Kahvilan suunnittelua

Juteltiin tuossa Saaran, tulevan kahvilayrittäjän, kanssa yksi päivä tulevan kahvilan sisustuksesta. Vaikutti siltä että meillä on olisi melko samanlaisia ajatuksia, ja siitähän on hyvä lähteä. Eli uusille lukijoille tiedoksi, meille avataan tähän taloomme kahvila ensi syksyllä. Oma sisustuspuotini siirtyy sen yhteyteen myös. Itse en hoida kahvilaa, vaan Saara hoitaa kahvilan, minä puodin. Samaan yhteyteen muuttaa myös ekopuoti Oranssi Orava.

Tarkoitus olisi tässä lähiviikkoina mennä sitten vähän Ikeaan jo miettimään keittiön valintoja tarkemmin. Ohessa muutama kuva joista olen hakenut inspiraatiota sisustukseen. Lisäksi toki käytetään olemassa olevaa mahdollisimman paljon. Kalliita tapetteja ei esimerkiksi viitsi lähteä vaihtelemaan ellei ne ole tosi kaukana siitä tyylistä mitä itse hakee. Sisustus sitten katsotaan talon tyyliin sopivaksi.

Keittiössä on esimerkiksi maalaisrokokoo-tapettia tällä hetkellä. Ensin mietin että no jaa, ei ole ihan oma juttu. Kuitenkin vanhat tapetit ovat livenä yleensä tosi kauniita, ja sitten löysin tämän alla olevan lastenhuoneen kuvan. Siinä on just kiva värimaailma. Kuten minttua jota halutaan, ja se toimii ruskeaan tapettiin oikein hyvin. Siitäkin syystä esim. Pinterest on tosi mainio kun voi hakea inspiraatiota juttuihin, joista ensin vähän miettii että enpä taida oikein tykätä. Vähän aikaa sitten seurasin keskustelua jossa joku oli muuttamassa vanhaan taloon jossa oli ruskeat uunit. Aloittaja kyseli neuvoa että mitä voi uuneille tehdä. Mulle taas sattui Instagramissa vahingossa silmään tosi upea kuva jossa oli ruskea uuni. Siinä uuni oli todella hienosti saatu osaksi trendikästä sisustusta, hyvällä stailauksella. Näin uuneja ei tarvitsisi maalata. Näissä vanhoissa taloissa kun ei hirveän herkästi kannata muuttaa juttuja, mieluummin muuttaa omaa ajatusmaailmaa, jos vain mahdollista.

Minttua olisi kiva saada keittiössä vaikka myyntitiskin etuosaan raikastamaan. Muutoin olen miettinyt keittiön alakaappeja mustaksi sekä mustaa liitutaulumaalia johonkin. Yläkaapeista en vielä osaa sanoa, riippuen Saaran tarpeista haluaako avohyllyjä, kaappeja vai sekä että. Takaseinä voisi olla jollain kivalla kalkkimaalilla suht vaalea. Saara ehdotti myös että osan seinästä voisi maalata jollain tehostesävyllä.

Itse salin puolella on tällä hetkellä todella tumman punainen tapetti koko huoneessa. Tilaa täytyy ehdottomasti raikastaa mutta vielä itse mietin josko yhdelle seinälle jättäisi sen tapetin. Tätä täytyy miettiä, sopiiko vai ei. Muutoin tilaan tulee mukava oleskelunurkkaus, viherkasveja, pieniä pöytiä työtä tekeville, leikkitila, rottinkikalusteita ja eriparituoleja jne.

Tarjoilusta en vielä ihan tarkkaan tiedä mitä kaikkea ihanaa Saara tulee tekemään. Ollaan puhuttu että ainakin erikoiskahveja, leivoksia, joku lounaskeitto ja salaatti, lapsille vihannestikkuja ja marjoja. Huomioidaan kasvissyöjät ja allergiat jne. Olen päässyt jo Saaran leivoksia syömään, ja jestas ne onkin hyviä! Yksi kahvilan tuote on Korso-leivos. Uskon että ihana valikoima tulee olemaan, odotan sitä oikein innolla itsekin.

Lisäksi tulemme järjestämään tiloissa paljon tapahtumia, käsityöiltoja, muita teemailtoja, jne.

Nyt kun ollaan jo maaliskuussa menossa, on kahvilan remontin aloitukseen enää reilu 4 kuukautta aikaa. Ei siis todellakaan enää paljoa. Olen ihan super innoissani, ja odotan vaan että pääsisi tekemään jotain oikeaksi konkreettista ja näkyvää asian eteen.Pihakin on täysin laittamatta. Odotan kuin kuuta nousevaa että päästään lumesta eroon, ja pääsen edes pihaa laittamaan kuntoon. Olisi edes jotain näkyvää mitä saisi tehtyä. Nyt ei pysty kuin oikeastaan vain odotella. Hermostuttavaa.

Odotatko sinä jo meidän kahvilaa? Eikös kuulosta ihanalta?

-Henna-

Kuvat: Tapetti: Tapettitalo.fi, Leivos: Saara Kiisla, muut linkit Pinterest-kansiostani täältä.

 

 

Kommentit (2)
  1. Kuulostaa niin ihanalta, että olen innolla tulossa kahvilaan ja puotiin käymään! Kaikki inapiraatiokuvat vaikuttavat tunnelmallisilta! Minttukin on yksi omia lempparivärejä 🙂 kivaa kun vantaallekin saadaan persoonallisia kahviloita. Täytyy sanoa, etten ole ennen tätä blogia ollut yhtään kiinnostunut korson alueesta, mutta nyt täytyy tulla käymään! 🙂

    1. hennaasemalta
      15.3.2018, 18:40

      Kiva kuulla! 🙂 Joo ei täällä Korsossa sinänsä ole mitään ihmeellistä mikä tänne toisi, ellei täällä asu itse tai tuttuja. Toivon että nyt tämä juttu kuitenkin toisi porukkaa tänne muualtakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *