Joululakanat

Meillä joululakanat on yksi tärkeä perinne. On niin mukavaa pujahtaa joulunpunaisiin lakanoihin, jotka on aina kuin uusia koska niitä ei muulloin käytetä.

Kaikki alkoi Mikin lakanoista muutama vuosi sitten. Löysin H&M Homesta silloin ihanat punaiset lakanat suht edullisesti. Sitten tietty halusin meillekin omat. Raidalliset lakanat löytyi edullisesti Ikeasta silloin. Ikean lakanat ei ole kovinkaan laadukkaat, mutta koska niitä käytetään vain muutama viikko vuodessa, niin kyllä ne sen kestää. Yleensä kun tykkään lakanoissa panostaa laatuun ja mukavuuteen, mutta tässä tapauksessa tehtiin poikkeus. 

Nestorille halusin jo vuosi sitten joululakanat, mutta ne jäi ostamatta. Ihan hyvä, koska silloin oli vielä vauvatäkki käytössä, ja nyt pussilakanat olisi jo pienet. Tänä vuonna halusin ehdottomasti meidän nuorimmallekin joululakanat, koska meidän 2-vuotias on just niin parhaassa jouluiässä. Katsoin ensin H&M homesta, mutta en tykännyt heidän tämän vuoden joululakanoista. Eikä heillä ole kuin isoa lakanakokoa. Minä kun etsin taaperokokoisia lakanoita.

Googlettelun jälkeen totesin että vaihtoehdot jää aika vähäiseksi. Kovasti olen haaveillut Marimekon raidallisista lakanoista, mutta niissäkään ei ole taaperokokoa. Onneksi Finlayson pelasti, ja löysin kuvan muumi-joululakanat.

Itse en juurikaan välitä muumituotteista yleensä, itseasiassa kierrän ne kaukaa. Näissä oli kuitenkin tosi hyvä vahvan punainen väri, ja kuvio ei ole niin muumimainen että minua haittaisi. Plus että Nestorihan tykkää muumeista, joten nehän me sitten otettiin. 

Tykkään kyllä, väri sopii hyvin Nestorin huoneeseen. Nyt lakanat ovatkin jo pesussa, ja odottavat jouluaaton aattoa. Sitten päästään kaikki pujahtamaan puhtaisiin lakanoihin odottamaan jouluaattoa.

Millään ei pysty käsittämään että joulu on jo ensi viikolla. Onhan tässä onneksi muutamaan joulutapahtumaan jo ehtinyt, mutta jälleen paljon jäänyt tekemättäkin. Paketoida olen sentään saanut ihan kiitettävästi. Omien läheisten lahjat on kyllä vielä paketoimatta ja itseasiassa suurinosa vielä kaupassa. Puodilla olen kuitenkin saanut pakata joka päivä paketteja. Tuntuu vain posti olevan paikoitellen niin tukossa, että toivotaan että kaikki saavat omat tilauksensa tänä vuonna ajoissa!

Huomenna meillä on illalla Mikin koulun joulutapahtuma, ja ajattelin että perjantaina haetaan kuusi. Lauantaina päästään Samin kanssa kahdestaan tekemään jouluostokset. Eiköhän niistä saa kivasti joulufiilistä koko perheelle.

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *