Joulukuusi talossa

Käytiin vihdoin eilen hakemassa kuusi taloon. Tuntuu että tänä vuonna tosi monella on kuusi ollut jo pitkään, paljon suositaan tekokuusia eri väreissä. Meillä vanhassa talossa aito kuusi on kuitenkin ehdoton. En osaisi yhtään kuvitella tänne tekokuusta. No lapsilla on pienet valkoiset tekokuuset, mutta niitä ei lasketa. Kuusen tuoksu viimeistään tuo joulun, jo se tuoksu autossa kun kuskataan kuusta kotiin. 

Eilen illalla koristeltiin kuusi tuttuun tapaan vanhoilla koristeilla. Tänä vuonna olin kuusenkoristelaatikkoa laajentanut ostamalla pari koristetta Tallinnan joulutorilta. Löysin ihanan rummun ja trumpetin, jotka sopivat meidän kuuseen kuin nenä päähän. Monet koristeemme ovat tärkeitä, ja toivonkin lapseni joskus haluavan niitä omaan kotiinsa, kuin perintönä. 

Kuten kuvista näkyy, on meidän Minni-kissa kuusen vieressä kytiksellä. Kyllä, tuo neiti rakastaa tiputella palloja puusta. Aamulla kuusi oli ihan vinossa, joten nähtävästi joudumme kiinnittämään sen narulla vielä seinään tai kattoon… Osku, meidän vanhempi kissa ei puusta juuri välitä. Minni on kuitenkin vasta reilun vuoden vanha, ja tämä hänen eka kuusensa.

Me oltiin eilen kirkossa laulamassa joululauluja, ja se kyllä oli tunteita nostattava tapahtuma. Oli hienoa nähdä miten aivan täysi kirkko lauloi vanhojen tuttujen joululaulujen tahtiin. Itse en ole mikään laulaja, mutta niin vaan hoilasin “Heinillä härkien kaukalon” ja muiden tuttujen laulujen tahtiin. Tuon jälkeen käytiin vielä kahvilla ja hoitamassa viimeiset jouluostokset.

Tällä viikolla pidän puodin normaalisti auki, ja olo on suht stressitön. Tähän viikkoon kuuluu siivoamista, paketointia ja joulun ruokaostokset. Muuta tärkeää ei oikeastaan olekaan. Siivoustyötkin jaoin myös muullekin perheelle, ettei tarvitse yksin kaikkea tehdä. En tosin ikinä ole ottanut siivouksesta stressiä, kunhan tavarat on paikoillaan, tiskit pois ja imuroitu niin sekin riittää.

Nyt äkkiä ostoslistaan tekoon, Nestorin haku kerhosta ja kauppaan.

Ihanaa jouluviikkoa!

-Henna-

Kommentit (2)
  1. Awwws, aivan mainio kissa! Eksyin blogiisi ja aloin selata vanhempia postauksia ja etsiä kissaa kuvista.

    1. hennaasemalta
      23.12.2017, 11:30

      Joo meidän Minni on ihana. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *