Blogit
Koti asemalla

Joulun paketit

Tänä jouluna päätin, puoliksi vahingossa, paketoida lahjat iloisen värikkäästi. Ostin Tiger-kaupasta lahjapapereita ja erivärisiä lahjanaruja varastoon aiemmin syksyllä. Kun näin paperit ja nauhat kotona edessäni, tekikin mieli laittaa joululahjat värikkäisiin paketteihin.
Osa perinteisen punaisiin, osa kirkkaan värikkäisiin ja osa mustavalkoisiin paketteihin. Päälle erivärisiä nauhoja. Kortit askartelin itse kartongeista ja leimasin kirjaimilla koristellen.

Aivan ihania paketointi-ideoita on aina esimerkiksi Pinterest pullollaan, mutta mä en jaksa liian monimutkaisiin juttuihin lähteä. Käytetään sitä mitä löydetään.
Yleensä mä jaksan ensimmäiset joulupaketit kauniisti ja innokkaasti paketoida, mutta viimeiset paketit menee kyllä jo aika vikkelästi ”en jaksa enää”-asenteella paketteihin. Lisäksi viikonloppuna hyödynsin kyllä markettien lahjapakkaajien palveluja, maksoin mielelläni muutaman euron, kun oma pakkauspino lyheni selkeästi.

Miten sinä paketoit lahjat tänä vuonna? Kierrätyspaperista? Jotain hienoa ja tarkkaan suunniteltua vai perus markettien tonttupaperia päälle?

Tänään on ollut vähän pinna kireällä, vaikka jouluhommat on hyvin jo hoidossa. Nestori on edelleen kipeä, ruokahaluton ja kiukkuinen, liekö se sitten painaa muakin.

Huomenna ajateltiin mennä vähän Helsinkiin fiilistelemään joulua, josko se olo siitä rauhottuisi.

-Henna-

Kommentit (15)

 1. Micu

  Tosi kauniita paketteja, mun suosikki on tuo salmiakki, joa myös käytän 🙂
  Valoisaa joulua sulle ♥ ♥ ♥

  • hennaasemalta

   Joo mä tykkään kanssa siitä. 🙂

   Kiitos samoin!:)

 2. Irmastiina Ruusukummusta

  Kauniit paketit!

  • hennaasemalta

   Kiitos. 🙂

 3. naurispelto

  Tänä vuonna meni aikuisille osoitetut lahjat lähinnä mustavalkolinjalla, hieman sattumalta, koska tein itse suklaita ja niiden kaveriksi tuli alkon juomia, jotka sattuivat olemaan mustavalkoisia tai mustahopeisia. Näihin yhdistin kaapista löytyneitä puisia ja pahvisia laatikoita ja harmaita sytykeruusuja. Muutoinkin päätin tänä vuonna, etten osta nyt yhtään uutta paperia vaan vanhoja käyttelen pois, joten loppuihin tuli sekalaisia kierrätettyjä tai uusia aiemmin ostettuja materiaaleja. Uusi kierrätysideakin tuli sattumalta, kun käytin lahjanaruna trikookankaan esipesun jälkeen pois leikattua saumuriommelsoiroa (saumuroin rullaantuvat kankaat kaksinkerroin ennen esipesua). Nämä soirot on menneet aiemmin roskiin, mutta nyt löytyi niillekin käyttökohde.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *