Blogit
Koti asemalla

Kauppiaaksi

Alkaa jo sen verran tipahtelemaan tuonne mun uusille Facebook-sivuille porukkaa, että kyllähän mun varmaan täytyy nyt virallisesti paljastaa… Mä olen perustamassa pian nettipuotia! A-PU-A!

Olen monet kerrat täälläkin haaveillut omasta pienestä kaupasta. Todennut että kyllä mä vielä joskus. Nyt kevään olen pohtinut ja pohtinut että mitä mä alan tekemään. Jotain uutta taas pitäisi keksiä. Kerran sitten mökkimatkalla kotiinpäin, mä päätin sen: Nettikauppa. Nyt heti, pian. Se että mitä siitä tulee, pientä harrastusta vai ihan työ, niin sitähän ei kukaan voi vielä tietää. Kumpaa hyvänsä tuleekin, niin ihan innoissani olen!

Korson aseman puoti tulee sisältämään kahdenlaisia tuotteita. Toki sitä sisustustavaraa, ei varmaan tule yllätyksenä. Hyvin tämän blogin henkistä tavaraa, kaikkea ihanaa värikästä. Katselin ympärilleni ja bongailin sieltä ideoita mitä kauppaan haluan. Tekstiilejä, koreja, kotitossuja, isoja huiveja, kuppeja, vanhoja värikkäitä tuoleja…

Toinen tuoteryhmä on askartelu-ja paperitavaraa. Olen niin hurahtanut kalenteriaskarteluun, että kauppakin tuotteita tulee sisältämään. Paperiteippejä, tarroja, muistivihkoja, kyniä, ostoslistoja… Myöhemmin kesällä myös esim kalentereja. Lisäksi kaupassa on kortteja ja paketointipaperia. Tarkoitus on nimittäin muuntaa mun työhuone myös pieneksi shoppailupaikaksi. Mitään aukioloaikoja mulle ei vielä ainakaan tule, mutta sovittuun aikaan meiltä voi hakea kotoa tuotteet. Esimerkiksi Korsolaiset jos lähtee juhliin, niin tuosta naapurista voi hakea kukat. Meiltä kortin ja jonkun pienen lahjan. Haaveena on myös pitää avoimet ovet-päiviä silloin tällöin.

Se että koska puoti aukeaa, on vielä avoinna. Odottelen y-tunnuksia, nettisivut on täysin kesken, suurinosa tuotteistakin vasta tulossa. Yritän heinäkuun loppuun tähdätä, mutta katsotaan. Aulan remppakin vähän hidastaa tätä aloitusta. 

Eikä siinä vielä kaikki. Aloitin myös Foreverin aloe vera-tuotteiden jälleenmyyjänä. Siitäkin olen innoissani! Ei varmaan kuitenkaan ole ihme että blogissa on nyt vähän hiljaisempaa, nämä vie nyt aikaa paljon. Kunhan saan toiminnan käyntiin niin luultavasti helpottaa. Haluan silti pitää blogin toimivana, koska koen että puoti ja blogi kulkee käsikädessä. Blogista tulee sisustusvinkit, kaupasta tuotteet. Just sitä mitä olen pitkään jo halunnut.

Miltäs kuulostaa? Hirveän kiitollinen olisin kommenteista ja kannustuksesta, mua jännittää niiin paljon aloittaa kauppaa! Onhan se pelkkää masennusta kun selvittelee paljonko alv:t, postimaksut ym on… Ihan hirvittää. Aion silti yrittää, koska sitten voin sanoa että kokeilin. En jää miettimään mitä jos, vaan kokeilen. Nyt on hyvä hetki tähän ryhtyä ennen kuin palaan kunnolla muihin töihin. Jos palaan…

Toistaiseksi mun puotia voi seurata Facebookissa täällä. Sielä on jo sivut olemassa vaikka mitään en vielä myykään. Forever-jutuista juttelen täällä. Ihan silloin tällöin esittelen jonkun ajankohtaisen Aloe vera-tuotteen, tai kerron miten niitä meillä käytetään. Ehkä jotain muitakin terveysjuttuja kerron.

Blogista vielä sen verran että tästä ei tule nyt mitään mun omaa mainoskanavaa, heh! Ihan entiseen malliin jatkan, mutta toki silloin tällöin saatan kertoa mitä uutta kauppaan on tullut. Aika näyttää mitä kaikkea tämä kaikki tuokaan. Ainakin uutta kokemusta jos ei muuta.

-Henna-

Kommentit (24)

 1. Yrittäjäkolleega

  Tekemisen meininkiä, hieno juttu! Monet hyvät ideat kaatuvat turhaan ajattelemiseen, suunnitteluun ja lopulta uupumukseen. Tekemällä oppii ja kaikki haasteet selviää kyllä yksi kerrallaan. Kauppa varmasti löytää suuntansa ajan kuluessa ja kannattaakin keskittyä siihen mihin tuntee eniten intohimoa. Suurin haaste tulee olemaan kuluttajaryhmien tavoittaminen, varsinkin jos myy monenlaista tavaraa ja pitää tavoittaa monta eri genreä.

  • hennaasemalta

   Noo jos tässä on hyvin lyhyellä mietiskelyajalla mm. päätetty tehdä lapsi ja ostaa täysin remppakuntoinen talo, niin ehkä tämäkin menee siinä samassa. 😀 Pähkähullua ehkä myös, mutta kerrankos täällä vaan eletään. 🙂
   Mä luotan kanssa tuohon että tekemällä oppii, vaikka toki jotain pitää opetella jo etukäteen. Blogin kautta olen myös saanut paljon eväitä aloittamiseen, esim kuvien ottaminen ja ihmisten tavoittamiseen on ihan eri eväät kuin ilman blogia olisi.
   Kiitos kannustuksesta.:)

 2. Mari

  Upeaa! Tuollaista rohkeutta ei voi kuin ihailla 🙂 Jos kaipaat apua tuohon verkkokaupan peristamiseen, niin löydät sitä täältä verkkokauppiaan kirjastosta http://www.paytrail.com/kirjasto Uusi opas on tulossa taas elokuussa. Tsemppiä!

  • hennaasemalta

   Kiitos vinkistä, mielelläni otan kaikki vinkit vastaan! Täytyy käydä ajan kanssa katsomassa, jotain verkkokauppa-juttuja olen kyllä paytrailin sivuilla lukenutkin jo.
   Kiitos 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *