Kasvihuone syysasussa

Meillä on kasvihuone ollut valmiina jo varmaan 2-3 kuukautta, mutta sen jälkeen en ole juurikaan sitä ehtinyt sisustaa, kuvata tai edes nautiskella sielä olosta. Viimeiset kaksi kuukautta olen vain ihan sumussa rakentanut kahvilaa ja myymälää. Nyt kun kahvila on vihdoin valmis, ja saimme vihdoin viime tiistaina luvan sen avatakin, vierähti kivi sydämeltäni. Iso helpotus, ja nyt ehtii vähän keskittyä taas muuhunkin elämään. Vaikka tulemmekin olemaan avoinna paljon, niin jotenkin se vapaa-aika tuntuu ehkä jatkossa oikeasti vapaa-ajalta. Eikä siltä että jatkuvasti on joku rästihomma mielessä. Toivon ainakin niin.

Tänään on ollut todella kaunis ja lämmin syyspäivä, joten oli vihdoin aikaa laittaa pihaakin kuntoon. Ihan meidän lähellä on sisustuskauppa- ja kahvila Koiramäen Pajutalli. Vaikka tavallaan olemme kilpailijoita nykyään, niin toisaalta emme ole ollenkaan. Nytkin hain sieltä kasvihuoneeseeni juttuja, joita minun puodista ei saa. Vaikka meillä on omakin puoti ja kahvila, niin koen silti tärkeänä kannattaa muitakin lähialueen pienyrittäjiä. Pajutallille olikin jo kivasti tullut syystavaraa, ja se mielessä aloitin kasvihuoneen syysasuun pukemisen Pajutallilta. Hain sieltä posliinisen kurpitsan, ja korkeajalkaisen tuikkukipon. Sitten suunnistin kukkakauppaan ostamaan kanervia ja tuijan. Loput jutut kaivoinkin omista varastoista.

Koska mulla ei ole varaa, eikä olisi järkeäkään, joka kausi ostaa uusia juttuja, teen yleensä näin. Ostan jotain pientä uutta kivaa, ja sitten kaivelen varastoja. Tyyynyjä ja tyynynpäällisiä mulla on ihan hirveästi, joten niitä kaivoin kaapeista esille. Värikkäät tyynyt vaihtuivat ruskean ja oranssin sävyihin. Vanhoja ruukkuja, vanha tuikku ja eteisen hajonnut matto pääsivät uusiokäyttöön. Tuo matto oli jo menossa roskiin, kun se oli ihan repeillyt, mutta se toikin kodikkuutta tähän tilaan. Yksi ruutu siitä puuttuu, mutta mitä sitten, kasvihuoneessa toimii kaikki vähän kulunutkin. Eikö olekin muuten ihana tuo punatiilinen lattia? Kulahtanut rottinkisohvakin sai uuden elämän, kun spreijasin sen kesällä puotini kalkkispraylla oliivinvihreäksi. Kasvihuone ja tiilet ovat K-raudasta. Tämä kasvihuone löytyy täältä.

Nyt kasvihuone on ensimmäistä kertaa ihan ajatuksella laitettu, ja tuli tosi kiva. Tällä säällä sielä olikin kiva juoda kahvit. Nuo aurinkokennovalaisimet katossa, ovat myös todella kauniit illan hämärässä, ja onkin kiva tuonne viritellä kausivaloja myös ennen joulua. Kasvihuone sijaitsee ihan meidän kahvila-alueen vieressä, mutta olen päättänyt että se tulee olemaan vain yksityiskäytössä. En halua ottaa sitä riskiä että jotain hajoaa, enkä halua sieltä siivota muiden sotkuja. Jaan jo oman pihani julkiseen käyttöön, joten joku jääköön ihan minun omaksi. Olisihan tuo toki kiva lisä asiakkaiden iloksi, mutta meidän kahvila on jo itsessään piha-alueineen oikein kiva.

Ensi kesäksi jää sitten kasvihuoneen ympäristön siistiminen, en ole oikein ihan vielä edes päättänyt mitä siihen haluan, niin antaa ajatuksen muhia ensi kesään. Kaikki aikanaan.

Meidän kahvila-myymälä on muuten lähtenyt tosi kivasti käyntiin, ja asiakkaita on riittänyt, vaikka tämän ensimmäisen viikon aukioloajat ovatkin olleet vähän sekavia. Kovasti ollaan saatu hyvää palautetta. Vähän kyllä jännittää miten 10 vuoden kotiäitiyden jälkeen opin uusiin aikatauluihin. Kovasti myös jännittää ensi lauantain viralliset avajaiset. 1400 ihmistä on jo kiinnostunut tapahtumasta Facebookissa, ja se on paljon! Tuleeko ihmisiä 50, 500 vai 1500? Jännittää, pelottaa, mutta myös tuntuu tosi hyvältä.

Huomenna on onneksi vielä vapaapäivä, vaikka sekin täynnä hulinaa. Ihanaa viikkoa teillekin!

-Henna-

 

*Kasvihuone saatu yhteistyönä K-raudan kanssa edullisemmin.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *