittiössä jääkaapin vieressä, ja muuttaa varmaan tulevaisuudessa aulaan.

Tuolien myötä vanhat värikkäät räsymatot sai lähdön keittiöstä. Ne on muutenkin jo niin kuluneet ja väsyneet että olin muutenkin suunnitellut jo mattojen vaihtoa. Lisäksi ne oli aina rutussa ja vinossa, montahan tuhatta kertaa olen nekin suoristanut vuosien varrella… Tilalle toin olohuoneesta harmaan maton pöydän alle. Tuo matto on noin vuosi sitten Hobby hallista ostettu, pysyy hyvin paikallaan ja on suht helppo pitää puhtaana. Eikä lika näy niin herkästi. Siihen viereen kaipaisin jotain pientä mattoa vielä, koska lattiat ovat niin kylmät talvella.

Tällaista siis tällä kertaa. Pieni mutta iso tyylinvaihdos, sanoisin. Olen myös kuluttanut tuoleja tarkoituksella näyttämään vanhalta. Entinen maali kuultaa nyt niistä hauskasti läpi, muistuttaen siitä mitä ne oli aiemmin.

Laitan teille tarkemmat tiedot väreistä ja Annie Sloan Chalk paint-maalista ensi kerralla. Tuo maali on aivan mielettömän ihanaa. Nopeaa, helppoa käsitellä, voit maalata mitä vain, ei tarvitse pohjahiomista, värit ovat ihania, pinnasta tulee kauniin matta. Paaaaljon hyviä puolia, mutta niistä pitkä juttu ensi kerralla. Teen myös postauksen jossa kerron tarkemmin miten tuolit käsittelin.

Me ollaan aloitettu piiitkän työlistan purku, kaikkea isoa ja pientä hommaa olisi rästissä ja niitä koitetaan nyt tehdä. Sami aloitteli aulan remppaakin pitkästä aikaa.

Huomenna tiedossa olisikin sitten rempan sijaan Vintage-messut ja ystävän pienen pojan synttärit.

Ihanaa lauantai-iltaa!

-Henna-

*Sponsoroitu
Annie Sloan Chalk paint TM sekä Måla & more.

Kommentit (12)

 1. rautatielaistalo

  Ihanat värit valitsit tuoleihin 🙂 on kiva että joku esittelee uusia maaleja, kun itse olen niin jämähtänyt helmi kalustemaaliin… Ehkä uskallan kokeilla joskus muutakin 🙂

  • hennaasemalta

   Kiitos! Haha, tiedän tunteen. Kannattaa tosiaan kuitenkin kokeilla muutakin. Näillä maaleilla tulee niin erilaista jälkeä. Ja maalipinta ikääntyy kauniisti. Varsinkin vanhoihin huonekaluihin tämä on täydellinen maali!

 2. Keittiön tuolien värit ja lisätietoa ihanasta maalista – Meillä Kotona -blogit

  […] Edellisessä postauksessa kerroin kuinka keittiön tuolimme saivat uuden värin, ja nyt niistä väreistä tulee vähän lisätietoa.  Mä olen niin innoissani noista Annie Sloan Chalk paint TM-maaleista joilla ne maalasin, voi vitsit! Näissä maaleissa on niin paljon hyviä puolia, etten tiedä mistä edes aloittaisin kertomaan. Aloitetaan väreistä. Mähän siis rakastan värejä ja vaikka kotimme on nyt selvästi mennyt värien suhteen ehkä hiukan hillitympään suuntaan, mitään mustavalko-kotia tästä tuskin tulee koskaan. Tuoleihinkin halusin vähän rauhallisempaa värimaailmaa, mutta värikkäät ne on silti. Tässä meidän tuolien värit järjestyksessä: […]

 3. Värien sekoittelua – Meillä Kotona -blogit

  […] Minähän ennen joulua kerroin täällä blogissa maalanneeni keittiön tuolit uusiksi. Jutut täällä ja täällä. Maalasin tuolit Annie Sloan Chalk paint-maaleilla. Mä hurahdin silloin muutenkin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *