Joulukalenteri

Kotona taas, onneksi! Meillä oli melko myrskyinen, pahoinvoiva ja muutenkin väsyttävä risteily Ruotsiin viikonloppuna. Tänään aamupäivästä tultiin Suomeen, ja heti ensimmäisenä otin torkut sohvalla, Nestorinkin nukkuessa. Nyt uuneissa on tulet, kynttilät palaa ja kupissa teetä, joten elämä alkaa voittamaan taas. Eikä me edes juotu alkoholia kuin lasilliset, joten ei voi siitä syyttää oloa, heh. Tuo myrsky oli vain tosi hurja…

Yritin teille jo matkalla postata nämä kuvat, mutta ei laivan netillä mitään tehnyt. Tänään kuitenkin vihdoin. Huomenna on jo joulukuun ensimmäinen, ja aika aloittaa taas kalenterien availut. 
Mä olen monta vuotta meinannut Mikille tehdä itse kalenterin, mutta aina aika tullut vastaan. Tänä vuonna vihdoin tuon tein, ja olen kyllä tyytyväinen. Oli helppo tehdä ja oikeasti hauskaakin tehdä. Ehkä mulla pikkuisen lähti käsisti tuo sisältöjen osto tuossa viimeisiin luukkuihin, mutta kaikki on kuitenkin kivaa ja tarpeellista tavaraa tuolla luukuissa.
Koska Miki ei blogiani lue, niin voin vähän paljastaa mitä sieltä löytyy. Suurinosa on Tiger-kaupasta ostettua pientä euron-parin tavaraa. Kyniä, kumeja, karkkiaskeja, muovailuvahaa, suklaarahaa jne. Miki kaipasi myös pikkulasten saksiensa tilalle uudet, joten ostin kunnon Fiskarsin askartelusakset. Luukuissa on myös askartelujuttuja, vesivärit, pari pientä hupilelua sekä Aku Ankan taskukirja. Miki itse luulee että pusseissa on vain karkkia, joten uskon että ovat mukavia yllätyksiä. 
 

 Itse paketit on kiinnitetty naruun, ja naru nauloilla seinään. Narun kaveriksi laitoin jouluvalot, jotta pakettien vähetessä pelkkä naru seinällä ei näyttäisi hölmöltä. Pienet sydänpussit ovat Tigerista. Osa lahjoista on lahjapaperissa, osa wc-paperirullissa. Lisäksi olen säilönyt kaappiini vanhoja kivoja käytettyjä pusseja ja silkkipaperia. Lahjat käärin silkkipaperiin ennen pussitusta, jottei pussista näy läpi mitä se sisältää.

Nestorille en tehnyt vielä omaa kalenteria, poika kun on vielä niin pieni. Tosin sain hyvän vinkin että Nestorillekin olisi voinut pussiin laittaa esimerkiksi loruja. Eiköhän tuo pärjää kuitenkin kuvakalenterillaan vielä tänä vuonna. Ensi vuonna varmaan tulee molemmille pojille tehtyä omansa.
Olisi muuten hauskaa tehdä tällainen tytölle. Laittaa sinne kynsilakkoja, pinnejä, tarroja jne. Tytöille on niin helppo keksiä kaikkea pientä tilpehööriä.
Ihan kivasti tuo Mikinkin kalenteri täyttyi, ja oikeasti tarpeellisista tavaroista pääosin.

Hyvää alkavaa joulukuuta kaikille! Toivotaan parempia kelejä, kivaa joulushoppailua ilman stressiä, hyvää ruokaa, hetkiä kynttilöiden valossa ja varsinkin mukavaa yhdessäoloa.

-Henna-

Kommentit (7)
 1. Viipi I Kultahippusia
  30.11.2015, 13:59

  Vähäkö ihana irea! Saiskohan sitä ittekkin ens jouluna toteutettua 😀 Meillä mennään nyt perinteisellä suklaakalenterilla ja lisäksi on legokalenterit, kyllä lapset orottaa huomista niiiin paljon <3

  1. hennaasemalta
   1.12.2015, 16:42

   Kiitos! Saat, kun laitat ajoissa kalenteriin itsellesi ylös että tänä vuonna teen! 😉 Pojalla on kanssa ollut legokalentereja, mutta ovat olleet aika pettymys.. Harmi kyllä… Toisaalta, lapset nauttii silti kun saa availla. 🙂

 2. Meilläkin on tällainen, mutta neljän lapsen yhteinen. Yhdessä avaavat, ilman kitinöitä tuo mennyt. Joukossa tyttöjä ja poika, ikähaarukkakin teinistä ekaan luokkaan, joten luovuutta saanut käyttää "lahja"valinnoissa. Tigeristä myös suuri osa "krääsästä", teippejä, vihkoja, askartelujuttuja. Joskys on päivä jolloin pussista löytyy mylittelepony-pinnejä ja esim huulirasvoja, tietävät kyllä kenelle kohdistettu 🙂 On siellä karkkiakin, tikkari tai laku per pää, purkkaa, tai hedelmä/pähkinäseos-pussia… Luovuutta ja silmää pitkin vuotta keräillessä näitä, tänä vuonna yhtenä päivänä on uusi hammasharjan kullekin 🙂 Ei se niin vakavaa ole 🙂 Viime vuonna aaton pussissa oli pullo soda stream-uutetta. Isot hiffasi heti, pienet hetken kelaili, mutta löysivät sitten kuusen alta sodastream-laitteen. Olisi se tullut muutenkin, mutta nyt oli kiva liittää se tuohon. Niin ja yhdelle päivälle on yksi uusi piparimuotti – silloin leivotaan! Mukavaa joulua teille. Mä haaveilen edelleen lume… En, vaan omasta kalenterista täynnä ylläreitä! Susanna

  1. hennaasemalta
   1.12.2015, 16:43

   Kuulostaa hyvältä idealta, ja hienoa kun osaavat avata ilman kinastelua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *