Hoitolaukkuja

Mulla tulee vauvan kanssa käyttöön jo muutaman vuoden vanha, söpöinen hoitolaukku. Ostin tämän heräteostoksena silloin kun luulin vielä että lapsia tehdään tuosta noin vaan, eli joku kolmisen vuotta sitten.
No, niitä lapsia ei sitten tehty noin vaan, ainakaan ekan jälkeen, ja laukku sai odotella aikansa. Parin hoitolapsen kanssa sentään pääsin tätä käyttämään, mutta edellisestä käytöstäkin on jo pari vuotta!

Laukku on ostettu Gaudete kidsiltä Helsingistä. Liikettä ei taida enää olla olemassakaan? Laukku on söpö, pinkkivuorinen ja sisältää hyvät taskut, hoitoalustan ja vesitiiviin erillisen pussukan.

Multa siis laukku jo löytyy, mutta ajattelin huvinvuoksi ja ehkä muiden iloksi, googletella vähän mun silmää miellyttäviä hoitolaukkuja lisää. Sellaisia ei meinaan ihan helposti Suomesta löydy, tai en minä ainakaan.

Ihan ekana suunnistin nettishoppailun taivaaseen, Etsyyn. Just pari päivää sitten itseasiassa tilasin Etsystä kasan pitkään kaivattuja ja iättömiä nahkalaukkuja, itselleni ison laukun, pikkulaukun ja miehelle myös pienen nahkalaukun. Mies käyttää pikkuisia ”manbageja”, mutta niitäkin löytyy huonosti Suomesta.
Ei tarvinnut Etsyssä kauaa pyöriä kun löytyi jo muutama ihana hoitolaukku! Sellaisia hoitolaukkuja joita voi todella hyvin käyttää jatkossa myös muutenkin.
Etsystä tosin kannattaa tällaisia tilata jo hyvissäajoin. Moni on itsetehtyjä, ja käsityöyrittäjät aloittavat valmistuksen vasta kun tilaus tulee. Joskus tuotteen saapumisessa menee helposti kuukausikin, niin kuin uskon ainakin mun toisen nahkalaukun kanssa käyvän.

Ylärivin ensimmäinen, norsukuosinen laukku on täältä, siihen saa tarvittaessa tuollaisen setinkin tilattua. Ihan hauska, muttei mun suosikki. Mun suosikit on alarivin vasen ja keskimmäinen, merihenkiset laukut samalta valmistajalta. Niitä löytyy täältä. Mä oon jotenkin tosi hurahtanut merihenkisyyteen, raitoihin jne. Ne on niin ajattomia ja raikkaita.

Vähän vastaavaa raidallista löytyy Suomestakin, täältä. Eli tuo ylärivin kolmas.
Ruskea nahkainen hoitolaukku miellyttäisi myös mua, varsinkin sellainen jota voisi käyttää jatkossakin käsilaukkuna. Kuten tuo alarivin kolmas, joka löytyi myös täältä. Onhan sekin aika kallis, mutta aitoa nahkaa ja varmasti laadukas.

Viime postaukseen tulikin myös hyvä vinkkaus, Littlephantin hoitolaukut. Esim. tässä tosi kivan värinen hoitolaukku, eli ylärivin toinen. Niitä löytyy esim täältä. Laukussa pidän värien lisäksi siitä ettei sekään ole ns. perinteisen hoitolaukun mallinen, niin kuin mun laukku. Sekin myös toimii jatkossakin ihan käsilaukkuna.

Tällaisia, miellyttikö näistä mikään muita? Onko sulla hoitolaukun tarvetta vai meinaatko pärjätä ilman? Mun mielestä se on kätevä kapistus, toki siihen voisi etsiä jonkun ns. tavallisen käsilaukun, mutta kyllähän hoitolaukuissa yleensä on kivat asiaan sopivat taskut, mahdollisesti hoitoalusta mukana jne. Ja nuo saa vaunuihin hyvin roikkumaan.

Suomeen kaipaisi kyllä lisää kauniita hoitolaukkuja, lastentarvikeliikkeiden hoitolaukut on ainakin ollut jotenkin niin peruslaukkuja. Ehkä käteviä, muttei niinkään kauniita. Onneksi tuo nettitilaus maailmaltakin on nykyään niin helppoa!

Huomenna taidetaan käydä tilaamassa meidän vaunut, vitsi miten kivaa!

-Henna-

Kommentit (8)
 1. Ilona / Keskeneräinen
  31.7.2014, 17:03

  Marimekon Olkalaukku ruskean nahkaisena toimii hienompana hoitolaukkunani.
  Marimekon Olkalaukku tummansinisenä toimii perus hoitolaukkuni.
  Marimekon Marimekko-printti-kangaskassi toimii rantakassihoitolaukkunani.

  Mun mielestä on mahtavaa, että asioilla on monta käyttötarkoitusta – kestävää kehitystä.
  Siksi hoitolaukku pitää olla normaali laukku, joka mukautuu hoitolaukuksi. Tai toisin päin, hoitolaukku, joka mukautuu normaaliksi laukuksi.

  1. Olin juuri tulossa kirjoittamaan ihan samaa. Itselläni myös Marimekon nahkainen Olkalaukku on se joka roikkuu kuivalla kelillä aina vaunuista, lapsista jo toisella. Aikaisemmilla lapsilla olikin sitten äitini vanha kunnon Marimekon Olkalaukku, jonka laitan vieläkin välillä roikkumaan, jos vaikka sataa, niin ei kankaisen kastuminen niin harmita kuin tuon nahkaisen ihanuuden. Nämä kaksi on muutoinkin koko ajan käytössä itselläni, joten rahat eivät todellakaan mene hukkaan. Itse vähän karsastan liiallista hoitolaukkumaisuutta.
   Ja Marimekon laukuista löytyy tarvittavat lokerot myös niille äidin henkilökohtaisille tavaroille 🙂
   Mukaan ei tarvita hoitoalustaa, vaan 50*70cm pyyhe menee pieneen tilaan, jonka laitan vauvan alle vaippaa vaihtaessani ja kun imettää, ei tartte miettiä mihin pullot jne mahtuu.

   Noista kuvan "hoitolaukuista" oli ehdottomasti samat suosikit, raidallista, raikasta, merihenkistä 🙂

   -Emmi

 2. Heli / Taikasaappaat
  31.7.2014, 18:17

  Minäkin arvostan sitä, että laukku ei ole pelkkä hoitolaukku vaan sillä on sitten jatkossakin käyttötarkoitus. Minulla ei kyllä ollut hoitolaukkua ollenkaan, repussa kulki vaipanvaihtoalusta ja muut tykötarpeet. Edelleenkin mulla on reppu lähes kaikkialla muualla mun laukkuna paitsi ehkä johonkin teatteriin nappaan jonkun pienemmän laukun mukaan (tietty ostettu kirpparilta, niin vähän raaskin mitään uutena ostaa).

  Etsy on mulle siinä mielessä uusi tuttavuus etten ole koskaan sieltä mitään tilannut. Monesti olen kyllä tuotteita katsellut. Kaikkea ihanaa siellä kyllä olisi,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *