Kalkkimaalailua

Reilu viikko sitten syyslomalla sain vähän maalailtua, mutta en ole ehtinyt vielä esitellä tulosta. Joten tässä tulee.

Meillä on keittiössä kiva puusohva, joka oli aiemmin valkoinen. Ihan ok, mutta väri oli huonosti maalattu, kulunut ja likaisen näköinen paikoin. Mun on pitänyt sohva jo varmaan vuosia maalata, mutta nyt vihdoin sain sen tehtyä. Maalasin sohvan Annie Sloanin kalkkimaaleilla,sävy Chicaco grey. En yleensä ole harmaan ystävä, mutta tuo oli jotenkin tosi kaunis lämmin harmaa. Joten sillä sitten maalasin yhden kerroksen, ja toisella kerroksella vähän paikkailin jotain kohtia. Päälle hankasin Annien värittömän vahan.

Työ oli jälleen yllättävän nopea, niinkuin aina kalkkimaaleilla. Pinnasta tuli kauniin matta, ja väri on oikein hyvä. Tuntuu että sohvan kauniit urat tulee paremmin esille, kun likaisennäköiset pinnat ei pomppaa silmille enää.

Kalkkimaalit on parhaita

Tykkään tosi paljon kalkkimaaleista, kun ne on niin helppoja ja niistä tulee kaunis matta pinta, joka sopii vanhaan taloon. Mun lempparimerkki on edelleen Annie Sloan, koska merkillä on niin kauniit sävyt. Kalkkimaali kuivuu nopeasti ja peittää yleensä hyvin. Joten sillä saa nopeasti uutta ilmettä. Kuluviin asioihin kannattaa päälle laittaa vielä vaha tai lakka. Esim pöydänpinnalle ehdottomasti lakka, koska muuten pinta imee sisäänsä kaiken lian. Muuallahan likaa ei niin tule, mutta keittiönpöytää jos maalaa, ehdottomasti lakka siihen kanteen. Merkkien omat lakat ja vahat on parhaita, koska nekin on usein mattapintaisia ja toimivat parhaiten.

Lisäksi maalasin yhden keittiöntuolin vaaleansiniseksi, sävy Svenska blue. Yritin antiikkiliikkeestä etsiä uutta tuolia jonka olisin myös maalannut. Se ei löytynyt, joten etsinnät jatkuu. Aloitin myös keittiönpöydänjalat, sävyllä Olive green. Homma jäi vaan täysin kesken, koska väri loppui kesken. Olin muistanut aivan väärin jalkojen pinta-alan, tuossahan onkin yllättävän paljon maalattavaa kaikkine poikkipuineen. Tarkoitus olisi maalata jalat kunnolla, lisätä päälle vanhaa ulkonäköä tummalla ja vaalealla vahalla. Se projekti jäi nyt kuitenkin kesken, odottamaan seuraavaa tekemisen puuskaa.

Mä olen pikkuhiljaa viritellyt myös jo talvivaloja kotiin, tällä viikolla laitan varmaan myös joulutähdet ikkunoihin. Niistä tulee niin kivaa lämmintä tunnelmaa tähän pimeään aikaan. Keittiöön virittelin avohyllyille valonauhan, ja sekin on jo tosi kiva.

Meillä on vielä viikonloppuna lasten halloween, niin saadaan kausivaloista tunnelmaa juhlaan.

Pimeästä puheenollen, kirjoitin postauksen siitä, miten itse yritän tänä vuonna selvitä pimeästä ajasta. Vinkit tulossa huomenna!

-Henna-

sisustus keittio tuunaus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *