Herkulliset värit niin kotona kuin kynsissä

Eilen iski ihan hillitön herkullisten ja ihanien värien kaipuu. Se taisi tulla ihan vain siitä hetkestä kun kuvasin näitä värikkäitä valopalloja ihanassa kevätauringossa. Olin siirtänyt olohuoneesta pallovalot keittiöön, ja siinä niiden kirkas väri tuli niin kivasti esiin. Tekisi mieli laittaa keittön sohvallekin jotain kirkkaita tyynyjä ja joka pöydälle värikkäitä tulppaanikimppuja.

Mulle on hiukan haastavaa sisustamisessa se, että tykkään niin eri väreistä. Toisaalta tykkään näistä kirkkaista ja pastellisista sävyistä, mintusta, keltaisesta, turkoosista ja pinkistä. Toisaalta tykkään luonnonväreistä sisustuksessa. Metsänvihreä, tummansininen, ruskea… Toinen puoli huutaa ”sisusta rauhallista ja seesteistä!” Toinen puoli huutaa ”Väripommi! Kunnolla leikkisää väriä peliin!” Eikä näitä tyylejä oikein voi sekoitella. Yleensä keväisin lisään hiukan keltaista, turkoosia ja pinkkiä johonkin tyynyillä. Pienikin muutos riittää.

Otin myös viime vuotiset pelargonit kylmäeteisestä keittiön ikkunalaudalle jo. Ostin myös muutaman pienen pelargonin taimen lisää. Pelargoni on kuitenkin kukka, jonka joka vuosi ostan kuistille ruukkuihin. Jospa nyt tulisi vähän rahallista säästöä kun sain vihdoin säästettyä vanhoja ja hankittua uudet pienenä ja edullisena. Osaisko joku vielä neuvoa miten niitä täytyy lannoittaa ja koska? Olen todella huono lannoittaja, mutta olisi kiva saada nämä kasvamaan isoksi.

Ehkä yksi syy miksi mulle iski kirkkaiden värien kaipuu, on myös mun keväiset kynnet. Käyn kerran kuussa laitattamassa geelilakkauksen kynsiin. Nyt laitettiin jo keväisen pinkkiä kynsiin. Geelilakkaus on ollut hyvä ratkaisu mulle, jonka kynsilakat eivät pysy yhtään. Mulla on todella liuskottuvat ja siten katkeilevat kynnet. Kuitenkin töissä olisi hyvä olla siistit kädet. Geelilakkaus on nopeampi ja edullisempi vaihtoehto kuin rakennekynnet. Kynnet saa tunnissa kuntoon ja lakkaus todella pysyy viikkoja, jopa minulla. Tosin geelilakkauksessa kynsiin ei saa timantteja ja koristeita, mutta niitä en kaipaakaan. Klassiset punaiset, nudet tai näin keväällä pinkit, on oikein riittävä.

Joten nyt on kevään värejä kynsissä ja kotona jo pikkuisen. Kohta sitä pääseekin jo laittamaan kotiin pääsiäisvärejä, keltaista ja pastelleja. Pääsiäinen kun on tänä vuonna suht ajoissa, jo tämän kuun lopussa. Niin, ja säätiedotuskin lupasi että kohta kelit menee plussan puolelle, jee! Ihanaa kuraa ja esiin puskevia koirankakkoja, haha!

Meillä alkoi sitten ne sairastelut, ensin oli esikoinen nuhainen ja nyt tänään Nestori jäi kotiin lepäämään. Mun piti tehdä töitä ahkerasti kaksi päivää mutta suunnitelmat sitten muuttui. Nyt hetken tuo malttaa katsella videoita mutta tuskin kauaa, kipeänä tai ei.

Joten mä menen nyt viemään poikaa potalle ja jatketaan aamupäivän touhuja.

-Henna-

 

 

 

 

 

 

Kommentit (4)
 1. Hei, kokeilepa kasvien lannoitukseen Nekoa joka on nestemäinen lannoite ja soveltuu niin sisäkasveille kuin uloskin. Ohje löytyy pullon kyljestä mutta periaatteena kasvukaudella lannoitetaan, lepoaikana vain kastellaan. Itse olen käyttänyt lannoitetta kesäkukille joka kastelun yhteydessä hyvin tuloksin.

  1. hennaasemalta
   9.3.2018, 10:10

   Kiitos vinkistä, kokeilen!

 2. Hei, kyllä geelilakkaukseenkin saa timantteja. Itse otin ensimmäistä kertaa elämässäni geelikynnet nyt lauantaina ja aloitin ranskalaisella manikyyrillä ja nimettöimiin laitettiin timantteja. Olen kyllä tykännyt kovasti kynsistä, itselläni sama ongelma kuin sulla, omat kynnet aina liuskottuvat ja katkeilevat, eikä lakka pysy kauniina kuin ehkä päivän. Olen jo suunnitellutkin, että seuraavaksi kahta eri pastellin sävyä… koukkuun siis jäin .

  Oliko pelargonit talven pakkasessa, vai pysyikö plussalla? Pitääkö olla pimeässä? Suht viileässä eteisessä pidin omiani, kastelin välillä, mutta kuivuivat ihan koppuralle. Onkohan menetettyjä tapauksia?

  Kiitos ihanasta blogista sinulle ❤️

  1. hennaasemalta
   22.3.2018, 11:37

   Niin no joo totta, kyllähän sen päälilakan alle pystyy laittamaan. Ehkä vain sielä missä itse laitatan, sanottiin etteivät laita.
   Jostain syystä tämä viimeisin lakkaus ei nyt oikein pysynyt, vaan etusormesta lähti lakkaa alle viikossa. Harmittaa, mutta toivon että ensi kerralla pysyy taas. 🙂
   Mulla oli pelargonit meidän viileässä kylmäeteisessä. Eli ei pakkasessa eikä ihan pimeässäkään. Pari kertaa kävin kastelemassa. En osaa sanoa, olen kuullut näistä jotka näyttää ihan kuolleilta talven jälkeen, mutta lähtevätkin kasvamaan! Itselläni oli ihan vihreitä lehtiä näissä, pari oli mennyt täysin ruskeaksi niin heitin ne suosiolla pois.
   Voi kiitos, ja mukavaa kevään odotusta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *