Kasvihuoneen etuosa kuntoon

Olin just pihalla kirjoittamassa tätä tekstiä, kun iskikin yhtäkkiä ihan hillitön kaatosade! Äkkiä sohvatyynyt pressun alle, läppäri kainaloon ja sisään. Toisaalta ihan hyvä, luonto on niin kuiva että teki sille ihan hyvää. Parasta on kyllä se, että vaikka sataa on silti lämmin. Kohta pihalle varmaan voikin taas mennä.

Eilen kuitenkin oli onneksi ihan hyvä keli ja vapaapäivä. Saatiin pihahommia vähän eteenpäin. Siivottiin yksi pihaantulo-käytävä ja laitettiin kasvihuoneen mutainen edusta kuntoon. Jälleen kerran vähän kierrätysmeiningillä. Kasvihuone on loivassa mäessä, joten sen eteen tehtiin pieni kynnys vanhoista tiilistä. Varastossa oli myös muutama pala tuollaista jotain marmoria tms, niin nekin otettiin käyttöön kasvihuoneen eteen. Mieluiten olisin siihen halunnut noppakivistä puoliympyrän, mutta sellaisiin ei ole nyt varaa.

Lisäksi kivituhkaa, ja edusta näyttää vähän siistimmältä kuin aiemmin. En ole vielä tehnyt päätöstä tuosta muusta ympäristöstä kasvihuoneen sivuilla, joten ne on vielä mietinnän alla. Toisaalta tuohon voisi vaikka mitä kukkapenkkejä tehdä, mutta toisaalta se on ihan kiva luonnontilassakin kieloineen.

Muitakin suunnitelmia

Meillä on myös rakenteilla iso kukkapenkki tuohon kasvihuoneen ja myymälöiden sisäänkäynnin väliin. Sain ilmaiseksi kuunliljoja eräältä korsolaiselta. Lisäksi pari pionia, särkyneen sydämen, tiikerililjaa ym tilasin netistä eilen. Ne pitäisi tällä viikolla tulla. Kukkapenkki on vielä tosi tylsän näköinen, joten siitä ei ole kuvaa. Ehkä ensi vuonna näyttää vähän paremmalta. Varsinkin kun syksyllä aion täyttää penkin kukkasipuleilla.

Meillä on puutarhurin pihasuunnitelma tehtynä, ja sitä suunnitelmaa noudatan mm. tuossa nyt rakentuvassa kukkapenkissä. Siihenkin on valittu kestäviä perinnekasveja, joten on hyvä fiilis noudattaa siinä suunnitelmaa. Nyt kun meillä on pihasuunnitelmasta jonkinlainen pohja, voi myös pikkuhiljaa joitain asioita soveltaa itsekin.

Heinäkuun tavoite on kuitenkin ehdottomasti ulkokaton maalaus (mieheni homma) ja itse ajattelin jonkinverran kuisteja maalailla. Maalausprojektit on jäänyt vähän kesken aikoinaan, eikä ole ollut inspistä jatkaa. Nyt kahvilan ja myymälöiden myötä ajattelin vähän yrittää olla reipas ja kunnostaa paikkoja. Joten puutarhajutut saa jäädä vähän taka-alalle hetkeksi.

Mutta nyt ruokaa perheelle, josko se sadekin olisi jo loppunut.

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *