Blogit
Koti asemalla

Hoitolaukkuja

Mulla tulee vauvan kanssa käyttöön jo muutaman vuoden vanha, söpöinen hoitolaukku. Ostin tämän heräteostoksena silloin kun luulin vielä että lapsia tehdään tuosta noin vaan, eli joku kolmisen vuotta sitten.
No, niitä lapsia ei sitten tehty noin vaan, ainakaan ekan jälkeen, ja laukku sai odotella aikansa. Parin hoitolapsen kanssa sentään pääsin tätä käyttämään, mutta edellisestä käytöstäkin on jo pari vuotta!

Laukku on ostettu Gaudete kidsiltä Helsingistä. Liikettä ei taida enää olla olemassakaan? Laukku on söpö, pinkkivuorinen ja sisältää hyvät taskut, hoitoalustan ja vesitiiviin erillisen pussukan.

Multa siis laukku jo löytyy, mutta ajattelin huvinvuoksi ja ehkä muiden iloksi, googletella vähän mun silmää miellyttäviä hoitolaukkuja lisää. Sellaisia ei meinaan ihan helposti Suomesta löydy, tai en minä ainakaan.

Ihan ekana suunnistin nettishoppailun taivaaseen, Etsyyn. Just pari päivää sitten itseasiassa tilasin Etsystä kasan pitkään kaivattuja ja iättömiä nahkalaukkuja, itselleni ison laukun, pikkulaukun ja miehelle myös pienen nahkalaukun. Mies käyttää pikkuisia ”manbageja”, mutta niitäkin löytyy huonosti Suomesta.
Ei tarvinnut Etsyssä kauaa pyöriä kun löytyi jo muutama ihana hoitolaukku! Sellaisia hoitolaukkuja joita voi todella hyvin käyttää jatkossa myös muutenkin.
Etsystä tosin kannattaa tällaisia tilata jo hyvissäajoin. Moni on itsetehtyjä, ja käsityöyrittäjät aloittavat valmistuksen vasta kun tilaus tulee. Joskus tuotteen saapumisessa menee helposti kuukausikin, niin kuin uskon ainakin mun toisen nahkalaukun kanssa käyvän.

Ylärivin ensimmäinen, norsukuosinen laukku on täältä, siihen saa tarvittaessa tuollaisen setinkin tilattua. Ihan hauska, muttei mun suosikki. Mun suosikit on alarivin vasen ja keskimmäinen, merihenkiset laukut samalta valmistajalta. Niitä löytyy täältä. Mä oon jotenkin tosi hurahtanut merihenkisyyteen, raitoihin jne. Ne on niin ajattomia ja raikkaita.

Vähän vastaavaa raidallista löytyy Suomestakin, täältä. Eli tuo ylärivin kolmas.
Ruskea nahkainen hoitolaukku miellyttäisi myös mua, varsinkin sellainen jota voisi käyttää jatkossakin käsilaukkuna. Kuten tuo alarivin kolmas, joka löytyi myös täältä. Onhan sekin aika kallis, mutta aitoa nahkaa ja varmasti laadukas.

Viime postaukseen tulikin myös hyvä vinkkaus, Littlephantin hoitolaukut. Esim. tässä tosi kivan värinen hoitolaukku, eli ylärivin toinen. Niitä löytyy esim täältä. Laukussa pidän värien lisäksi siitä ettei sekään ole ns. perinteisen hoitolaukun mallinen, niin kuin mun laukku. Sekin myös toimii jatkossakin ihan käsilaukkuna.

Tällaisia, miellyttikö näistä mikään muita? Onko sulla hoitolaukun tarvetta vai meinaatko pärjätä ilman? Mun mielestä se on kätevä kapistus, toki siihen voisi etsiä jonkun ns. tavallisen käsilaukun, mutta kyllähän hoitolaukuissa yleensä on kivat asiaan sopivat taskut, mahdollisesti hoitoalusta mukana jne. Ja nuo saa vaunuihin hyvin roikkumaan.

Suomeen kaipaisi kyllä lisää kauniita hoitolaukkuja, lastentarvikeliikkeiden hoitolaukut on ainakin ollut jotenkin niin peruslaukkuja. Ehkä käteviä, muttei niinkään kauniita. Onneksi tuo nettitilaus maailmaltakin on nykyään niin helppoa!

Huomenna taidetaan käydä tilaamassa meidän vaunut, vitsi miten kivaa!

-Henna-

Kommentit (8)

  1. Anonyymi

    Itse pidän tuosta littlephantista, joka olikin himotuimpien listalla itsellä, kun odotimme neljättä lastamme. Noh, se kuitenkin oli niin tyyris, että päädyin minäkin Fjällrävenin Kånkeniin ja lyhyemmille kauppareissuille olen ottanut mukaan Finlaysonin elefanttikuosisen kernikassin. (Fanttikassiin sopii just hyvin pian kaksi vuotiaan tarpeellisimmat.) Tuo reppu olikin paras ratkaisu meille, se kun on ollut itsellä myös koulussa, jos olen halunnut nahkalaukun sijaan vaihtelua. 🙂 -Maisa

  2. Sisälaukku – Meillä Kotona -blogit

    […] laukkuasiaa, vinkkinä varsinkin naisille. Mä kirjoittelin viime kesänä hoitolaukuista täällä. Nyt mulla on vauvan myötä ollut hoitolaukku ahkerassa käytössä ja muut laukut jääneet […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *