Blogit
Koti asemalla

Kankaita ja kortteja

Tänään oltiin poikien kanssa ostoksilla.
 Kierreltiin Vantaan Tammistossa, missä on nykyään muuten vaikka mitä!
Mentiin sinne siis ihan ostamaan maaleja ja katsomaan mulle pyörää, mutta eksyttiin kyllä vähän sivu-poluillekin…
Pyörää ei vielä löytynyt, maalit kyllä. Ostin ikkunoihin Uulan pellavaöljymaalia, ihan perusvalkoista. (Voi kamala se on kallista! Jos maalataan pellavaöljymaalilla talo kokonaan, miten kallista se sitten olisi?:O )
Ulkoa ikkunanpokat taitaakin olla valkoiset, sisältä taas vanhan vihreät. En kuitenkaan usko sen olevan alkuperäinen väri, joten me taidetaan vetää kaikki valkoisiksi. Valkoinen on niin ihanan raikas, sopii kaikkiin tapetteihin, ja on helpoin ja halvin vaihtoehto.
Lisäksi ostin pari aivan ihanan herkullisen väristä kalustemaalia, niistä lisää myöhemmin.
Niin ne sivupolut…
Tammistoon on myös tullut uusi Eurokangas.
Mä olen jo monta kertaa ehtinyt hypistellä noita ihanista ihanimpia Amy Butlerin kankaita. Mallannut värejä yhteen, ja miettinyt mitä niistä tekisin jne. Kankaat ovat vaan niin kalliita etten ole raaskinut… Otin nyt lopulta pienet palat, näistä saa edes tyynyjä.
Mä luulen että mun tulevasta ”ateljeesta” tulee aika romanttinen ja tyttömäinen, taidan tehdä näistä sinne jotain. Huoneen tyyli ja värimaailma tulee varmaan muutenkin olemaan tätä samaa kuin kankaat.
Poikien kanssa sivupolut vei myös isoon lelukauppaan. Hoitopojalla oli sukulaisilta saatua rahaa, jonka sai tuhlata. Mikikin sai sitten oman rahan. Kyllä kuulkaa kesti kun käytiin kaikki läpi” onko mulla tähän rahaa?entä tähän?”
Kaupasta lähti kuitenkin ulos kaksi tyytyväistä asiakasta, jotka itse saivat omalla rahalla maksaa ostoksensa.:)

Illalla vielä puuhailtiin Miksun kutsuja. Pieniksi suunnitellut synttärit taitaa taas kerran suurentua ja suurentua. Vietämme samalla tupareita ja hoitopojan läksiäisiä, joten saavat nyt kaikki läheisimmät tulla.
Hoitopoika lähtee jo kahden viikon päästä, mutta tulee meille vielä synttärivieraaksi takaisin.
Täällä on siis aika sekavat fiilikset tuonkin takia. Poika ollut meillä melko pitkään ja nyt lähtee. Hyvään paikkaan lähtee, mutta tuntuu oudolta kun kaikki nyt muuttuu. Odotan innolla myös seuraavaa lasta ja toivon että saan sellaisen jo pian, mutta onneksi voimme ensin pojan hyvästellä mukavissa merkeissä.

-Henna-

Kommentit (9)

 1. jebu261

  Ihana juttu, tykkään kaikist noist sun sisustus/kortti tms. kirjotuksista :D! Eikö tää ois kuitenkin enemmän siniseen laventeliin?? vai meinaatko vielä jatkaa sitä blogia!? 😀

 2. hennaasemalta

  Anonyymi: Kiitos neuvoistasi!
  Jonkin verran olemme itsekin tutustuneet pellavaöljymaaliin, joten moni tästä olikin jo tuttua. Tosin ei kaikki, kaikesta kun saa niin ristiriitaista tietoa, että mihin sitä sitten itse päätyy…
  Meinaamme aloittaa nyt ensin kyseisen maalin käytön, maalaamalla ikkunoiden karmeista sen kitistä putsatun "uran" tms. Eli melko pieni alue ensin.
  Maali saa myös kuivua rauhassa koska lasia meillä ei ole vielä siihen päälle laittaakaan. Siihen myös riittää se yksi kerros maalia, kunhan maali vähän suojaa. Aloitamme siis iisisti, ja mietimme tarkkaan maalin valintaa kun aloitamme isompia juttuja.
  Huopis: Juu, toki muuttuu, mutta lähinnä jos olisi sellaista keikkatyötä jonka kanssa pystyy sumplimaan.:) Toi on myös tosi hyvä että voi tehdä monelle kunnalle! Etteköhän te jonkun hyvän ratkaisun löydä vielä kaikkeen!:)Pidän teille peukkuja!:)

  Jenna: Kiitos! No tavallaan olis, mutta sitten toisaalta se on tännekin…oon kyllä harkinnut että lopetan senkin, kun sinne tulee niin harvoin enää kirjoitettua. ja kun ne jutut usein liittyy tähän taloonkin.
  Saa nähdä mitä teen…

 3. VILLAKÖLHIN PIHAMAA

  Nättejä kankaita oot löytänyt. Mä olen kans pitkään haaveillut Amyn kankaista ja edellisessä Suuri Käsityölehdessä olikin niistä juttua ja kaavoja ihanista vaatteista. Siinä oli myös iso laukku, jonka haluaisin tehdä..ihan liikkis malli. Kevät herättää taas haluamaan kaikkea värikästä IHANAA!

 4. hennaasemalta

  Joo sä tulitkin niin mieleen siitä laukusta.:D ne paidat oli kanssa ihania, missä ne hauskat puhvihihat, mutta mä en raaskisi noista kankaista vaatteita tehdä, sisustus kun on enempi se mun juttu.:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *