Kasvatus alkoi ja muutakin asiaa

No nyt on kasvimaa laatikoissa! Saa nähdä mitä näistä tulee, heh!

 Laatikoissa on pari avomaankurkkua, pari kirsikkatomaattia, chili, basilikaa (kiitos N!) salaatinlehtijämä ja kohta pitäisi muistaa laittaa vielä herneet veteen ja huomenna tuonne. Laatikoissa on rei´itetty muovi, soraa muutama sentti, puutarhamultaa ja kasvimaan lannoitetta. Toivottavasti noissa on nyt hyvä väli ettei ole liian täynnä? Paljonkos näitä nyt sitten pitää kastella, kerrotteko viisaammat?:) Tuohon paistaa aurinko iltapäivästä eteenpäin monta tuntia, ei siis ihan pahimpaan paahdeaikaan.
Lapset auttoivat innolla istuttamaan, kastelemaan ja laittoivat multaa sun muuta. Olisi kurjaa jos näistä ei nyt mitään tulisi koska varmasti seuraavat ja kastelevat näitä jatkossakin innolla.

Tosiaan keittiössä on nyt kaakelit seinissä, saumaus vielä puuttuu. Ihan eri näköistä tuli! Nämä kaakelit on monessa blogissakin nähty, mutta tykkään että ovat sellaiset ajattomat ja ihan hyvin vanhaan taloon sopivat. Muihin huoneisiin tulee ehkä ihan perus valkoista neliölaattaa, siis lastenhuoneeseen tms jossa on se pieni allas.
Tästä ei varmaan keittö hirveästi etene kuin vasta syksyllä, nyt keskitytään tuohon ulkoseinään. Maalit tilasin ulkoseinään, jännityksellä odotan että minkäs sävyiset niistä nyt sitten tulee. Maali on siis se Uulan petrooliöljymaali. Lupasivat ettei tällä kertaa tule sävyongelmia niin kuin aikoinaan meillä oli heidän Into-maalinsa kanssa. Ovat myös jotenkin parannelleet sitä intomaalia nyt joten senkään kanssa ei pitäisi jatkossa olla ongelmia. Henkilö Uulalta tosin suositteli että Into kannattaa sävyttää Tikkurilan sävyillä niin varmasti onnistuu, se kun sävytetään tikkurilan koneilla. Tuo petrooliöljymaali taas sävytetään käsin jollain väripastoilla tms.

Käytiin myös eilen ostamassa Helsingin Erkoishöyläyksestä erilaisia listoja. Oli kyllä sellainen vanhan remontoijan taivas tuokin paikka! Kaikenlaisia erikoislistoja, mittatilaustöitä mahdollista saada ym ym ja hinnat ihan ok. Ostettiin mm. keittiön paneelin päälle nättiä koristelistaa. (Mä en kestä edes mennä tonne toiselle puolen kun sielä kädet syyhyää tehdä kaikkea, mutta kun ei ehdi, nyyh!)

Mitäs vielä…Niin se kulkurikissa. Ei olla saatu vielä kiinni. Tai saatiin kerran mutta kun tyyppi tulee meille vaan iltaisin niin sitä ei voinut laittaa häkkiin, ja mokoma sai ulko-oven itse auki ja karkasi! Sen jälkeen ei ole enää näkynyt muutamaan päivään…. Saa nähdä palaako enää…

Meillä siis riittää vilinää ja tässä vaiheessa iltaa oon aika veto veks. Pitäisi vaan opetella olemaan stressaamatta. Ei niitä työtunteja tule päivään enempää vaikka kuin stressaisi…

-Henna-

Ps. Niin ja maanantaina meillä aloittaa puutyömies kuistien puuosien korjauksen, ihanaa!!!!!:):)

Kommentit (8)
  1. Ihanat vanhat puulaatikot!

  2. Kannattaisi maalata tummalla Uula-maalilla, ettei parin vuoden kuluttua ilmestyvät Uulalle ominaiset homepilkut erotu maalipinnoilla. Pitäisikö katsella netistä kommentteja ihmisten Uula petrooliöljymaalilla maalaamistaan taloista. Joissa todetaan ettei Uula ottanut mitään vastuuta näistä vaurioista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *