Joulun paketit

Tänä jouluna päätin, puoliksi vahingossa, paketoida lahjat iloisen värikkäästi. Ostin Tiger-kaupasta lahjapapereita ja erivärisiä lahjanaruja varastoon aiemmin syksyllä. Kun näin paperit ja nauhat kotona edessäni, tekikin mieli laittaa joululahjat värikkäisiin paketteihin.
Osa perinteisen punaisiin, osa kirkkaan värikkäisiin ja osa mustavalkoisiin paketteihin. Päälle erivärisiä nauhoja. Kortit askartelin itse kartongeista ja leimasin kirjaimilla koristellen.

Aivan ihania paketointi-ideoita on aina esimerkiksi Pinterest pullollaan, mutta mä en jaksa liian monimutkaisiin juttuihin lähteä. Käytetään sitä mitä löydetään.
Yleensä mä jaksan ensimmäiset joulupaketit kauniisti ja innokkaasti paketoida, mutta viimeiset paketit menee kyllä jo aika vikkelästi ”en jaksa enää”-asenteella paketteihin. Lisäksi viikonloppuna hyödynsin kyllä markettien lahjapakkaajien palveluja, maksoin mielelläni muutaman euron, kun oma pakkauspino lyheni selkeästi.

Miten sinä paketoit lahjat tänä vuonna? Kierrätyspaperista? Jotain hienoa ja tarkkaan suunniteltua vai perus markettien tonttupaperia päälle?

Tänään on ollut vähän pinna kireällä, vaikka jouluhommat on hyvin jo hoidossa. Nestori on edelleen kipeä, ruokahaluton ja kiukkuinen, liekö se sitten painaa muakin.

Huomenna ajateltiin mennä vähän Helsinkiin fiilistelemään joulua, josko se olo siitä rauhottuisi.

-Henna-

Kommentit (15)
 1. Heli / Taikasaappaat
  21.12.2015, 18:32

  Kivannäköisiä paketteja. Meillä oman perheen lahjat ovat vuodesta toiseen olleet kankaisissa lahjapusseissa, jotka olen ommellut. Muuten suosin lahjakasseja, koska niitä voi käyttää uudelleen. Nauhat ja nimikortit säästän vuodesta toiseen eli niissä mennään kierrätyssysteemillä.

  Hyvää joulua teille ja toivottavasti se rauhallinen joulutunnelmakin vielä löytyy!

  1. hennaasemalta
   23.12.2015, 15:56

   Joo nuo kankaiset lahjapussit olisi kyllä hyvä idea! Helppo pakata ja säästyy sekin roskan määrä…

   Hyvää joulua teille!

 2. Itse pystyn vain pari pientä pakettia lapselle ostamaan eli olisin innoissani jos paketoimista olisi. Ehkä se vähempi olisi parempi.
  Kierrätystä suosin, papereissa ainakin.
  Rauhaisaa joulua teille<3

  t. äiti Turusta

  1. hennaasemalta
   23.12.2015, 15:58

   Ei mekään montaa pakettia lapsille ostettu, mutta tein aika paljon sukulaisille, ja kaikkea pientä hankin sinne sun tänne. Pian sitä paketoitavaa olikin jo melko paljon!

   Oikein ihanaa joulua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *