Juhlaviikonloppu

Meillä oli ihan mielettömän ihana viikonloppu. Jo tämä ihana sää varmasti teki monien viikonlopusta kivan, mutta meillä viikonloppuna juhlittiin. Mikillä oli 5-vuotissyntymäpäivät, ja meillä oli lauantain koko päivän tupa täynnä juhlijoita.
Tänä vuonna mä halusin päästä mahdollisimman helpolla. En tykkää yhtään leipoa kakkuja, joten tilasin upean Super Mario ja Sonic-pelien teemaan sopivan kakun Malmin Muruseni leipomosta. Kuten näkyy, kakku oli upea ja se oli myös hyvää!

Suolaisena ruokana meillä oli vuorostaan Subwaysta tilattuja patonkeja, sekä lisäksi kaikkea pientä syötävää. Meillä oli juhlimassa pajon sukulaisia, Mikin kavereita, entisiä hoitolapsia sekä ystäviä. Poika nautti päivästä, kunnes illalla väsähti niin että onkin sitten tänään ollut aivan kipeänä… Onneksi ei flunssa tullut kuitenkaan kuin vasta eilen illalla.

Tänään ollaankin sitten oltu pihalla koko päivä kun eilen ei juurikaan päästy. Haravoitu on jo vaikka kuinka, mies vaihtoi kesärenkaita ja korjasi autoa. Kovasti suunniteltiin jo talon maalausurakan aloitusta. Tekisi jo niin mieli aloittaa seinien pesu, maalin rapsutus ja telineiden rakentaminen. Ensi viikonloppuna varmasti se aloitetaankin jos sää jatkuu yhtä hyvänä.
Minä myös laittelin kukkia ja siivoilin kuistia. Onhan tuo toisaalta vähän huvittavaa koristella noita keskeneräisiä kuisteja, mutta tosiasiahan on se, että kauniit kukat piristää vaikka keskellä risukasaa. Kyllä niistä vaan tulee hyvä fiilis vaikka rempat olisikin vähän kesken.
Oli kyllä niin ihanaa puuhastella tuolla auringossa. Eläimetkin nauttii niin kovasti. Untosta on varmaan tosi outoa kun ei ole lunta enää, sehän kun ei ole ennen nähnytkään muuta kuin talven. Edelleen se käy niissä vähäisissä lumikasoissa pissillä ja pyörimässä mutta voi kun se nauttii haistella maata jossa ei lunta enää ole. Voin kuvitella jo miten se tulee tykkäämään elosta meidän mökillä. Metsäretkistä vapaana ja uimista järvessä.

Mä myös listasin ylös kaikki teidän ehdottamat kirjat, suuri kiitos kaikille! Vaikken kaikkia nyt voikaan lukea niin lista on mulla ylhäällä, suurinosa kuulosti niin mielenkiintoisilta kirjoilta, tosi hyviä ehdotuksia annoitte! Läheskään kaikkia en pokkarina suomalaisesta kirjakaupasta löytänyt, mutta otettiin äidin kanssa niitä mitä löydettiin. Meinaan myös vielä joskus metsästää niitä mitä tuolla ei ollut.
Mulla tarttui ekana käteen tuo Tuulen varjo sekä Naisten etsivätoimisto nro 1. Koska me äidin kanssa molemmat rakastetaan rikossarjoja, äiti ottikin Karin Slaughterin kirjan sekä Jo Nesbon kirjasarjasta ekan osan. Mä pääsen sitten niitä lukemaan kanssa, ja jos tykätään niin niitähän on sitten helppo ostella kesällä lisää. Varsinkin Nesboa sielä oli ihan hirveästi! Lisäksi mä otin tuon Michael Pollanin Oikean ruoan ohjeet- kirjan. Olen lukenut sen Oikean ruoan puolesta joka inspiroi mua aikoinaan syömään taas niinkuin mun mielestä pitääkin. Nyt kun toi syöminen alkaa taas vähän luisumaan väärään suuntaan niin katsotaan josko tämä taas inspiroisi oikeaan suuntaan.
Vielä kun ehtisi joskus näitä lukeakin… No kesällä sitten. Samilla on eka lomaviikko jo kuukauden päästä niin sitten vaan nokki kohti mökkiä niin ehtii vähän lukeakin eikä vaan tehdä hommia täällä kotona.

Nyt on niin hyvä, auringon ja ystävien piristämä fiilis että tästä on hyvä jatkaa uuteen viikkoon!

Mites te muut nautitte aurinko-annoksenne?:)

-Henna-

Ps. Jasmine, sun käsi pääsi kuvaan. 😉

Kommentit (17)
 1. Ihana kakku ja hyvin keksityt tarjottavat !
  Ruokavaliosta puheenollen, miten sen superdieetin kanssa kävi? Olitko kuusi viikkoa sillä? Minä en päivää pitempää jaksanut. Punnitseminen ja liika kontrolli ahdisti.
  Kukat piristävät aina. Minäkin kaipaan orvokkeja kanervien tilalle. Heti vaihdettava, kun ehdin.

  1. hennaasemalta
   21.4.2013, 18:46

   Mä olin 4 viikkoa melko tiukasti sillä, mutta sitten lähdettiin espanjaan ja se oli siinä. Olisin mä pystynyt jatkamaankin mutta mun mielestä se oli liian tiukkaa mulle koska mun ei suoranaisesti tarvinnut laihduttaa. Joten kehitin siitä sellaisen omanlaisen ratkaisun, sellaisen kultaisen keskitien. Sen myötä opin jättämään elämästäni turhan iltasyöpöttelyn, olen vähentänyt herkkujen syömistä huomattavasti ja edelleen syön kasviksia enemmän. Joten kyllä se auttoi mua, mutta mä olen sitä mieltä että elämästä pitää nauttia eikä vaan elää ruokailusta ruokailuun ja jatkuvasti vahdata mitä suuhunsa pistää. Se oli meinaan tosi rankkaa…
   Toki eron huomasi kropassa nopeasti, kroppa kapeni ja vatsa pieneni. Mikä myös parasta, mun ongelmainen akne-iho parani tosi paljon! Se mua ehkä kannustaakin eniten jatkamaan tätä herkkujen vähäistä syömistä.:)

 2. Makee kakku ja muutkin tarjoilut! Mitäs pikkumies tykkäsi? Onnea vielä täältäkin.

  1. hennaasemalta
   22.4.2013, 16:53

   Kyllähän se tykkäs,oli aivan intona.:)
   Kiitos paljon!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *