Blogit
Koti asemalla

Jännä päivä edessä

Huomenna on vihdoin edessä pitkään odotettu ja jännittävä päivä! Meidän koira tulee kotiin. Musta tuntuu että oon ihan hermona, laittelen viime hetken juttuja valmiiksi, luen oppaita ja oon ihan levoton. Ihan kuin odotettaisiin uutta vauvaa kotiin, ja niinhän me tavallaan odotetaankin.
Pohjoisesta tulee kolme sisarusta tänne etelään samalla matkalla, ja kuulemma meidän pentu on niistä pörröisin. Hih! Siinä on eniten lapinkoiraa siis.
Mä tein pennulle alkuun ihan vaan rumasta laatikosta ja pyyhkeistä pedin ja pistin tuonne olkkarin nurkkaan oven taakse, jotta pennulla olisi siinä turvallista olla. Kuinkas ollakaan Osku valtasi pedin heti itselleen. Tietysti, Osku rakastaa laatikoita joten täytyy selvästi hankkia kissalle oma sänky vaikka joululahjaksi. Voisin tuunata laatikon tai ostaa pehmoisen kissanpedin, katsotaan nyt. (Tosin kelpaakohan herralle sellainen jonka hänelle varta vasten ostaa, vai pitääkö sen välttämättä olla joko ruma laatikko tai läppärilaukku jotta katti sen hyväksyy?:D )

 Meillä oli tänään perinteiset piparitalkoot. Muutama vuosi ollaan jo kokoonnuttu sisarusten ja äidin kanssa leipomaan yhdessä pipareita. Ekat kerrat taidettiin olla mun isoveljen perheen luona, sitten mun äidillä ja nyt kun meilläkin on hyvän kokoinen keittiö, pidettiin talkoot meillä. Tänä vuonna mukana oli ekaa kertaa myös pikkuinen puolivuotias veljenpoika, joka vielä toistaiseksi ihan vain seuraili sylistä muiden touhuja.:) Ei mene kauaa kun pikkumieskin koristelee niillä kuuluisilla  ”kerran jo suussa käyneillä”-karkeilla pipareita muiden joukossa.:D

Hienoja pipareita syntyi iso kasa, ja varsinkin mun veljet aina innostuu tuunailemaan ihan omanlaisiaan pipareita! Saatiin myös Floridan tuliaisina veljeltä tuo asiaan kuuluva veturi-muotti. Niin mainio, toki asemalla pitää juna-pipareita leipoa!:)

Mukavaa viikonlopun jatkoa, huomenna varmaan kuvia haukusta.

T: Jännittynyt Henna

Kommentit (14)

 1. Ceraci

  Onnea koiravauvasta. Teillä onkin tänään jännä päivä. 🙂 Mitä rotuja teidän hauvavauvelissa on? Meillä on kotona tuollainen pidempikarvainen porokoira. Se on hauska karvapallero eikä ihan sen näköinen kuin porokoiran ajatellaan olevan, luullaan usein lapinkoiraksi. 🙂 Kuvia jään odottelemaan. 😉

  • hennaasemalta

   Kiitos!
   Meidän Untossa on labbista, porokoiraa ja lapinkoiraa, mutta ulkonäöltään on enempi lapinkoira.:)

 2. Markka

  Saatiin hieno kissanpeti kaverilta joka viritetään lämmityspatteriin kiinni. Eivät ole käyneet siinä kertaakaan.
  Sitten löysin roskakatoksesta vanhan pyörän korin jonka ajattelin pestä ja ottaa käyttöön shampoiden kuljetukseen saunaan ja takaisin. Se on ihan hitti kissapeti! Samoin pahvilaatikot. Mahdollisimman rumat. Tai mäkkärin paperikassit.

  • hennaasemalta

   Haha, päivän naurut. "Mäkkärin paperikassi":D Siis se sellainen iso kahvallinen kassi vai änkeekö ne sellaiseen pieneen pussiin?:D Ihme juttu toi monien kissojen viehätys laatikoita ja pusseja kohtaan.:D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *