Jos meillä olisi oma puoti…

Mähän olen täällä kertonut että haaveilen omasta kaupasta. Tässä tällainen pieni haaveilupostaus, millainen puoti olisikaan.

Kauppa tulisi tuohon meidän pienempään huoneistoon. Sekään ei ole ihan pieni kuitenkaan vaikka onkin puolet pienempi kuin tämä. Sielä on tilava keittiö jonka yhteydessä on tilava wc. Lisäksi kolme isoa huonetta joissa tietysti tämä sama korkea huonekorkeus ja isot ikkunat. Melko täydellinen tila kaupaksi.

Kaupan tyyli olisi hyvin mua, värikästä, uutta ja vanhaa jne. Kaupassa myytäisiin ihania lankoja yhdessä nurkassa, ja niiden vieressä olisi mukava nojatuoli kutomiseen. Kaupassa myytäisiin myös vanhan ajan maaleja tai kalkkimaaleja huonekalujen maalaamiseen, ehkä myös kankaita tms. Kuitenkin sellaista käsityöihmisten tavaraa.
Lisäksi kaupassa myytäisiin kaikkea ihanaa mitä meiltä kotoakin löytyy. Esimerkiksi Greengaten astioita, puisia lastenleluja, räsymattoja, lyhtyjä, ja siis kaikkea ihanaa mitä nyt sisustuskaupat myy. Ehkä myös jotain oikeasti vanhaa tavaraa.
Yksi vaihtoehto olisi myös myydä lasten käytettyjä merkkivaatteita, mä kun itsekin tykkään kierrättää ja kirppistellä.

Lisäksi yksi huone tulisi harrastetilaksi. Sielä vaikka joku korsolainen, voisi pitää esim. käsityökursseja. Samaan tapaan kuin meillä on kotona käsityökerho kerran kuussa. Kurssit voisi olla sellaisia joissa opetetaan jotain, tai vapaamuotoista olemista. Rentoa kutomista tutulla porukalla raskaan työpäivän jälkeen. Tai pienten lasten äideille päivisin joku kerhohetki jossa kudotaan, juodaan kahvia ja lapset nukkuu päiväunia ulkona rattaissa tai leikkii lattialla omia leikkejään.

Lisäksi jos rahkeet riittää kaikkeen, puodissa olisi pieni kahvila. Kahvilassa voisi neuloa mukavissa tuoleissa, lounaalla olisi yksinkertainen keitto tai salaatti. Lisäksi pari päivän kakkua/pullaa. Aina croissantteja ja lattea. Kesäisin pihalla olisi pieniä pöytiä rauhallisella pihallamme (Sitten kun piha olisi laitettu kuntoon).
Kahvi tarjottaisiin erilaisista vanhoista ja uusvanhoista kupeista.
Kahvin voisi toki napata myös mukaan, juostessaan junaan tai bussiin.

Puotiin pääsisi helposti junalla melkein oven eteen. Vieressä on sopivasti parkkihalli autoileville vieraille.
Mä olen jo monet kerrat visioinut mielessäni millainen kauppa olisi, ja ehkä tulen sitä vielä joskus kokeilemaan ellei elämä tuo tullessaan jotain muuta. Ei saa kuitenkaan liikaa innostua, tämä tapahtuisi aikaisintaan 3 vuoden päästä kun Nestori on 4-vuotias. (Enkä ole heittämässä huoneistossa asuvaa naapuriamme pihalle, heh.)

Sellaisia mä haaveilen. Kävisitkö sä mun kaupassa?

-Henna-

Kommentit (17)
  1. Kauppa kuulostaa ihanalta! Jos asuisin lähistöllä, tulisi siellä varmasti asioitua useinkin. Ihanalta kyllä kuulostaa myös ylipäänsä haaveiden kirjoittaminen ylös, sitä olisi kai muistettava itsekin harrastaa – saattaisi olla ensimmäinen askel niiden toteutumiseen 🙂

  2. Kuulostaa ihanalta paikalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *