Blogit
Koti asemalla

Kasvatus alkoi ja muutakin asiaa

No nyt on kasvimaa laatikoissa! Saa nähdä mitä näistä tulee, heh!

 Laatikoissa on pari avomaankurkkua, pari kirsikkatomaattia, chili, basilikaa (kiitos N!) salaatinlehtijämä ja kohta pitäisi muistaa laittaa vielä herneet veteen ja huomenna tuonne. Laatikoissa on rei´itetty muovi, soraa muutama sentti, puutarhamultaa ja kasvimaan lannoitetta. Toivottavasti noissa on nyt hyvä väli ettei ole liian täynnä? Paljonkos näitä nyt sitten pitää kastella, kerrotteko viisaammat?:) Tuohon paistaa aurinko iltapäivästä eteenpäin monta tuntia, ei siis ihan pahimpaan paahdeaikaan.
Lapset auttoivat innolla istuttamaan, kastelemaan ja laittoivat multaa sun muuta. Olisi kurjaa jos näistä ei nyt mitään tulisi koska varmasti seuraavat ja kastelevat näitä jatkossakin innolla.

Tosiaan keittiössä on nyt kaakelit seinissä, saumaus vielä puuttuu. Ihan eri näköistä tuli! Nämä kaakelit on monessa blogissakin nähty, mutta tykkään että ovat sellaiset ajattomat ja ihan hyvin vanhaan taloon sopivat. Muihin huoneisiin tulee ehkä ihan perus valkoista neliölaattaa, siis lastenhuoneeseen tms jossa on se pieni allas.
Tästä ei varmaan keittö hirveästi etene kuin vasta syksyllä, nyt keskitytään tuohon ulkoseinään. Maalit tilasin ulkoseinään, jännityksellä odotan että minkäs sävyiset niistä nyt sitten tulee. Maali on siis se Uulan petrooliöljymaali. Lupasivat ettei tällä kertaa tule sävyongelmia niin kuin aikoinaan meillä oli heidän Into-maalinsa kanssa. Ovat myös jotenkin parannelleet sitä intomaalia nyt joten senkään kanssa ei pitäisi jatkossa olla ongelmia. Henkilö Uulalta tosin suositteli että Into kannattaa sävyttää Tikkurilan sävyillä niin varmasti onnistuu, se kun sävytetään tikkurilan koneilla. Tuo petrooliöljymaali taas sävytetään käsin jollain väripastoilla tms.

Käytiin myös eilen ostamassa Helsingin Erkoishöyläyksestä erilaisia listoja. Oli kyllä sellainen vanhan remontoijan taivas tuokin paikka! Kaikenlaisia erikoislistoja, mittatilaustöitä mahdollista saada ym ym ja hinnat ihan ok. Ostettiin mm. keittiön paneelin päälle nättiä koristelistaa. (Mä en kestä edes mennä tonne toiselle puolen kun sielä kädet syyhyää tehdä kaikkea, mutta kun ei ehdi, nyyh!)

Mitäs vielä…Niin se kulkurikissa. Ei olla saatu vielä kiinni. Tai saatiin kerran mutta kun tyyppi tulee meille vaan iltaisin niin sitä ei voinut laittaa häkkiin, ja mokoma sai ulko-oven itse auki ja karkasi! Sen jälkeen ei ole enää näkynyt muutamaan päivään…. Saa nähdä palaako enää…

Meillä siis riittää vilinää ja tässä vaiheessa iltaa oon aika veto veks. Pitäisi vaan opetella olemaan stressaamatta. Ei niitä työtunteja tule päivään enempää vaikka kuin stressaisi…

-Henna-

Ps. Niin ja maanantaina meillä aloittaa puutyömies kuistien puuosien korjauksen, ihanaa!!!!!:):)

Kommentit (8)

 1. Anonyymi

  Kannattaa katsoa netissä;"Petrooliöljymaali video, mukana Remontti Reiska"
  Petrooli on moottoreiden polttoaineeksi tehtyä, joku vaan on keksinyt tehdä siitä halpa maali,se maksaa noin 60 centtiä litra, Tikkutilan väripikmentit maksavat noin 10 euroa kilo, että aika edullista vaikka homehtuisikin kuin Reiska sanoi helppo vetää uudestaankin myöhemmin, vain teräsharjaus.
  Homesuojaus kyllä ensin se voi estää hometiplojen esiintymisen.

 2. Mummo

  Hei Henna, kastelun kyllä opit nopeasti. Vettä viimeistään kun kasvit rupeaa nuukahtamaan, mullan pinta saa kuivahtaa kuitenkin välillä. siten varmistaa sen ettei ne huku 🙂 Jos olet esim.viikolopun pois kotoa voit tehdä "kestokastelun" isoista juomapulloista. Eli korkkiin reikä, pullo täyteen vettä ja painat korkin multaan.(voi niitä käyttää vaikka on kotonakin ;D)) Kurkku kyllä tarvitsee aika runsaan kastelun, mutta ei yleensä heitä henkeään harjoitus vaiheessakaan.
  Avomaakurkkuhan kasvaa helposti pari metriä pitkäksi ja monihaaraaiseksi, jos et halua sen peittävän kuistin lattiaa kannattaa sille järjestää jonkinlainen tuki. Minulla on ollut narut kasvihuoneen katosta, nyt meinaan tehdä semmoisen ritilän rimoista.
  Kurkun kaverina saattaa yrtit jäädä vähän varjoon, koska niistä kurkuista tulee aika runsaat. Salaatit mitkä nyt olet istuttanut pitäisi kyllä keretä kasvamaan syöntikokoon. Lähes aina laitan kuitenkin itsekin kurkkujen ja tomaattien kaveriksi jotain kasvamaan, vaikka jäävätkin yleensä pienemmiksi. Minulla on kasvatus alustoina betonipaljut. Blogissani joitain kuviakin. Esim täällä:
  http://ukkila.blogspot.com/2012/03/kasvoihan-kasvihuoneessakin-jotain.html
  ja
  https://picasaweb.google.com/109413245178170501560/Kasvihuone#
  Mielenkiintoista ja mukavaa kasvatusta teille, toivottelee Ukkilan Mummo

 3. hennaasemalta

  Niina: Vähän ihmettelin että ai mikä?:D mut googlettamalla selvisi.
  Kiitos paljon, mutta mä luulen että kun joskus päästään tänne joku kasvihuone tekemään niin tehdään se perinteisesti lasiruuduista.:)
  Jospa joku lukija nappaisi vinkin?

  Niina2: Niinpä!:) No ei tosiaan ole niin kalliita, ja vielä kun saa kantis-alea ym..;)

  Anonyymi: Juu, video on nähty kyllä.:) Kyllä mä väittäisin että en menisi uskomaan kaikkea mitä suomi24sen keskusteluissa lukee. Jos kaikilla kyseinen maali homehtuisi heti niin tuskin sitä kukaan enää ostaisi. Lisäksi meillä on itsellä viime kesänä varastoa maalattu sillä ja hyvältä näyttää! Eiköhän se ole pitkälti maalaajastakin kiinni, eli hyvä pohjatyö, tosiaan homeenesto alle ym.:)

  Mummo: Kiitos paljon vinkeistä! Mun kasvatuksessa nuo varmaan ehtiikin kuivahtaa välillä, heh! Tosin poika kastelee niitä nyt niin innokkaana että hukkuvat kohta.:D
  Täytyy vähän siirrellä noita basilikaa ym jos eivät mahdu, seurataan tilannetta…:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *