Blogit
Koti asemalla

Ikea-kuvaston suosikit

ikea 5Yksi syksyn kivoin juttu, on uusi Ikea-kuvasto. Aiemmassa postauksessa kirjoitinkin että mun normaali joka syksyinen sisustusinnostus on vähän kadoksissa. Heti kun avasin Ikean kuvaston viime viikolla, muistin että yksi iso töytäys siihen innostukseen on ollut just tuo kuvasto, ja niin oli nytkin. Hauskinta on se, että ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen sain kuvaston ihan kotipostilaatikkoon asti. Kertaakaan en ole sitä aiemmin täällä asuessa saanut, kun asutaan vähän sivussa muista asunnoista. Vinkkinä niille joilla on sama juttu, R-kioskilta voi hakea kuvaston. Mä olen omaani aina metsästänyt Ikeasta… Tänä vuonna oikein pyysin että tilaavat lähi-ärrälle, mutta sainkin omani jo.

Sieläkin on varmaan kuvasto ehditty jo selata? Mitä tykkäsit? Mä en oikein tiedä… Olin vähän pettynyt. Tai ehkä se johtuu siitä että kaikki huoneemme on nyt valmiita, eikä tarvita oikeastaan mitään. Kuitenkin olisin ihan erityisesti halunnut ihailla lastenhuoneita, mutta niitä oli tuossa tosi vähän! Yleensä kun kuvastossa on ollut kivan jänniä huoneita lapsille vauvasta teini-ikään. Olen vähän suunnitellut Mikin huoneen suursiivousta, joten inspiraatiota olisin kaivannut.

Ajattelin joka tapauksessa listata mun suosikit kuvastosta. Koska ainahan sitä jotain kivaa löytää. Vaikka ei niitä tarttiskaan.

ikea 6Knotten-seisomatyöpiste osui ensin mun silmään. Sitä tulee nykyään niin paljon istuttua koneella, että tuollainen olisi välillä ihan kiva. Se ei vie paljon tilaa, ja läppäri olisi meidän Nestorinkin ulottumattomissa. Mietin sitä myös työhuoneelleni. Koska tuntuu että mä rymsteeraan koko ajan uudelleen taas mun työhuoneen. Ensin tämä oli työhuone, sitten nettikauppa ja nyt vielä enemmän ja enemmän liikatilakin. Kaikki menee siis jatkuvasti uusiksi ja tuo pieni pöytä olisi ihan kätevä.

Råskog-tarjoiluvaunuista olen tykännyt jo pitkään. Meillä on tummanharmaana se siivouskomerossa mutta haluaisin toisen työhuoneelle. Siinä olisi kiva kärrätä askartelutavarat huoneesta toiseen. Kyseisestä vaunusta on tullut uusi väri, punaruskea. Jotenkin tykkään siitä. Tosin se ei kyllä väriltään istu mun työhuoneeseen, haha!

ikea 4Olen jo jonkun aikaa haaveillut uudesta sängystä, mutta siihen ei ole ollut rehellisesti varaa vielä. Katselin kuitenkin Ikean kuvastoa sillä silmällä. Huomaan että maalaisromanttinen tyyli koristeellisine metallipäätyineen on katoamassa Ikeasta. (Tai on ehkä valikoimissa mutta ei kuvastossa.) Kopardal-sängynrunko (eka postauksen kuva) on modernimpi versio metallisängystä. Kivan yksinkertainen, ja tykkään ettei siinä ole jalkopäässä päätyä. Tuo on mukavan ilmava mutta siitä löytyy se sängynpääty jota kaipaisin todella paljon. Olisi joku mihin nojata… Tosin onko tuo harmaa vai musta, pitäisi nähdä livenä. Toisaalta tämä Nesttun, yllä, on myös jotenkin hauska. Valkoinen väri ei vaan nyt houkuttele, haluaisin mustaa tai vaaleaa puuta.

ikea 3Vardagen teekannu ja teekuppi aluslautasineen miellytti mua myös. Ulkomuoto kivan selkeä ja tuo teekuppi on just sen mallinen mistä tykkään. Aloin jo miettimään miten niitä voisi tuunata posliinitusseilla… Myös Vardagen pöytä- ja lautasliinat sekä kaadin miellyttivät mua vaikka kaikki onkin aika perus ja nähty. Joskus se perus on kuitenkin parasta, varsinkin kun meidän koti on muutoin niin ”ei-perus”. Eikä haittaa yhtään että ovat edullisia.

ikea sohva ja pöytäStocksund-sohvaa rakastan edelleen, ja sehän löytyy meiltä tummanharmaana, tummilla jaloilla. Sohvaan on tullut ihana uusi (??) sininen päällinen. Kuvaston kuvassa ainakin todella nätin sininen.

Lisabo-sarjasta pidän myös, varsinkin apu-ja sohvapöydistä.

ikea 2

Ikea-kuvaston parhautta on stailattujen huoneiden kuvat. Ne on niin runsaita että kuvia täytyy katsoa hetki jotta näkee kaiken. Esimerkiksi sivun 57 keittiökuvan tomaattiviljelmät. Huomasin vasta toisella selailukerralla. Saman kuvan Ivar-hyllyjärjestelmää olen miettinyt puodille. (Kuva myös yllä.) Siihen saisin hyvin näkyvästi tuotteet esille. Sitä saa korkeana ja matalana, kaapeilla tai ilman. Hyllyn voi maalata ja sitä voi tuunata ja kasvattaa ajan kanssa. Täydellinen mun puodille, varastoon, autotalliin…

Mun lempparikuva on sivun 89 olohuone. Jos sulla on kuvasto, tiedät mitä tarkoitan. Tykkään tosi paljon tuosta ikkunatilasta jossa voi pötkötellä toisen kanssa vastakkain ja jutella. Kaiken kruunaa kotoisat kirjahyllyt ja iso viherkasvi ikkunalla.

Joten kyllä sieltä kaikkea löytyi, se että päätyykö mikään niistä meille koskaan, onkin sitten toinen juttu.

(Ei ollut vielä Ikean sivuilla kaikkia tuotteita, joten osa napattu kuvaston sivuilta. Pahoittelen jos laatu on vähän huono ja kuvakoot mitä sattuu… )

Olisi kiva kuulla mitä itse tykkäsit kuvastosta?

-Henna-

Ps. Toinen arvonnan voittaja ei ole vastannut mulle, kaikki Habitare-arvonnan Heidit, tsekatkaas sähköpostista myös roskaposti! Täällä oottaa lippu postitusta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *