Blogit
Koti asemalla

Herneitä

Laitan aina keväisin herneitä kasvamaan. Toki muulloinkin, mutta mulla alkaa kevään ”puutarhajutut” aina tällä. Kun sitä kaipaa kotiinsa hirveästi jotain vihreää ja keväistä.
Nämä on helppoja, halpoja, kivan näköisiä ja hyvää esimerkiksi salaatissa.
Näin helppoa se on:
Osta kaupasta ihan perus kuivattuja herneitä pussi.
Liota herneitä yö isossa vesiastiassa.
Istuta kivaan ruukkuun multaan eri syvyyksiin, aika reilustikin voi laittaa.
Kastele.
Herneet kasvavat melko pian ja niistä voit leikata versoja salaattiin tms.
Jos minä onnistun, niin kyllä sinäkin!:)
Tällä kertaa kun mulla on ensimmäistä kertaa oma piha, ajattelin kokeilla esikasvattaa myös jotain pihalle.
Tuo pihahan on sellainen ettei sielä ole mitään istutuksia, enkä ehdi sinne mitään vielä tehdäkään.

Kuistitkin ovat niin ankeita ettei niihin halua mitään laittaa. Haluaisin kuitenkin kasvattaa ruukuissa jotain kivaa, esimerkiksi tuohon mäelle, sisäänkäynnin kohdalle voisi tien viereen tehdä jonkin ”ruukkukokoelma-asetelman”. Siis erikokoisia- ja näköisiä ruukkuja, jokin tervetuloa kyltti tms. Se myös kertoisi jo pitkälle että täällä asutaan.
Eilenkin pihalle käveli pari nuorta ihan pokkana. Tulivat kuulemma kiviä (??) hakemaan. Yritin sanoa ettei tänne voi enää noin vaan tulla, ja kesti hetki ennen kuin meni jakeluun että eivät voi viedä meidän kiviäkään, eikä tulla edes tänne. Kesällä tuota tapahtuu varmaan vielä enemmänkin…
Ei se ole maailmanloppu niin kauan kuin mitään ei lähde pihalta kävelemään eikä tarvitse poliiseja paikalle pyytää, mutta jotain pitää keksiä jotta näkyy jo kauas ettei tänne voi tulla.

Kasveista vielä. En todellakaan ole mikään puutarhuri, varmaan vielä monet kasviyritykset tuhoutuu ennen kuin onnistun pihalla mitään kasvattamaan. Varsinkin kun piha on aika hankala, kallioinen ja mäkinen. Tykkään kyllä että kasvit saa olla sillain aika ”reheviä ja rempallaan, kasvaa omaan tahtiinsa ja missä haluaa. Näytti siltä että pihalla on myös paljon sireenipensaita joita rakastan. Esimerkiksi nuo radanpuolen isot puskat taitavat olla sireeniä. Ajatelkaas miten ihana kesällä avata ikkunat kun sireeni tuoksuu heti ikkunan vieressä!:)

Haluan myös pihalle ehdottomasti Laventelia, en tosin tunne kukkaa yhtään, miten hyvin ja missä kasvaa, pidän siitä silti paljon. Sitä voi kasvattaa aluksi ruukussakin.

Kunhan pääsen näitä puutarhajuttuja aloittamaan, niin otan mielelläni hyviä vinkkejä vastaan. Kun tosiaan olen ihan ”ensikertalainen”.:)

Kommentit (11)

  1. hennaasemalta

    Ok. Oon kyllä aika samaa mieltä, mut en illalla enää jaksanut muokkailla enempää kun tohonkin meni ikuisuus uudella ohjelmalla.
    Enkä kyllä tykännyt siitä edellisestäkään, oli liian ankea…
    Mutta mä olen nopeasti kyllästyvää tyyppiä, eli vaihdan sitä aika usein ellen onnistu tekemään jotain TOSI hyvää.:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *