Blogit
Koti asemalla

Japanilainen punonta

Mulla ei ole nyt söpöisiä kuvia pupuista ja värikkäistä munista. Meillä pääsiäistä vietetään nyt rennosti ja ilman ihmeempiä koristeluja, kukkia vaan, eli eipä niistä ole ihmeempää asiaakaan.
Sen sijaan tulin kertomaan meidän torstain käsityökerhosta.
Mähän olen siis blogin kautta kerännyt pienen ryhmän, ja me kokoonnumme kerran kuussa meille tekemään kukin omia käsitöitämme. Nyyttärityyliin tuomme herkkuja ja kässäilemme omaan tahtiin.
Tällä kertaa meillä oli kuitenkin ihan opettaja paikalla. Oikeastaan tästä on tullut jo vähän perinne, koska hän oli meillä opettamassa jo vuosi sitten koukkuamista. Tällä kertaa opetuksena oli kumihimo, japanilainen punonta.

Mulla tuli ekana näistä mieleen kouluaikojen ystävärannekkeet, joita mielelläni paljon väsäilin aikoinaan. Kumihimossa on vähän sama idea, mutta nämä tehdään sellaisen kiekon avulla, joka ekassa kuvassa näkyykin.
Langoista ja halutessaan myös helmistä, valmistetaan nauhoja erilaisin kuvioin. Nauhoista voi tehdä koruja, kassin kahvoja, avaimenperiä, talutushihnojakin. Mielikuvitus vain rajana.

Me aloitettiin kerho valmistamalla teltta-alustasta omat kiekot. Mä sattumoisin löysin viime viikolla kevätmessuilta kumihimo-kirjan jossa tuli ekan kuvan pahvinen kiekko mukana. Tuollainen on helppo valmistaa itse pahvista tai tuollaisesta alustasta tai näitä myydään myös valmiina.

Sitten vaan lankaa ja hommiin. Näitä on todella helppo tehdä, ainakin perusmallia. Lapsillekin voi opettaa! Ideana on vain siirrellä noita naruja ylhäältä alas ja alhaalta ylös tietyssä järjestyksessä. Sekä pyöräyttää kiekkoa aina seuraavaan kohtaan. Homma on niin yksinkertaista että se vie helposti mukanaan ja lopettaminen on vaikeaa kun tekee kokoajan mieli siirtää vielä kerran, ja taas kerran.

Itse sain aikaiseksi torstaina tuollaisen avaimenperän. Yllätyin miten siistiä jälkeä sain heti tehtyä vaikka tuntui että narut on liian löysällä ja alkuun työ oli vähän haparoivaa. Silti sujui hyvin!

Tänään vähän Pinterestissä etsin kuvia aiheesta, ja sieltä löytyy kyllä todella paljon ihania ideoita ja ohjeita miten näitä tehdään!
Eli jos innostuit, niin tuo kirja joka mullakin on, löytyy varmasti kirjastosta tai sitten vaan nettiin surffailemaan ohjeita sanalla Kumihimo. Sieltä löytyy varmasti ohjeet tuohon kiekkoonkin.

Myös litteitä nyörejä voit tehdä, mutta siihen tarvitaan neliön muotoinen kiekko. Itse en vielä sitä ole opetellutkaan.

Nyt puuron keittoon, ja toivon että mies jaksaisi asentaa mulle vielä pari hyllyä seinään.

Ihanaa pääsiäistä kaikille!

-Henna-

Ps. Miki hotkaisi Asterix-kirjan hetkessä. Huomenna hän saa sen Minecraft-kirjan, saa nähdä mitä tykkää!

Kommentit (8)

  1. japanilainen sänky – makuuhuone.com

    […] Japanilainen punonta – Koti asemalla – Parhaat …Tällä kertaa opetuksena oli kumihimo, japanilainen punonta. Mulla tuli ekana näistä mieleen kouluaikojen ystävärannekkeet, … Makuuhuoneen uusi sänky;Siirry kotisivulle […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *