Ikkunalaudoilla on ahdasta

Ajattelin pitkästä aikaa kirjoittaa blogiinkin, napsiessani kuvia kaikesta vihreästä. Olisin niin toivonut pääseväni tänään vapaapäivänä vihdoin pihahommiin, mutta ei. Aivan kamala keli tuolla. Jotenkin sattunut kaikki hyvät säät työpäiville, niin ei ole päässyt kunnolla aloittamaan tuota pihan kevätpuuhastelua. Eilen illalla ehdin sentään pari tuntia sielä olla töiden jälkeen.

Viherhommia riittää kyllä sisälläkin, ei siinä. Alkaa oikeasti olla jo vähän hankalaa saada kaikkia kasvavia kasveja mihinkään, varsinkin kun pitää kissatkin huomioida. Tietyillä ikkunalaudoilla tiedän että kissat tiputtaa ruukut, ja toisilla, täysillä ikkunalaudoilla pitää olla vapaana sellainen kissan tähystyspaikan kokoinen kolo. Olen nyt toistaiseksi saanut kaikki laitettua olohuoneen ja keittiön ikkunoille. Minulla on tulossa elämänlankaa, joka on jo yllättävän pitkää, tomaatteja, basilikaa, maissia, tsinnioita ja lisäksi keittiössä on muutama kellarista haettu pelargonia. Näytti muuten todella onnettomilta nuo pelargonit talven jäljiltä, pelkät rangat jäljellä. Niin ne vaan puskee nyt lehtiä runsaasti.

Pari daalian juurakkoa myös istutin ruukkuihin tänään, ja ne saa toistaiseksi olla vähän hämärämmässä eteisessä. Tosin vielä 8 juurakkoa pitäisi joihinkin ruukkuihin saada…. Ostin kyllä ihan liikaa niitä, niille kun pitäisi sitten pihaltakin kesällä löytää paikka. Tai pihaa kyllä riittää runsaasti, mutta kun pitäisi kaivaa uusia kukkapenkkejä. Nyt ekana ongelmana on vaan se, ettei ruukut meinaa riittää. Muutama mulla on vielä kasvihuoneessa.

Melkein nämä kaikki ihanat ruukkuni olen haalinut omasta puodistani, mutta kun ei sieltä ihan kaikkia viitsi omaan kotiin kantaa. Tuon pikkuisen kasvoruukun viimeisessä kuvassa, ostin Puutarhurin Majasta, ja siirsin siihen nyt basilikan alun.

Joten vaikka ulkona on kaamea keli, täällä sisällä vihertää ja kesää odotetaan yhdessä kasvien kanssa. Mulla on muuten tuossa minikasvihuoneen päällä olevassa valaisimessa sellainen kasvivalo, jonka saa mihin valaisimeen vaan laitettua, ja josta tulee sellainen ihan kiva kirkas valo, ei mikään liila, tai mitä näitä kasvivaloja nyt onkaan.

Kuulumiset

Meille ei muutoin kuulu mitään ihmeellistä, tätä samaa korona-ajan kotielämää. Pääsiäinen oltiin mökillä, ja ensi viikolla esikoinen täyttää 13-vuotta. Mökilläkin alkoi miniremppa, siirryttiin miehen vaarin vanhaan mökkiin. Saatiin vähän lisää tilaa, mutta sisustus saa samalla vähän piristystä. Revittiin makkarin tapetti pois, ja tänään tuli kaunis vaaleansininen kalkkimaali postista, jota laitan ensi kerralla pariin seinään tapetin tilalle. Lisäksi tilasin muutaman julisteen, ja töitteni kautta korituolin. Ihan hirveästi ei viitsi siihen projektiin rahaa laittaa, mutta pikkuhiljaa jotain, uutta ja vanhaa. Pakkohan ei olisi tehdä mitään, mutta kun mä olen mä, tykkään niin paljon tuollaisesta puuhastelusta. Sitäpaitsi sielukin lepää paremmin kun ympäristö on mieluisa. Lisäksi täytyisi etsiä käytettynä pojille kerrossänky, niin mahtuvat vähän paremmin nukkumaan. Sekä terassille joku löhösohva.

Että puuhaa riittää, kotona ja mökillä!

Jaahas, täytyypä mennä hakemaan kuppi kahvia ja muotoilemaan hapanjuurileivän taikina.

Kivaa viikonloppua!

-Henna-

piha-ja-puutarha puutarhan-kasvit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *