Koti asemalla
Koti asemalla

Kalenteriaskartelu jatkuu

Muistatteko kun mulla viime kesänä alkoi uusi harrastusinnostus: Kalenteriaskartelu? Postaus löytyy täältä ja täältä.  Silloin totesin että tästä tulee vielä hitti Suomessa, ja sitä kohti selvästi mennään edelleen. Siitä intoutuneena otin myös omaan kauppaan tuunattavia kalentereita myyntiin, ja ne onkin ollut yksi mun suosituin myyntituote. Eikä ihme, ihan superkivaa ja rentouttavaa puuhaa kelle tahansa.

Mullahan tuo intoilu jatkuu edelleen. Joskus enemmän, joskus vähemmän. Yleensä jos vähemmän, niin syynä on lähinnä ollut ajanpuute eikä innostumisen puute. Välillä katson läpi monia tuunailuvideoita youtubesta, selailen Facebookin kalenteriryhmiä (Planner lovers Finland ja Kalenterimania) tai seuraan Instagramissa kalenteriaskartelijoiden kuvia. Haen inspiraatiota ja huokailen miten ihania juttuja ihmiset tekeekään. Tiedättehän sen tunteen, kun oikein innostuu jostain? Googlettelee tietoa hullunlailla, katselee videoita ja kuvia ja ei meinaa unta saada kun on niin intona! Mulle tämä on just sitä! Harrastus joka tavalla tai toisella mahtuu mun kiireiseen arkeen, ja jossa saan olla luova.

Itselläni on vaan ollut vähän oma tyyli kadoksissa. Sekä myös se itselleni täydellisin kalenteri. Ajattelin käydä vähän läpi mun kalentereita ja kertoa mun tyylistä.

Bongasin Happy plannerin tutun Facebookista. No itseasiassa vain maininnan asiasta, ja heti ajattelin että kuulostaa mun jutulta. Lyhyen googlettelun jälkeen päädyin tilaamaan oman Happy plannerini Jenkeistä asti. Lopulta maksoin itseni kipeäksi kaikkine tulleineen, mutta kalenteri oli ihana! Sitten tietysti piti saada teippejä ja tarroja jne. Pian tajusin että harrastus voisi tulla pian kalliiksi, jos en jarruttele heti ostoksiani. Onneksi löysin Pinterestistä ilmaiset tulostettavat tarrat, joita tulikin sitten käytettyä. Kun olin päässyt kalenteriaskartelun maailmaan, huomasin pian että Suomessakin on monta nettikauppaa jotka myy näitä kalentereita ja oheistuotteita.

Hyvin pian aloin miettimään että Happy planner on tosi iso kuljettaa mukana. Halusin toiseksi kalenteriksi Webster´s pagesin Color crush-kalenterin Personal koossa, eli kalenteri olisi paljon pienempi kuin Happy planner. Pian mulla oli kaksi kalenteria. Color crush oli söpö ja kulki hyvin mukana, mutta jotenkin se ei sopinutkaan mulle. En osannut oikein koristella sitä niinkuin Happy planneria.

Kalenteriryhmissä puhuttiin Planner peacesta ja sen tavoittelusta. Omaani en todellakaan ollut löytänyt. Mulla oli kaksi kalenteria jotka oli molemmat ihania, mutta ei sopinut täysin mun tarpeisiin. Color crush jäi kokonaan pois käytöstä ja HP:ta koitin tuunailla enemmän oman näköiseksi.

Pikkuhiljaa aloin enemmän kiinnostumaan Traveler´s notebookeista. Taistelin kuitenkin ostoa vastaan, mullahan oli jo kaksi kalenteria! Kuitenkin kun viime viikolla tilasin puotiini Color crusheja, kummasti yksi ihanan sininen Traveler päätyi mulle itselleni. Eikä haittaa yhtään, olen nimittäin saavuttanut nyt sen Planner peaceni!

Traveler´s notebook on just sitä mitä mä tarviin mun tarpeisiin. Mä olen kuitenkin yrittäjä, kotiäiti, bloggaaja ja mulla on aina miljoona projektia päällä. Olen tosi sellainen muistilappu-ja vihko ihminen. Ensimmäisten kalenterien muistiinpanosivut ei oikein toiminut mulla. Lisäksi mulla oli erillisiä vihkoja ja lappuja sielä täällä. Notebookiin saan kaikki vihkot samaan, on blogivihko, työvihko, kalenteri, ostoslistat ym samassa paikassa. Color crushin tn:ssä on myös ihanat taskut korteille, mitkä Happy plannerista puuttuu.

Ostin siis lopulta kolme kalenteria ennen kuin se oma löytyi. Sanottakoon kyllä että Happy plannerin ostin kiireellä tutustumatta vaihtoehtoihin. Eli kannattaa tutustua vaihtoehtoihin jos kalenterin ostoa harkitset! Ettei tule sitten niitä vääriä ostoja. Toki tuon Color crushin voin myydä eteenpäin niin saan vähän rahaa takaisin. Ehkä myös happy planneria tulee vielä tuunattua. Jos aikaa olisi enemmän, varmasti tulisikin tuunattua.

Mulle parasta on tarrat ja washiteipit. Hiippailen jatkuvasti hakemaan teippejä omasta kaupasta. Parhaat tarrat mulla on Happy planner-tarroja. Sekä pari ihanaa suomalaista tarramerkkiä joilta löytyy suomalaisin teksteinkin tarroja. Sannin Helmen paperipuoti jossa mm. perhekerho-tarroja. Sanni myös teki mun toiveesta Kastele kukat- tarroja. Sanni on myös se joka sai mut hurahtamaan tähän hommaan, haha! Toinen on Jemina loves paper Etsyssa. Rakastan Jeminan kettureppu-tarroja ja tyttö läppärillä-tarroja. Jeminalta löytyy myös suomalaiset pyhäpäivät-tarroja, mikä on tosi kiva kun on nämä jenkkiläiset kalenterit käytössä.

Loppuun vielä pari vinkkiä. Jos haluat kuskata washiteippiä mukana, ja koristella jossain matkalla tai vaikka töissä kalenteria, niin se onnistuu näin.  Pyöritä pahvinpalan ympärille haluamiasi washeja muutama kerros. Tähän sopii myös kauniiden pakkausten taustapahvit, tai sitten ihan vaan valkoinen pahvi jonka voit koristella. Pahvi on helppo sujauttaa kalenterin väliin ja ottaa mukaan.

Toinen vinkki. Multakin monet osti Happy planneria ennen joulua, ja mietti että mitähän tekevät kuukausisivuilla, jotka on jo menneet vanhaksi. Yksi vaihtoehto on ostaa yhdet ylimääräiset happy plannerin renkaat ja laittaa siihen vanhat sivut. Sitten liimaat tarra-arkkeja näihin sivuihin, ja tadaa- sulla on tarravihko! Mun tarttisi todellakin itse tehdä joku tuollainen tarravihko. Käytän itse kiireisenä eniten tarroja ja washeja, mutta tarra-arkit on levällään missä sattuu ja hankala käyttää…

Kyselkää jos on kysyttävää, ja olisi kiva kuulla mikä kalenteri sulla on käytössä? Oletko hurahtanut tähän samaan hulluuteen, vai pärjäätkö puhelimen kalenterilla?

-Henna-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *