Blogit
Koti asemalla

Kasvislasagne

Mun lemppariruoka on ehdottomasti lasagne. Varsinkin sellainen oikein hyvin kostutettu lasagne. Muutkin pastaruoat ovat meidän perheen suosikkeja.
Aiemmin tuossa reissun jälkeen kerroin että olen ihan uutta intoa täynnä ja haluan kokeilla uusia ruokia ja aloittaa liikunnan. No, liikunta ei ole alkanut koska mä olen jo toista viikkoa aivan flunssainen mutta ruokia olen kokeillut.
Ajattelin kerrankin siis jakaa täällä ruokaohjeen, tämä kasvislasagne oli meinaan hyvää! Mä harvoin teen kasvisruokia koska mä en oikein ole kasvisruokien ystävä, harmi kyllä, mutta tämä… Nam nam!:)
Ohje on varmaan jostain vanhasta Me naiset-lehdestä napattu.

Kasvislasagne:

Kastike:
2 sipulia
2 porkkanaa
1 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl timjamia
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
15 oliivia

Muut aineet:
200 g fetaa
n. 10 kpl lasagnelevyjä
200 g pakastepinaattia
1-2 dl emmental-juustoraastetta
1-2 dl (täys)maitoa

Kuori ja hienonna sipulit ja raasta porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa, ja kuullota siinä sipulisilppua ja porkkanaraastetta noin 5 minuuttia. Älä ruskista. Kaada tomaattimurska kattilaan ja purista joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet. Mausta timjamilla, suolalla, sokerilla ja pippurilla.
Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia. Pilko ja lisää oliivit kastikkeeseen. Murusta fetajuusto. Kasaa ruoka uunivuokaan. Levitä pohjalle ohut kerros kastiketta. Lado sen päälle kerros lasagnelevyjä. Lisää taas ohut kerros kastiketta, ja ripottele päälle puolet fetasta sekä sulatetusta pinaatista.
Lisää taas lasagnelevyjä, kastiketta ja loput fetasta ja pinaatista.  Lado vielä yksi kerros levyjä ja loput kastikkeet. Ripottele päällimäiseksi juustoraaste. Valuta maitoa vuoan reunaa pitkin sen verran, että nestepinta nousee näkyviin. Älä kaada maitoa juustoraasteen päälle. Paista ruokaa 200 asteessa noin 25 minuuttia. 

Tämä oli myös yllättävän helppo. Ei tarvinnut kahta kastiketta niin kuin normaaliin lasagneen ja valmistui nopsaan. Uunissakin oli suht lyhyen ajan.

 Sain muuten tapetit tänään postissa.:) Tilasin siis ne hyasintit lastenhuoneeseen. Toivottavasti saadaan ne pian seinälle…
Mä tosin ilmoitin töihin olevani taas käytettävissä. Sanoivat että nyt on hiljaista, mutta ei voi koskaan tietää vaikka uusi muksu tulisi jo maanantaina. Tämä kun on aika epävarmaa työtä, ei voi hirveästi ennustaa mitä tapahtuu ja koska… Miehellä lomaa vielä ensi viikko, joten viimeisiä päiviä remontin suhteen viedään.

Huomattiin makuuhuoneen kohdalla reikäkin katossa, eli kyllä tätä hommaa vielä ennen talvea riittää, eikä tapetointi ole se homma numero yksi…Höh…

-Henna-

Kommentit (4)

  1. Anonyymi

    Teen lasagnen samoin pelkällä tomaattikastikkeella. Tosin mä käytän jauhelihaa. Kerros kasteketta, kerros juustoraastetta ja kerros levyjä. Kolme tällästä kerrosta ja sit päälle levyt ja juusto ja maito joka kuulema juoksettuu. Oikeestaan olis parempi kun tekis lasagnen vain kahdella levykerroksella kun se rapea pinta on parasta.
    Timo
    Ps. Tykkääkös teillä kissat karvisen tapaan lasagnesta.

  2. Anonyymi

    Moi!
    Sulla on hyvin riittänyt lapsia, mutta eikö sua stressaa, jos ketään ei tulekaan, kun etukäteen ei voi "nauttia" pidemmästä vapaasta kun ei yhtään tiedä koska tulee ja millainen tapaus. Kyse ei tällöin ole lomasta kun on koko ajan valmiustilassa ja puhelin pitää olla tallessa yms.
    Tietysti voit sitten miettiä ikähaarukan laajentamista tai lasten määrän, mutta silti…
    Tykkään blogistasia paljon!!!

  3. kerttu

    huomasin tuossa kuvassa taustalla tuollaisen nätin punapilkullisen keraamisen rasian… oon etsinyt voille tuollaista kaikista kaupoista. mistä olet moisen ihanuuden löytänyt, ja sattuuko siinä vielä olemaan kolo veitselle? 🙂
    maistuvia hetkiä herkkulasagnen parissa!

  4. hennaasemalta

    Timo: Niin, toi olisi kyllä helpompi versio kuin tehdä se valkoinen kastike erikseen. Mä laitan kanssa yleensä vaan kaksi kerrosta jauhelihalasagneen, tämän tein ihan ohjeen mukaan.:)
    Heh, enpä ole kokeillut maistuuko pojille lasagne, tuskin ainakaan tämä kasvisversio.:D

    Anonyymi: Kyllähän se vähän stressaa joo…nyt otin parin viikon loman ihan sillain ettei tarvinnut olla valmiustilassa. Mutta nyt kun lapsi saa ensi viikosta eteenpäin tulla, niin onhan se hemmetin stressaavaa. Siltä ajalta ei saa rahaa, mihinkään ei voi lähteä jos se lapsi vaikka tuleekin tänään jne…Et tavallaan sitä on odottaessa lomalla, mutta ei se lomaa ole kun koko ajan päivystää..Mulla on onneksi suht iso ikähaarukka 0-7 v, et mitä se olis jos ottais vaan vaikka vauvoja, mutta onhan tää aika inhottava vaihe…
    ja Kiitos!:)

    Kerttu: Tuo on itseasiassa Greengaten pieni uunivuoka, mutta itsekin nappasin sen voirasiaksi.:) harmi kyllä veitselle ei ole paikkaa, joten kantta ei saa kunnolla kiinni…Tuon ostin Country Whitesta jumbosta (kyseinen liike nykyään Vantaan tuomarinkylässä) mutta varmasti netistäkin löytyy. Esim Villa Harmonie ja Livinki myy Greengatea.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *