Kalenterin tuunausta

Täällä ollaan edelleen kipeänä… Vähän parempi olo kyllä kuin eilen, mutta ei vielä terveenä. Nyt kun olen vähän enemmän pötkötellyt sängyn ja sohvan pohjalla, olen ehtinyt oikein urakalla tutustua mun uuteen askarteluhurahdukseen. Siitä ajattelin tulla teillekin kertomaan.

Se hurahdus on nimittäin kalenterituunaus! Onko kellekään tuttu? Nähtävästi aika uusi villitys täällä Suomessa, mutta harrastajia löytyy kyllä jo paljon. Facebookissa on parikin ryhmää jossa jaetaan innolla ideoita.

Huvittavintahan tässä on se, että tilasin oman koristeltavan kalenterini viikko sitten jenkeistä, enkä ole sitä vielä edes saanut. Odotan tuota pakettia ihan hulluna, ja postiseurantakoodilla käyn välillä katsomassa että missäs päin maailmaa mun paketti just nyt menee. (On muuten mielenkiintoista miten nykyään voi tarkasti seurata oman pakettinsa kulkua ympäri maailmaa!) Olen niin innoissani etten edes osaa oikein jäsennellä tätä mun tekstiä nyt. Sanat vaan ryöppyää.

Aloitetaan nyt siis siitä, että itsehän olen aina ollut innokas askartelija ja käsityöihminen. Teini-iässä käsityöt jäi vähemmälle, mutta vihkoja me tuunattiin mun bestiksen kanssa innolla. Meillä oli sellainen yhteinen vihko joka oli vuorotellen toisella, sitten toisella. Laitettiin niihin viestejä, juttuja pojista, askarreltiin, lisättiin kortteja ja mietelauseita. (Terveisiä sulle M, tämä kalenteriaskartelu sopisi varmasti sullekin! 😉 ) Se oli hirveän kivaa ja oli aina kiva katsoa mitä toinen oli siihen tehnyt. Myös kaverikirjat ja slämyt (oliko se slämy?) oli tosi iso juttu kavereiden kanssa. Teini-iän mulla oli Sooda-kalenteri johon kirjoitin myös jälkikäteen mitä tein jne. Vähän kuin päiväkirjana. Edelleen käytän paperiversio-kalenteria mieluiten, tosin askartelu jäänyt vähemmälle. Kalenterin valinta on silti aina parasta, minkä kivan sitä ostaisikaan tänä vuonna. Tosin, se valikoima täällä Suomessa ei ole kovin kummoinen, ainakaan perus kirjakaupoissa… Ei ainakaan ennen tätä villitystä, saa nähdä tuleeko tähän muutos.

Kun nyt reilu viikko sitten eräs askarteleva tuttuni kirjoitti Facebookissa ostaneensa Happy Plannerin, mun piti heti googlettaa että mikä se on. Jestas, se oli rakkautta ensi silmäyksellä! Siis niiiin mun juttu. Happy planner on kalenteri jossa on isot tilat kirjoittaa, paksu paperi, kauniit kannet, sivuja voi irroittaa ja lisätä jne. Muitakin mielettömän ihania kalentereita on, esim Heidi Swapp memory planner tai kikki k. Niissä kalenteri on enemmänkin kansio jossa sivuja voi myös vaihtaa. Itse olen tutustunut eniten tuohon Happy planneriin. Tämän postauksen kuvat ovatkin happy plannereita.

Kalentereihin on myynnissä paljon saman sarjan tarroja, mietelauseita, to do-tarroja, listoja joita voi lisätä vihkon väliin, leimasimia, washiteippejä jne jne. Mielikuvitus on ihan rajaton. Jotkut koristelee hyvin vähän, jotkut taas täyttää sivut aivan täyteen tarroja ja kuvia, ja roikkuvia onnenamuletteja ja välikortteja ja ja ja…. Jotkut tuunaa kansia, jotkut piirtää paljon, jotkut tekee vesiväreillä kauniita kuvia…. Näin jopa laitteen jolla sai kännykästä tulostaa omia kuvia pieniksi tarroiksi, ja niitä lisätä omaan planneriin! Tai sitten tulostaa tavallisia kuvia ja laittaa muovitaskuihin sivujen väliin. Siis ihan hirveästi kaikkea voi tehdä.

Kalentereihin saa myös lisäosia, esim itse tilasin Fitness-osan johon merkkaan sitten treenit ja ruoat. Lisäksi löytyy reseptiplanner, ja nyt Me and my big ideas oli julkaissut kalenterista opettajille oman version, sekä opiskelijoille omansa. Joillain on myös pienempi kalenteri mukana, ja isompi kotona tuunattavana.

Happy planner on vähän iso kuljettaa mukana, mutta kuinka ihanaa on leväyttää esiin niiin kaunis kalenteri ja vaikka tuunailla sitä muuallakin? Siitä jää myös tosi kaunis muisto itselle, ja arjen menot ja askareet tuntuu paljon ihanammalta kun niitä saa kauniista kalenterista katsella. Myös siivousjutut sun muut on helpompi muistaa kun ne merkkaa kalenteriin vaikka pienellä imuri-tarralla. Lasten treenit jalkapallotarralla jne.

Ideoita plannereihin löytyy netistä tosi paljon. Pinterestistä, tai youtubesta. Itse olen katsellut youtubessa plan with me-videoita. Niissä näkee helpommin tarroilla tuunailijoita sekä niitä jotka näkee vielä enemmän vaivaa. Piirtää, leimailee, ja värittää tarkasti leimakuvat jne… Mähän olen aiemminkin kertonut miten tykkään katsella noita youtuben askarteluvideoita, ne on jotenkin niin inspiroivia ja rentouttaviakin katsella.

Oman plannerini tilasin Blitsystä. Sielä on välillä tosi hyviä tarjouksia. Näitä saa kuitenkin myös Suomesta, esimerkiksi klemmarikellarista. Facebookissa on tosiaan kaksi ryhmää jotka jakaa juttuja aiheesta: Kalenterimania ja Planner lovers Finland.

Jos aihe yhtään innostutti, suosittelen googlettamaan lisää. Omaa kalenteriani tosiaan vasta odotan joten sillain tämä on mullekin ihan uusi juttu. Vaikka olenkin asiasta etsinyt tietoa jo paljon. Toki multakin voi kysyä jos tulee jotain kysyttävää.

Oletko itse innostunut tuunaamaan kalentereita vai tuliko tästä nyt sullekin inspiraatiota? Nämä on taas näitä väristyskirjojen tyylisiä hurahduksia aikuisille. Kivaa puuhaa jota voi kuka vaan toteuttaa omaan tyyliinsä.

Mä laitan varmaan kuvia sitten kun saan oman plannerini käsiini. Mun sisko tilasi myös, ja jotenkin tuntuu että tämä juttu voisi sopia mun äidillekin… Että saa nähdä miten isoksi tämäkin juttu Suomessa vielä paisuu!

Kuvat mun ensimmäistä kuvaa lukuunottamatta on napattu Me and my big ideas shopista ja blogista.

-Henna-

 

 

Kommentit (7)
 1. Kuulostaa niin koukuttavalta, etten tiedä uskallanko katsoa linkkiä 😀 Ostin juuri uuden kalenterin ja tuunailin sitä itselleni sopivaksi, niin hirveän hauskaa näpertämistä. Ei vitsit slämyt ja sooda! Meillä kaveripiirissä ne oli kova juttu myös! 😀

  1. hennaasemalta
   27.4.2016, 22:10

   Haha, joo jos just ostit uuden niin ei ehkä kannata katsoa. 😀 Mä olin jo unohtanut slämyt mutta tuli tuossa kirjoittaessa mieleen! 😀

 2. kalenterituunaus - Meillä Kotona -blogit
  18.5.2016, 14:56

  […] tuossa aiemmin tässä postauksessa, miten innostuin uudesta askarteluharrastuksesta. Nimittäin kalenterien tuunauksesta. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *