Juhannus

Tosi mukava ja rento juhannus mökillä on nyt ohi. Teki kyllä hyvää, niin stressissä taas lähdin tuonne torstai-iltana. Kun olin ryysinyt kaupassa huutavan 1,5 vuotiaan kanssa, pakannut ruoat autoon vesisateessa, pakannut neljän ihmisen, koiran ja kissan kamppeet autoon ja siivonnut kodin, sain vihdoin huokaista. Totesinkin tänään kälylle auringossa istuessa että kyllä tietää nollanneensa pään kun työ ja remppajutut ei pyöri mielessä enää yhtään.

Sää oli todella vaihteleva koko juhannuksen. Meillä ei ollut mökillä Suomen paras keli, mitä muualta kuulin. Aurinkokin silti paistoi ja vesisateet jäi tosi vähäisiksi. Saatiin hyvää ruokaa, hyvää juomaa, saunoa ja rentoutua. Perus mökkimeininkiä Samin veljen perheen kanssa. Tällä kertaa puhuttiin paljon haaveestamme ostaa loma-asunto Espanjasta. Siinä kuitenkin Suomen järvimaisemasta nauttiessa todettiin, ettei me voida tästä kuitenkaan luopua. Onko mitään upeampaa kuin Suomen kesä, silloin kun sää suosii ja kuulee vain luonnon äänet ja lasten loiskimisen vedessä.

Juurikaan ei tullut nyt kuvattua, nautittiin vaan olosta. Meidän mahtava koira-pariskunta oli kuitenkin pakko kerrankin kuvata yhdessä. Samin veljen perheen galgo ja meidän lapinkoira. Nämä kaksi saavat nauttia toisistaan joka kesä mökillä, ja voi että nuo nauttivatkin. Hirveitä spurtteja vetelevät ympäri pihaa. Välillä espanjalainen makaa auringossa hiekalla nautiskellen ja lappalainen viereisessä varjossa läähättäen. 

Me lähettiin jo tänään päivällä kotiin kun aurinko meni pilveen. Pesin koneellisen hiekkaisia ja kosteita vaatteita ja jatkoin aulan lattian maalausta. Olenkin Instagramin puolella näyttänyt pari kuvaa etenemisestä. Vadelman värinen reunus on nyt kertaalleen maalattu lattiaan. Ihan hirveän vaikeaa suunnitella ruudukkoja, ja nyt jo kiroan että tein liian leveän reunasta. Lopulta totesin että huonekalut peittää taas ison osan, joten ihan turhaa olla perfektionisti. Värit on kuitenkin tosi ihanat!

Huomenna taas arkeen, tai ainakin osittain. Kesäloma tietty jatkuu mutta kauppaa, työjuttuja ja sen sellaista tiedossa.

Kivaa alkavaa viikkoa!

-Henna-

Kommentit (3)
 1. Minun on pakko kysyä että oletteko selvittäneet voiko teidän mökkiä laajentaa? Vadelman värinen lattia on muuten hyvä. Teidän juhannus kuulosti ihanan rentouttavalta.

  1. hennaasemalta
   27.6.2016, 10:49

   Mä en ole kovin tietoinen mökin rakennusluvista ym, mutta kyllä nuo mies ja veljensä nuo asiat tietää. Tarkoitus ei ole nyt kuitenkaan mitään sellaista tehdä.
   Joo toi lattia näyttää vielä paremmalta kun on kuivunut. 🙂

 2. Mahtavat maisemat ja ihana hiekkaranta! Saanko kysellä, että missäpäin Suomea ja minkäkokoisen vesistön äärellä mökkinne on? Nimimerkillä mökin osto suunnitelmissa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *