Keittiön tuolien värit ja lisätietoa ihanasta maalista

Edellisessä postauksessa kerroin kuinka keittiön tuolimme saivat uuden värin, ja nyt niistä väreistä tulee vähän lisätietoa.
 Mä olen niin innoissani noista Annie Sloan Chalk paint TM-maaleista joilla ne maalasin, voi vitsit! Näissä maaleissa on niin paljon hyviä puolia, etten tiedä mistä edes aloittaisin kertomaan.
Aloitetaan väreistä. Mähän siis rakastan värejä ja vaikka kotimme on nyt selvästi mennyt värien suhteen ehkä hiukan hillitympään suuntaan, mitään mustavalko-kotia tästä tuskin tulee koskaan. Tuoleihinkin halusin vähän rauhallisempaa värimaailmaa, mutta värikkäät ne on silti.
Tässä meidän tuolien värit järjestyksessä:

1.Scandinavian Pink (Alla kuultaa tuolin vanha keltainen maali) Ihan mielettömän kiva väri, jota haluaisin joskus kokeilla johonkin muuhun vaikka vähän vaaleammaksi sävytettynä.

2. Emile (Alla näkyy paikoitellen tuolin vanha pinkki sävy)

3. Paris Grey

4. Provence (Alla oranssin keltainen vanha maali joka ihan hiukan pilkahtaa jossakin)

5. Greek blue (Alla turkoosin sininen vanha maali)

6. Emile sekä Old white sekoitettuna (Alla kuultaa vanha liila maali)

(Vitsi näillä maaleilla on nimikin niin ihana! Paris Grey, Chateau Grey, Antoinette, Versailles…..)

Niitä värejähän riittää lisää, niinkuin tästä värikartasta näkyy! (Näyttö saattaa vääristää värejä) Varmaan uskotte että oli todella vaikea päättää näistä sävyistä. Haluaisin kovasti kokeilla näitä myös lisää jonnekin. Tuo Antibes Green näyttää myös todella hyvältä kulutettuna ja tummalla vahalla käsiteltynä, todella sellainen maalaiskeittiö tulee mieleen. Olenkin suunnitellut sitä keittiön sivutason jalkoihin, mutta katsotaan nyt.
Pohdin myös värejä valitessani että mitkä sopisi yhteen, mutta lopulta totesin että nämähän sopii kaikki kauniisti yhteen, ihan sama mitkä kuusi sävyä valitsisin.

Nyt hiukan faktaa näistä Annie Sloan chalk paint-maaleista :

 • Annie Sloan Chalk paint-maaleilla voi maalata erilaisille pinnoille, puu, metalli, muovi… Myös ulkokäyttöön
 • Mikä parasta, maalattava kohde ei kaipaa mitään käsittelyjä, EI hiomista, EI maalinpoistoa, rätillä vain likatahrat pois ja uutta maalia pintaan
 • Maali kuivuu nopeasti, noin tunnissa
 • Maalaamisen jälkeen kovassa kulutuksessa olevat esineet käsitellään vahalla MUISTA siis tilata myös vahaa jos tilaat maalia.
 • Chalk paint on täysmatta ja siinä on täysin hengittävä pinta. 
 • Usein yksi kerros maalia riittää
 • Työvälineet on helppo pestä vedellä, ja maalia voi halutessaan ohentaa vedellä
 • Se on hajuton, liuotteeton ja lyijytön, sopii siis mainiosti esim. lasten huonekaluille
 • Todella riittoisa
 • Maali vanhenee kauniisti, ei lohkeile
 • Jos työjälki ei jostain syystä miellytä, pinta on helppo käsitellä uudelleen vaikka olisit vahannut jo pinnankin. Uutta chalk paint-maalia vain pintaan kuin haluat vaikka vaihtaa väriä
 • Värejä voi mainiosti sekoitella keskenään. Esim Paris Greyhin sekoittaa Graphitea, jolloin väri kauniisti tummenee. Tai minkä tahansa värin vaaleentaa valkoisella jne.

Lisäplussa: Maalipurkit ovat itsessään jo nättejä, mulla ne on ihan esillä korkkareiden, koriste-esineiden ja valokuvien keskellä.

Mä olen todella tyytyväinen meidän keittiön tuoleihin nyt. Niitä oli myös hauska tehdä, ja työ valmistui nopeasti. Täällä lasten ja eläinten keskellä ei oikein olisikaan aikaa pitkään odotella. Yhden tuolin tekee yhdessä illassa, ja sen voi laittaa sen jälkeen suoraan käyttöön. Mä jäin jopa vähän koukkuun tähän juttuun.

Annie Sloan Chalk paint-maalia saa nykyään myös seinämaalina. Wall paint on kestävämpi kuin perus Chalk paint. Tuossa ihailin Måla & more sivuilla, miten upean värisiä seiniä näistä sävyistä saisi. Sellaisia mattaisia, värejä joissa on pientä epätasaisuutta. Tulee niin mieleen jotkut vanhat ranskalaiset talot. Olenkin suunnitellut Samin huoneeseen seinään jotakin upeaa sävyä, ja lupaan kertoa kokemuksia kun siihen joskus päästään. Esim. todella tumma Aubusson blue voisi näyttää upealta.

Ensi kerralla mä kerron vielä tarkemmin, että miten käsittelin tuon harmaan tuolin. Miten 5€:n kirppistuolista valmistui talonpoikaishenkinen kaunis tuoli.

Annie Sloan Chalk paint-maalia myy Suomessa Måla & More-liike Helsingin Museokadulla. He järjestävät myös kursseja joissa voit opetella näiden maalien käyttöä. Heiltä löytyy myös nettipuoti, joten voit tilata maaleja minne päin Suomea vain. Pieni näytepurkki sekä vaha riittää yhteen tuoliin.

Laita ihmeessä mulle viestiä jos on jotain kysyttävää, koitan vastailla parhaani mukaan.

-Henna-

*Sponsoroitu
Annie Sloan Chalk paint TM sekä Måla & more.

Kommentit (8)
 1. Marika pALaNuTtA SiiRaPpiA
  12.10.2015, 18:41

  Kiitos, tämä oli hyvä infopaketti 🙂 Onko se maalin päälle tuleva vaha sellaista tönkköä vai juoksevaa ja oliko vaikea levittää ja kestikö se kuivua kauan? Oho, olipas siinä kysymystä kerrakseen! 😀 Kiitos jos ehdit vastailla <3

  1. hennaasemalta
   12.10.2015, 19:43

   Kiva kuulla. 🙂
   Se vaha on sellaista kovaa vahaa. Sitä saa vaaleana ja tummana. Ei ollut mun mielestä vaikea levittää, itse käytin levitykseen vanhaa rättiä, mutta pensseli käy myös. Tuolin voi ottaa oikeastaan heti käyttöön, eli sinänsä ei kestä kauaa kuivua. Itse kuitenkin kävin tuolit vielä seuravana päivänä rätillä läpi. Vaha jää hiukan pehmeän tuntuiseksi tuolin pintaan alkuun ja ajan kanssa kovenee mutta heti voi käyttää.
   Kerron näistä jutuista vielä tarkemmin seuraavassa postauksessa. 🙂

 2. Eikä. Ostin juuri toista maalia yhden tuolin maalaamista varten, mutta Annie Sloanin kahdesta keltaisesta saisin varmasti sekoitettua täydellisen sävyn. Buhuu. Tykkäisin niin päästä kokeilemaan tämän tyylisiä maaleja. Tämän postauksen perusteella tuo pöydällä odottava tavallinen maali tuntuu melko epähoukuttelevalta, mutta en tiedä raaskinko tilata uusia maalejakaan. 😀

  1. hennaasemalta
   13.10.2015, 06:26

   No tiedän tunteen… Ite olin just ostanu liitutaulumaalia keittiöön kun kuulit että nämä kaikki käy liitutaulumaalina myös… (Täytyykin muistaa mainita ensi postauksessa).
   Samoin moni juttu mitä oon aiemmin maalannut, niin mietin että näillä olisi saanut paremman…
   Että tiiän tunteen!:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *