Ihana syksyinen kotipäivä

Voi että, tänään on ollut pitkästä pitkästä aikaa sellainen ihana syksyinen/sateinen kotipäivä. Sellainen päivä että vaan kotona siivoilee, askartelee ja fiilistelee vielä illalla kynttilänvalossa. Olen kyllä kaivannut tällaista päivää. Koko kesän olen vaan siirtänyt ja siirtänyt näitä tällaisia kotipäiviä, juurikin siihen hetkeen että olisi niin huono sää ettei ulkona voi olla, ja jolloin ei olisi töitä tai menoja. Tänä kesänä on kuitenkin ollut niin paljon hyviä kelejä, että suuri osa kotipäivistä on mennyt ulkona. Ja hyvä niin, jaksaa sitten näin syksyn fiilistellä kotona sisällä. Rakastan kyllä tätäkin vuodenaikaa, varsinkin näin hyvän kesän jälkeen.

Olin jo viikolla tehnyt vähän listaa mistä haluan tehdä tänään kotona, kun kerrankin on aikaa. Ne hommat tulee niin paljon paremmin tehtyä, kun ne on listattu. Tärkein tavoite oli siivota vaatekaapit, viedä kesävaatteet pois ja käydä läpi yleensäkin että mitä vaatteita tarvitsee ostaa nuorimmalle, jolla on vaatteita jäänyt pieneksi. Samalla tuli vietyä säkillinen vaatteita vaatekeräykseen, ja toinen säkillinen roskiin. Nyt vaatekaapista löytää taas etsimänsä.

Vähemmän sisustamista

Vähän suunnittelin myös sisustelua pitkästä aikaa, mutta se jäi silti tekemättä kun ei oikein inspis vielä iskenyt. Odotan nyt ensin mitä uusia syystyynyjä mulle tulee puodille, jospa niistä tulisi se inspiraatio. Näitä pohtiessa tuli myös hirveä ikävä blogia, ja mietiskelin aikaa, kun olin vaan kotona ja sisustelin jatkuvasti jotain. Nykyään just ja just jaksaa vuodenaikojen vaihtuessa vähän vaihtaa tekstiileillä ym tyyliä. Puotini ja sielä jatkuva sisustaminen ja laittaminen vie kaiken energian, jotta kotona enää jaksaisi. Eikä se mitään, aika aikaansa kutakin. Ehkä sitten eläkkeellä taas sisustellaan joka päivä.

Tämän päivän keittiökuvat näppäsin sitten nopeasti sen blogi-ikävöinnin keskellä. Olin just laittamassa lounasta, salaatti ja luumukulho on pöydällä, tiskit tiskialtaassa ja kaikki just siinä missä olikin, ei mitään stailausta siis. Meillä on myös kuopuksen kanssa askarteluvälineet pitkin keittiön pöytää. Tilasin viikolla pinon pieniä timanttimaalaus-töitä, ja nyt näillä sadekeleillä niitä ollaan taas alettu tekemään. Poika jaksaa hyvin niihin keskittyä, vaikkakin aina pieninä hetkinä. Jatkaa sitten taas seuraavassa hetkessä. Avaamattomat timanttimaalaus-pakkaukset odottaa pinossa pöydällä, hoitolasten kotilomilta saapumista. He saavat myös siitä halutessaan valita jonkun paketin jota alkavat tekemään.

Timanttimaalausta

En nyt ala tässä sen suuremmin avaamaan mikä on timanttimaalaus, mutta siinä siis valmiille pohjalle istutetaan pieniä ”timantteja” värikoodien mukaan, ja valmiin työn voi vaikka kehystää. Satuin itse löytämään keväällä upean kukkakuvan, josta on nyt varmaan reilu puolet tehty. Se pääsee ehdottomasti seinälle kun on valmis. Lasten pienet työt ovat kortteja, jotka saavat halutessaan lähettää jollekin, tai laittaa seinälle. Kuopushan on siis 5-vuotias, ja jaksaa kyllä näitä jo tehdä, mitään kovin isoa työtä ei kylläkään kannata niin pienelle ostaa.

Samalla muuten katselin eilistä livelähetystä Loviisan wanhoista taloista. Nehän olisi perinteisesti ollut tänä viikonloppuna, mutta sattuneesta syystä nekin oli peruttu. He olivatkin sitten keksineet tehdä livelähetyksen vanhoilta taloilta, ja sitä on kyllä ollut tosi kiva katsoa samalla. Netissä siis näkyy nuo eiliset livet vielä tänäänkin. Sielä oli kuvattu mun lempparikohteita, kuten kuninkaanlampi ja pitkänpöydäntalo. Kannattaa katsoa, ainakin loviisansanomien sivuilla näkyi kaikki videot.

Nyt mä taidan keittää itselleni teetä, ja jatkaa vielä rentoumista askarrellen kynttilöiden keskellä.

Ihanaa uutta viikkoa sinulle!

-Henna-

 

 

sisustus keittio
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *