Kahvila-myymälän tuleva sisustus

Mulla alkaa nyt olla valmiina mielessäni tulevan kahvila-myymälämme sisustus. Kaikki on hyvin pitkälti jo suunniteltu, vielä joutuu vähän vaan taistella itsensä kanssa että mihin lopulta raaskii tuhlata rahaa, kun budjetti nousee nopeasti taivaisiin… Keittiöhän on ollut jo ajatuksissa suht valmis jo jonkin aikaa, ja siitä olenkin jo kirjoitellut. Myymälätilat lähinnä ovat olleet vielä vähän auki.

Kahvila-myymälässä tulee olemaan siis neljä korkeaa huonetta joissa on tietysti nämä kauniit korkeat ikkunat niinkuin meillä kotonakin. Lattia vuorostaan on tummaksi vahattua lankkua. Joten pohja on jo täydellinen tulevaa tilaa varten. Keittiössä on valmiina yläkuvan kaunis ruskean-oranssi vanha tapetti, Maalaisrokokoo. Sen rinnalle sitten yhdistetään vähän trendikkäämpi keittiö, jolloin kokonaisuus on raikas mutta vanhaan taloon sopiva.

Ruokailutilaan tulee mustia ja valkoisia pöytiä, erivärituoleja ja löhötuolit pönttöuunin eteen. Lautapelejä, lankakoreja, sisustuslehtiä. Leikkitila jossa puuleluja. Seinät vaaleaa, lattia sitä ihanaa tummaa lankkua. Tässä tilassa tulemme järjestämään kässäkerhoja, luentoja, taidenäyttelyitä, lasten askarteluhetkiä, kaikkea kivaa.

Kuva: Rifle Paper Co

Mun työhuoneessa on takaseinällä beigeä Pihlgren & Ritolan Lukko-tapettia, samaa kuin meidän keittiössä. Iso myyntitiski jossa mahdun puuhastelemaan kaikkea kivaa hiljaisina päivinä. Tällaiselle askartelija-tuunaaja-kuvaaja-monitaiturille, ei todellakaan riitä mikään pikkupöytä! Ikkunalle viherkasveja amppeleihin, korituoli, paljon koreja, väriä, tauluja, mummolan valaisimia jne. Kaikki nämä ihanassa valoisassa työhuoneessa. Vielä kun saisin tuotevalikoimankin pysymään hallinnassa, tekisi niin mieli ottaa sinne vaikka mitä. Lisää askartelutavaraa, kalkkimaaleja, lankoja, tyynyjä, täkkejä…

Ekopuoti Oranssin Oravan myymälähuoneeseen tulee erivärisiä vanhoja emännän kaappeja, ja yhdelle seinälle joku kiva vanha tapetti. Tilasin just tapettinäytteitä Tapettitalosta, mutta jotenkin en nyt pääse yli tuosta keltaisesta hyasintista joka kuvassa päällimmäisenä. Vaikka meillä onkin se jo kotona oranssina ja sinisenä. Siihen ei vaan silti kyllästy. Oranssin Oravan Erika tykkää siitä myös paljon, ja se sopisi tosi hyvin hänen ”retromummola”- kauppaansa. Voin jo nyt kuvitella miten ihana tunnelma ja tuoksu, siinä huoneessa tulee olemaan. <3 Kaikki ihanat ekosaippuat jne. Erika vastaa itse täysin omasta myymälänsä sisustuksesta, mutta tunnen Erikan tyyliin ja tiedän että siitä tulee ihana!

Vaikka olenkin jotenkin tosi helpottunut että pääsen kotoa siirtämään työtilani pois, niin haluan viedä palan meidän tapetteja ja tunnelmaa tuonne toiselle puolen myös. Onhan tuo työhuoneeni Sandbergin Kielo-tapetti niin näyttävä ja kehuttu, enkä saa sitä mukaani tuonne. Vaikka ei sillä, onhan se Lukkokin kaunis tapetti, vaikka onkin simppelimpi. Saisin kuitenkin hyasinttia mukaani sitten Erikan huoneeseen. Muistelin myös että meillä on vielä yksi rulla Kieloa jossain, sen jos ehtisi vaikka myymälän eteiseen liisteröimään, vähän niinkuin muistoksi. Sitäpaitsi, kyllä näihin reilu 100-vuotiaisiin taloihin vaan kuuluu tapetit. Ne on puolet vanhojen talojen tunnelmasta, maalatuilla seinillä ei vaan saa samaa näyttävää tunnelmaa.

Meillä alkaa remontti nyt viikonloppuna keittiön purkamisella. Lupahakemus saatiin just läpi myös, tosin sillä ehdoin että rempan käy hyväksymässä ilmastointivastaava ja pari muutakin vastaavaa… On kyllä niin turhauttanut kaikki nämä viralliset puolet tässä hommassa, kun tila ei kuitenkaan rakenteellisesti muutu yhtään. Rahanmenoa ja aikaa vaan vie kaikki nämä… En myöskään saa yrittäjän starttirahaa, ja perhehoitajan palkkionikin tippuu tämän myötä, joten fiilikset on aika matalat tämän suhteen… Pelottaa ihan pirusti miten tullaan pärjäämään. Välillä tuntuu että olis helpompaa heittäytyä työttömäksi. Että vaikka oon ihan into piukeena tästä jutusta, tämä on se mitä rakastan, niin kyllä tätä pääosin tehdään sydämellä eikä tienaamalla. Jostain se leipä pitäisi kuitenkin pöytään saada. Kova työ pitäisi palkita, me kuitenkin tuodaan iloa monelle paikalliselle ja muillekin suomalaisille. Täytyy vain pitää peukut pystyssä että homma lähtee hyvin pyörimään.

 

-Henna-

Kommentit (12)
 1. Hei,

  Jonkinlainen valokuvaus-kurssi uuden myymälän tiloissa olisi mahtava ja täällä ainakin olisi varma osallistuja täältä radan toiselta puolelta 🙂
  Ihanalta kuulostaa teidän suunnitelmat!

  1. hennaasemalta
   29.6.2018, 15:16

   Totta, se on ollut mielessä ja jossain kohtaa ehkä tuleekin mutta tuskin nyt heti syksyllä. Keväällä hyvässä valossa voisi olla hyvä. 🙂

 2. Kuulostaa kyllä kaikin puolin niin kivalta tuo puoti!! Sisustuksen suhteenkin on aivan ihania suunnitelmia. Pitää koittaa joskus järkätä reissu sinne suuntaan ja tulla käymään!

  1. hennaasemalta
   29.6.2018, 15:25

   Kiitos, siitä tulee ihana. <3 Tämähän on kätevästi matkalla jos joskus suuntaa vaikka Helsinkiin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *