Historiaa ja nykypäivää

Eräs lukija vinkkasi kurkkaamaan Korsoseuran sivuille, sielä olisi vanhoja kuvia Korsosta.
Kurkkasin tietty heti, vanhat kuvat Korsosta ovat niin mielenkiintoisia!
 Mitään uutta ei tosin ollut meidän talosta, siis mitään mitä en olisi jo nähnyt. Tämän kuvan vastaava kuva taisi olla, mutta se minulla jo on. Tämä on meinaan kopio postikortistani joka on tuossa seinällä.

Kuvia katsoessamme vaan mietimme, että miten hassua kuinka paljon Korso on muuttunut lähivuosikymmeninä! (Eikä kyllä kauniimpaan päin, ei yhtään, sori vaan…) MUTTA tämä meidän talo on tässä ollut samanlaisena yli sata vuotta! No maali, asukkaat, käyttötarkoitus, paljon on muuttunut mutta itse talo on sama.

Siinä onkin meille pikkuisen paineita, että osataan kohdella taloa sen ansaitsemalla tavalla. Mutta huisin jännää!:)

Nyt ei olla kovin paljoa jätetty kädenjälkiä tähän taloon. Se varaston maalauskin on edelleen tekemättä.
Tänään yritin istuttaa lisää tuijia. Kun työnsin lapion maahan, alkoi sataa. Lapset sisälle, ruokaa, veli kävi kylässä jne. Uusi yritys, heti uusi sade. Hetken pidimme sadetta katoksen alla ja taas yritys. Tyttö haluaa pissalle, ja ei kun sisälle. Ulos. Poika haluaa pissalle…Argh!! Ihme ja kumma, sain viisi tuijaa istutettua…Vau, olipa iso saavutus tälle päivälle…Pännii, pännii ja lujaa pänniikin. Mutta tämä on nyt tätä…

Viikonloppuna yritetään paremmalla onnella kun on vähempi lapsia lahkeessa.

-Henna-

Ps. Mä voisin tehdä tänne sivulle jonkun pienen historiatekstin. Sen vähän mitä Korson asemasta tiedän. Jos osaan…

Kommentit (6)
  1. Outi-Hyypiön elämää
    17.6.2011, 04:41

    Joo, historia-teksti olis tosi mielenkiintoinen. Olen seurannut innolla blogiasi, asun kivenheiton päässä talostanne!

  2. Nyt mä yhtäkkiä keksin, miksei ole remontoitu meidän taloa aikaisemmin, vaikka tää on ollu melko rähjä ja vaikka on asuttu vuodesta 1998: varmaankin osittain siksi, että on ollu lapset pieniä. (ja osittain tietenkin siksi, ettei oo ollu rahaa…) Kun luen noita sinun juttuja, niin voin kuvitella miten hankalaa meilläkin olis ollu, kun 4 alle kouluikäistä lasta olis siinä pyöriny. Huhhuh!! Nyt on lapset jo isoja, pieninkin täyttää 10v, ja ihan erilailla on aikaa, kun ei tartte olla koko ajan pyllyä pyyhkimässä tai nukuttelemassa ketään.

    Tahtoo siis sanoa, että 5 tuijaa päivässä on ihan kelpo suoritus tuolla kokoonpanolla! Ole armollinen itsellesi!

    Uskotko muuten, että se sanonta "nauti nyt kun lapset on pieniä, tulet kaipaamaan sitä aikaa.." on totta.. se nimittäin on!!! Mä välillä niin haikeena ajattelen, miten ihanaa (hah!!) sillon oli kun lapset oli ihan pikkuisia… (sekin on totta, että aika kultaa muistot..)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *