Blogit
Koti asemalla

Istutuskelejä odotellessa

Ihan oikeasti, koska on taimien aika päästä ulos?? Koska uskaltaa laittaa? Mulla härkäpavut ja köynnöskrassit kohta katkeilee ja kuolee pois jos en saa niitä kunnolla tuettua ja ulos…

Mulla on tänäkin vuonna siemenien kanssa mennyt kokeilut vähän niin ja näin. Laventelit ja chilit ei lähtenyt ollenkaan, nähtävästi kuivuivat liikaa kovin pienessä astiassa. Tomaatit lähti mutta ovat niiiin pieniä vielä että tuskin niistä mitään ehtii tulla. Basilika. Mikä siinä on että se aina tuntuu tyssäävän tuo kasvu tuohon? Alemmassa kuvassa vasemmalla. Tuohon asti ne kasvaa ja sitten kasvu tyssää. Tarviiko ne jotain lannoitetta tms? Olen niiiin ulalla näiden kanssa…
Härkäpavut ja krassit oli uusi kokeilu ja ne lähti hyvin, vähän liiankin hyvin. Ens kerralla laitan varmaan suoraan maahan noita.
Ranunculus (Mikä se nyt olikaan suomeksi..) ei näytä kovin lupaavalta, taisin kastella niitä liikaa… Sitkeästi mä jaksan joka kevät näitä kokeilla vaikka tulokset on mitä on, ja kastelu saattaa kesälläkin unohtua. Saa myös nähdä selviääkö nämä meidän reissun ajan, onneksi täällä on kastelijoita paikalla.

Miten teillä? Mitkä vihannekset, kukat ja yrtit on pomminvarmoja sun mielestä? Laitatko joka vuosi samoja juttuja vai kokeiletko uutta niin kuin minäkin?

Sitten vielä loppuun yksi asiasta viidenteen juttu: Pikkusisko pitää mut aika hyvin ajantasalla näistä some-jutuista, niin mut löytää nykyään myös Snapchatista nimimerkillä hennaasemalta. Hirveästi en oo vielä sitä käyttänyt kun en oikein muista käyttää, ja koska mulla on sielä kaverina vaan sisko ja Miki, kun mun ystävät on niin vanhanaikaisia että hyvä jos ne edes tietää mikä on snapchat (vitsi vitsi! 😉 )
Haluisin myös kovasti itselleni ja blogille omat instagram-tilit, mutta taitais olla hankalaa aina kirjautua tililtä toiselle… Onko kellään kokemusta kahdesta tilistä?

Instassahan oon kanssa nimellä hennaasemalta.

-Henna-

Kommentit (9)

  1. Laura

    Mä en tänä vuonna laittanut _mitään_ kasvamaan! 😮 Kyllä oli tarkoitus mut jotenkin se vaan meni ohi… Yleensä olen laittanut aina tomaatteja ja jotain muuta; viime vuonna mansikkaa ja vesimeloneja! 🙂 Ja niistä siis saatiin ihan satoakin, olin aika äimistynyt! Mut harmikseni tosiaan tänä vuonna olen ostotaimien varassa. No, eilen kylvin kukkia kukkapenkkeihin ja ruukkuihin, ne nyt ehtii sentään vielä. 😉 kurkut vois kohta (tai vaikka jo nyt) kylvää lavoihin lasiruutujen alle ja se oliskin nyt lähipäivien agenda. Kasvimaalle laitan sitten lämpimämmällä porkkanaa ja pinaattia ja mitä nyt vielä keksin. Yrttejä tietenkin ruukkuihin ja tilliä kasvimaalle. 🙂
    Jos olis kasvihuone niin sinnehän vois viedä jo kaiken, mutta kun mulla ei sitä vieläKÄÄN ole…

    Mä olen tota instagarmia miettinyt myös, eilen viimeksi, ja just tuota että haluaisin oman ja blogille oman mutta en tiedä olisko käytännössä vaikeeta. Eiks sitä jotenkin facebookin kautta hoideta…? (hyvin oon perillä 😀 )

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *