Blogit
Koti asemalla

Iloa hama-helmistä

Mikillä on nyt jo jonkun aikaa ollut kausi, jolloin itse leikkiminen ei oikein maistu. Poika haluaisi päivät vain pelata pelikonsoleilla tai lukea Aku Ankkoja.
Mä olen tästä vähän huolissani ollut, ei nyt vielä 6-vuotiaan tarvitsisi unohtaa leikin iloa. Olen yrittänyt keksiä ideoita, ja välillä poika kaivaakin esim legot esiin. Kovin vähäinen on silti ihan leikin osuus päivässä, vaikka pelatakin saa max 1-2 tuntia päivässä. Onneksi on sentään tuo eskari, jossa tulee touhuttua kavereiden kanssa aamupäivät.
Voi myös olla että tämä vaihe menee ohi, syynä on osittain varmasti sekin että meillä ei ole enää hoitolapsia seurana ja kesän kivat majanrakennus ym puuhat jää kelien myötä. Täytyy taas keksiä enempi sisäpuuhia, askartelua, leipomista jne.

Eilen mulla tulikin hauska hama-helmi idea vastaan Pinterestissä. Näytin sitä pojalle, ja siitä se innostus sitten lähti. Varsinkin kun hain Pinterestistä muitakin ideoita sanalla ”hama beads”, niin sieltähän tuli vaikka ja mitä ideaa! Itsekin ihan innostuin!

Perus eläinkuvien, ympyröiden ym lisäksi sielä oli poikien juttuja kuten Super Mario ja Turtlesit. Itse innostuin kuitenkin eniten käyttöesineistä.
Joskus ollaan tehty pieniä kuusenkoristeita hama-helmistä mutta nyt löytyi uusia ideoita. Hama-helmistä voi tehdä lasinalusia, kärpässuojia mukeihin, kaulakoruja, korvakoruja, pantoja, unisieppareita, koristeita joulupaketteihin ja kortteihin, jopa kynätelineitä ja valokuvakehyksiä.

Hama-helmiä saa ostettua ihan lelukaupoista, ja Sinellistä löysimme tänään niitä myös. Sinellistä saa myös erikoisvärejä, kuten kultaisia tai pimeässä näkyviä helmiä. Ideoita löytyy ihan netistä ja Pinterestistä.

Tehdäänkö teillä paljon juttuja hama-helmistä? Innostuuko myös pojat näistä vai onko vaan tyttöjen juttu? Olisi kiva kuulla kokemuksia ja ideoita!

Mikillä juuri valmistuukin tuossa vesimeloni-kärpässuoja mukiin.

-Henna-

Kuvat Pinterestistä, ja kaikkien kuvien linkit näet täältä, mun ”DIY with kids”-kansiosta.

Kommentit (11)

 1. Sari

  Täytyypä itsekin taas tarjota hama-askarteluja tekemiseksi niihin hetkiin kun leikki ei maistu! Ollaan jotenkin täysin unohdettu hamat vaikka itsekin oon viime aikoina törmänny Pinterestissä kivoihin ideoihin ja helmiä tuolta kaappien uumenista löytyy. Poitsu tykkää askarrella ihan hirveesti ja on joskus kysellyt että miksei meillä askarrella enempää. Huh, mikä syyllisyyden tuulahdus onkaan tuolla hetkellä iskenyt..!

  Mitä leikkimiseen ja pelaamiseen tulee, niin meillä on nyt viime aikoina ollut sellainen selkeä toistuva kaava, että eskarin jälkeen lapsella on hirmu kiire kotiin leikkimään. Tänään puhui jo autossa aikovansa hakea yläkerrasta dublot (joihin ei oo koskenu aikoihin!) ja tekevänsä niistä labyrintin. Ja kun tultiin kotiin ryhtyi heti niiden kanssa touhuamaan. Itse asiassa edelleen kuuluu tuolta hirmuinen höpötys kun ukkelit kulkee labyrintissä. 😀 Vaikuttais siltä, että kotona usein jatkuu samantyyliset touhut mihin ollaan eskarissa jääty. Pelaamisen suhteen ollaan oltu aika tiukkoja, tosin hirmuista hinkua ei tähän toistaiseksi oo ollukaan. Lapsella ei ole kuin kaksi pleikkapeliä ja tähän saakka meillä on ollut käytössä sellainen sääntö, että ainoastaan viikonloppuisin saa pelata meidän vanhempien sopivaksi katsoma aika. Lisäehtona on ollut se, että jos ulkona on huono sää niin silloin pelaaminen on ok. Hyvällä säällä siis tehdään muuta. Kesällä siis tuli tämän säännön ansiosta pelattua hyyyvin vähän. 😀 Oli huippua kun vielä vähän aikaa sitten tämä meni mukisematta läpi. Nyt on saattanut viikollakin joskus tulla kyselyä, mutta ollaan vielä jotenkin onnistuttu kääntämään huomio ja into muihin tekemisiin. Mut kyllä mun mielestä pieni määrä pelaamista on ok. Aikuiset kun sit huolehtii että pelit on ikäkauteen sopivia eikä pelaaminen vie mennessään.

 2. Supertiituli

  Ihania! 🙂

 3. Anonyymi

  Hei! Tuossa on noi pienet avaimenperät/korut, miten saat näppärästi sulatettua useamman kerroksen yhteen? 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *