Blogit
Koti asemalla

Johtoja ja valoja

Joskus kannattaa sanoa toiveensa ääneen.
Muutama postaus sitten kerroin ostaneeni mustan valoroikan pojan huoneeseen. Samalla kirjoitin että haaveilen värikkäästä valoroikasta myös. Kannatti, Johtoin Nanna pisti mulle superhyvän tarjouksen, ja pääsin tilaamaan itselleni ihanan pinkin valoroikan!

Mä tykkään noissa valoroikissa ulkonäön lisäksi niiden käytännöllisyydestä. Koska johto tulee kiinni pistorasiaan eikä kattoon, sen voi tyrkätä minne vain ja sille voi keksiä monia erilaisia ripustusratkaisuja. Varsinkin kun johto on näin ihana, ja saa jäädä reilusti näkyviin.
Mulla oli alunperin ajatuksena laittaa tuohon tuolin yläpuolelle vanha naulakko ja siitä valoroikka roikkumaan. Koska naulakkoa ei ole vielä löytynyt, piti keksiä muuta. Yllä kaksi eri tapaa roikottaa roikkaa. Tuo alempi tapa jäi, koska sain johtoa tuoliin kieputtamalla valokatkaisijan lähemmäksi kättäni. Tulipahan hyödynnettyä tuolin selkänojakin nyt sitten.

Sisustuksessa on mun mielestä todella tärkeää muistaa myös pienet yksityiskohdat. Mulle tärkeää on yleiskuvan lisäksi esimerkiksi kaappien nupit, ovenkahvat jne. Yleiskuvaa pilaa herkästi myös kamalat sähköjohdot.
Mä huomaan aina kuvatessani siirtäväni johtoja sivuun, saatikka että kyllä se silmä muutenkin välillä osuu johtokasoihin. Johtoi myykin tosi käteviä ratkaisuja joko johtojen piilotukseen, tai sitten vaihtoehtoisesti korostaa niitä, kuten valoroikassa ja hauskoilla värikkäillä jatkojohdoilla.
Itse ostin pari piilottajaa. Yläkuvasta näkee että syytä olikin…

Ihan hirveä johtokasa häipyi laatikkoon ja nyt on siistiä ja selkeää! Tuollainen laatikko on myös kätevä latauspiste. Laatikko työpöydälle, sisälle jatkojohto ja laturit, puhelin sun muut kiinni piilossa olevaan laturiin ja laatikolle lataamaan.
Mä jo tuossa suunnittelinkin mitä kaikkea tällaisia hankin sitten tuleviin työhuoneisiin, niissä vasta tarvetta niille tulee olemaankin… ja hei, mieskin kerrankin innostui mun ostoksista, hih!

Loppuun vielä, että suosittelen kaikille laiskoille siivoojille sisustusblogin aloittamista. Tuo työtila ei näyttänyt tuolta vielä äsken. Kun siirsin johdot laatikkoon, samalla imuroin, korjasin pahvivuoret puulaatikoiden päältä (miksi ne pitää kerätä siihen kun ei niitä kukaan kesällä polta?), korjasin koiran ja lasten lelut, ja hain halkoja, ihan vaan koristeeksi. Toivottavasti niitä ei oikeasti tarvita vielä pitkään aikaan!

-Henna-

Johtoi tuotteita täältä 

Kommentit (17)

 1. Anonyymi

  Ihanaa ja kaunista teillä! Itse en blogia pidä, mutta aina kun näitä luen niin iskee siivous vimma. Totta, saan hirveesti enrgiaa näistä mahtavista blogeista jossa tehdään itse kaikkea. Kaunista loppu iltaa sinne <3 t.äiti Turusta

 2. Saana

  Ihana valoroikka! Kelpais kyllä meillekin.

  Tuo on kyllä niin totta, että kun pitää sisustusblogia, tulee siivottuakin useammin.

 3. VILLAKÖLHIN PIHAMAA

  Ei mun kommentti tainut tulla läpi. Kiva roikka, täytyy käydä pian tutustumassa kyseisessä liikkeessä 🙂
  Kauniita kuvia taas kauniista kodista!
  Niina

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *