Istutushommia

Onpas ollut kivaa laittaa pihaa kun aurinko paistaa mutta ei ole liian kuuma. Meidän piha on tässä vaiheessa vielä suht siisti, ennen kuin joka paikkaan kasvaa ylipitkää heinikkoa. Viime vuonna istuttamani sipulitkin tuntuu voivan ihan hyvin ja kaikenlaista kukkaa puskee kukkapenkistä ylös. Luonto on niin kaunis tähän aikaa vuodesta.

Mun pikkusisko oli tänään taas ihan ykkönen, ja kuskasi mut ja mun äidin kukkakauppaan. Luoja miten sielä meinaa aina seota! Haettiin ensimmäiset kesäkukat ja koitettiin pitää ostosmäärä jotenkin järkevänä. Jostain syystä mulla kesäkukat kukoistaa yleensä ihan hyvin, vaikka en mikään mestari näissä puutarhahommissa ole. Luotan kyllä yleensä sitten myös tuttuihin kukkiin, joten ei nytkään tullut ostettua mitään uutta. Paitsi yksi kärhö. Edellinen kuoli talven aikana, nyt koitan vielä kerran uudelleen josko tämä selviäisi.

Mun viime vuotiset upeat laventelit on tosin aika surkea näky, ainakin vielä. Pelkään että nekin paleltui talven aikana. Tosin osassa näyttää uutta puskevan juuresta, ehkä ne sieltä vielä tulee, lähtevät vaan vähän hitaasti. Olisko kellään asiasta kokemusta?

Samalla on tullut laitettua kalusteita lisää esille. Sain mummilta haaveilemani rautaisen kalustesetin, joka mun mielestä sopii tänne kuin nenä päähän. En mä siinä varmaan ikinä ehdi istuskella, mutta kivalta se näyttää.

Terassin kalusteetkin vaihtoi paikkaa, nyt sain sohvan varjon alle. Kestää sohvatyynyt edes pienet vesisateet eikä tarvitse niitä joka kerta kuskata sisälle. 

Mä tässä myös vähän mietiskelen, josko vihdoin uskaltaisi perustaa kerran pienen pop up-kahvilan omaan pihaan. Nyt kun Ravintolapäivä on uudistunut ja mainostaa sitä, että kuka tahansa voi perustaa pop up-kahvilan koska vaan. Itsekin vähän innostuin. Ei mitään ihmeellistä, auringonpaistetta, kanelipullia, kahvia ja ehkä jazz-musiikkia kauittimista. Olisi aika hauskaa, ja saisin vähän lisätienestiä. Ideassa on kuitenkin monta muttaa, kuten kalusteiden puute. (Jonka tosin voisi korvata piknik-vilteillä.) Saa nähdä, jääkö tämäkin vain ideaksi. Haaveilu ei ainakaan maksa mitään.

-Henna-

Kommentit (2)
 1. naurispelto
  21.5.2016, 12:47

  Minäkin luulen, että minun laventelit paleltui, ei näy vieläkään mitään elonmerkkiä niissä. Viime talvi oli kyllä sellainen, että paleltuminen kävi myös monille kasveille, jotka ovat yleensä talvehtineet meillä hyvin (timjami ja ruohosipuli esim.). Laventelien talvenkestävyydestä ei ole kyllä sen kummemmin yleensäkään kokemusta, koska viime vuonna kokeilin niitä ensimmäisen kerran laittaa. Tänään just ostin uudet 4 kpl, josko ensi talvi olisi armollisempi.

  1. hennaasemalta
   22.5.2016, 21:12

   Mulle on nyt tullut laventelin sinne juureen vihreää, ainakin osaan. Vähän kyllä epäilyttää että lähteekö ne ja ehtiikö edes suomen kesässä… Harmittaa niin paljon! Laittaisin pihan täyteen laventelia jos se kestäisi, on niiiin mun suosikki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *