Blogit
Koti asemalla

Havuaitaa

Meillä on nyt pari päivää ollut tällainen projekti.
Kun tämähän on todella järkevää tehdä näillä säillä!
Siis meidänhän ei ollut tarkoitus aloittaa havuaidan pystytystä vielä tänä kesänä, todettiin että nyt on tärkeämpääkin hommaa. Sitten kävikin niin että saatiin puoli-ilmaiseksi ystävän kautta roskiin meneviä kartiotuijia, niin täytyihän ne hakea pois. Kun ovat hyvässä kunnossa kuitenkin.
Itseasiassa ollaan aidan kanssa jo paljon pidemmällä kuin tässä, nämä kuvat ovat eiliseltä. Tarkoitus olisi laittaa tuijat nyt tuohon kulmaan missä verkkoaitakin on, eli joku 30 metrin pätkä. 
Tällä hetkellä näyttää vielä ankealta, mutta luulen kyllä että verkkoaita-havuaitayhdistelmä oli aika nappi valinta tähän. Kunhan se saadaan hyvin kasvamaan niin siitä tulee hieno! Peittää näkyvyyttä myös hyvin.
Maasto on tässä aika hiekkaista, mutta Sami kaivoi kunnon ojan, laitettiin ojaan uutta multaa, vanhaa kuopassa ollutta multaa sekä turvetta sekaisin. Lisäksi paljon vettä ja lannoitetta. 
Isoin työ onkin varmaan tuo kastelu näillä helteillä. 

Kyllä se Mikin oksentelu muuten olikin sitten ihan kunnon vatsatautia. Samikin sairastui keskiviikkoiltana ja minä samana yönä. Onneksi mies jäi sairaslomalle mutta oli silti sen verran hyvässä kunnossa että sai juuri ja juuri lapset hoidettua, minä nimittäin sairastin sängynpohjalla koko torstain. Siitä ollaan nyt pikkuhiljaa selvitty, ja siksikin vähän hullua tuo tuijien istutus nyt. Tuijat haettiin juuri ennen Samin sairastumista ja pitihän ne puolikuntoisena eilen ja tänään tuolla helteessä istuttaa…

Nyt onneksi elämä taas hymyilee ja säistä ollaan nautittukin!

Eilen meillä oli Mikin kanssa pitkästä aikaa päivä aikaa olla kahdenkesken ja heti suunnattiin rannalle. Mukavaa oli, vaikka vielä vähän heikko olo. Teki silti niin hyvää meille päästä vähän muualle. Ennen tyttöjähän me oltiin pojan kanssa päivittäin jossain, nyt lapsimäärä rajoittaa menoja selvästi.

Huomenna jatkuu istuttamiset ja toivottavasti hyvä sää!

-Henna-

Ps. Huomatkaapas kuka kuvassa taustalla. Kissatkin ovat ahkerasti mukana työn touhussa, sekä myyräjahdissa tien toisella puolella.

Kommentit (6)

 1. hennaasemalta

  Susanna: Nääh, vähän hulluja me vaan ollaan…:D

  Anonyymi: Mekin mietittiin jotain kastelujärjestelmää, mutta nyt ei ollut aikaa asentaa ja letku pitäisi vetää sisälle asti kun meillä ei ole vielä ulkoseinässä vesipistettä. Kyllä se vesi kantaenkin onnistuu, tekee hyvää mulle kantaa vähän vettä, kun on niin surkeat voimat käsissä.:D Hyötyliikuntaa….:)

  Anonyymi: Niin, kuvat on vähän huonoja ja itekin vähän mietityttää tuleeko tuosta hyvä, mutta eiköhän siitä tule. Verkkoaita on helppo vetää koko tontin ympäri, ja lisäksi tarvittaessa havuaitaa/ puita tms viereen.:)

  Pilvitarha: Joo niin kyllä kävi!:D Ja voi että mä olin onnellinen tuijistani kun sain ne, olin niin varma ettei onnistu tänä vuonna! Ihmeellisiä nämä aikuisen/omakotitalon omistajan ilot.:D

  Anonyymi: Ei ole löytynyt…:( mä vielä tarkistan nuo mitat, mutta ei kyllä kuulosta sopivalta…:(

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *