Blogit
Koti asemalla

Halkoja

Tänään oli ulkona jo niin kylmä, että oli pakko viimeistään aloittaa tämä vanhan puutalon talvirutiini. Halkojen haku ja uunien lämmittäminen. 
Puuha joka kuulostaa kauhean romanttiselta, ja onkin sitä kerran pari. Sen jälkeen alkaa jo tökkimään…
Tuo varasto ja sen siivous kuuluu tehtäviin ”sitten kun ehditään”. Homma jonka tekemättömyyttä kiroaa joka kerta kun tuolla sormet kohmeessa, pimeässä, tavaroihin kompastellen tekee. Mun haaveissa on varastokoppi jossa on ainoastaan kauniisti pinottuja halkoja ja tasainen ja tilava lattia niiden keskellä. 
Sanonta, ”sen minkä taakseen jättää, sen edestään löytää” sopii hyvin tähänkin. Kesällä ei paljon mieti halkoja tai varaston siisteyttä vaikka pitäisi, ja nyt on jo liian myöhäistä.
No, jos ensi kesänä….

 Yksi kiva asia on sentään tullut lisää sitten viime talven halkojen haun. Hakuseuraksi kylmään saa innokkaan pikku apulaisen, meidän Unton. Olihan se Unto meillä jo viime talvena, mutta vähän yli-innokas pikkuinen pirulainen joka roikkui nilkassa kun raahasin puita….

Nyt on koira jo isompi, ja edes vähän viisaampi.

Nyt hyökkään kameraoppaiden kimppuun, josko oppisi taas jonkun kikkakolmosen tuohon kuvaamiseen…

-Henna-

Ps. Juu, tuo ikkunakin kaipaisi korjausta…

Kommentit (12)

  1. Otavanmuori

    Nimenomaan. Romanttisuus karisee pian eikä se takkatulen loimotuskaan jaksa jatkuvaan viehättää.
    Ja ikean siniset säkit ovat ihan ykkösiä tähän tarkoitukseen.

    • hennaasemalta

      Niinpä. Vaikka siltikin täytyy lisätä tähän loppuun että on se myös ihanaa kun on nuo kauniit uunit ja saa lämmittää noin, ei kai sitä muuten vanhassa talossa haluaisikaan asua.:) Tällaisessa asumismuodossa vaan joutuu nähdä vaivaa vähän enemmän.:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *